Dagboek van Fabienne:

De oudste uit het dodenstation,... Hachi,...

Als je naar een dodenstation gaat breekt je hart voor elk leven,... Je wil ze allemaal mee nemen,… Daarom nemen wij echt zoveel mogelijk honden mee, of ik ga niet,… Maar 150 honden in één keer was net iets teveel,... 47 kregen hun kans,... Veel te weinig maar voor ons jammer genoeg teveel,… Toen we voorbij kwamen aan de kooi van Hachi keek hij niet eens naar ons op,… Hij staarde gewoon naar de vloer, hij wist al lang dat hij geen kans meer zou maken,… Dat is dan net het moment dat je hart spreekt,… Hij werd als laatste ingeladen, als laatste ging ie mee,… Toen we deze week zijn papieren in orde moesten maken, kwamen we tot de constatatie dat hij eigenlijk al dood was,… Ze hadden hem op papier officieel al dood verklaard,… Maar Hachi leeft,… Misschien maar een jaartje, misschien meer, misschien minder, wie zal het zeggen? Hachi keek zijn oude oogjes uit toen hij een bakje fris water kreeg en viel bijna om van ontzetting toen hij wat lekker vlees onder zijn korrels kreeg,… Kan je je voor stellen hoe dit oude ventje zich zal voelen als hij straks ergens thuis mag komen? Iemand die hem een dikke knuffel geeft en hem onwijs graag ziet en verwent? Kan je je dat voor stellen?

Even voor stellen, Mayke van onze fosters op afstand.

U wilt graag een hondje maar heeft hier op dit moment de mogelijkheid niet voor? Of u heeft een hond geadopteerd en wilt graag nog een hond helpen? Adopteer dan een hond op afstand, wordt meter of peter, ook wel virtuele adoptie genaamd.

Neem contact op met Mayke, onze verantwoordelijke voor de virtuele adopties: virtuele.adopties@ace-charity.org

Alvast Hartelijk dank voor jou steun !!!

Rosie (ACE Tutie #14698).

Hallo, ik ben Rosie. Ruim een jaar geleden hebben de lieve mensen van ACE mij gered uit een miserabel bestaan in een zigeunerkamp en opgenomen in hun asiel. Daar ben ik heel goed verzorgd. In september kwam een van mijn huidige baasjes een week meehelpen in het asiel, en vond mij gelijk een schattig hondje. Na overleg met haar thuisfront, wilden ze mij adopteren. Eind oktober vloog ik naar Nederland, en maakte ik kennis met mijn nieuwe vriend Tino, en de rest van de familie. Voor het eerst in mijn leven kon ik lekker rennen over een grasveld, samen met Tino. Ook werd ik heel veel geknuffeld. Ik heb nog wel moeten leren om de trap op te komen en zindelijk te worden. Maar dat had ik al snel onder de knie. We gaan ook regelmatig op reis met de camper en dat vind ik fantastisch: extra veel wandelingen en daarna lekker op het dashboard liggen. Kortom, ik ben hier helemaal gelukkig. Dat heb ik toch maar mooi aan jullie tussenkomst te danken!

Fabiënne en medewerkers van ACE, een dikke knuffel van Rosie.

Nic is weer thuis!!!!

 

Fabienne’s hond van de week BLAUCO,...

Blauco kwam samen met Ruben binnen in de refugio, beiden gered uit een benarde situatie, van baasjes die hen eigenlijk niet meer wilden... Blauco is een sympathieke hond en erg lief met mensen! Soms is hij wat te opdringerig naar andere honden toe, maar hij laat zich goed corrigeren. Hij is een actieve hond die zijn energie kwijt moet kunnen en hij heeft een goede, consequente opvoeding nodig, dan krijg je er een fantastische vriend voor terug!

Voor meer informatie over Blauco klik hier.

"HET GROTE WEERZIEN" ZATERDAG 7 SEPTEMBER 2019"

"Het Grote Weerzien" wordt georganiseerd voor adoptanten met hun honden, het team uit Spanje, vrijwilligers en verder alle belangstellenden die het leuk vinden een gezellige dag te hebben met hun hond. Het team uit Spanje zou het heel leuk vinden als jullie allemaal komen met jullie geadopteerde lieverds zodat zij kunnen zien hoe goed het nu met ze gaat. Op deze dag zullen er ook een aantal standjes zijn, MHSV organiseert een agillity training en nog veel meer. Kortom een super gezellige dag voor u en uw hond!! Kaarten voor deze gezellige dag zijn te koop bij pr.nederland@ace-charity.org en kosten €8,- voor volwassenen en €5,50 voor kinderen t/m 12 jaar. We hopen dat jullie allemaal gezellig komen.

Vergeet de SHIN-dag niet in je agenda te zetten! 8 september is het zover!!

Wij kijken ernaar uit om jullie terug te zien!

Waar? Den Horst, Gelderhorsten 146, 3920 Lommel, van 11 tot 17u.

Graag vooraf inschrijven via evenementen.belgie@ace-charity.org

Draag jij ook een steentje bij?

Na jaren van intensief gebruik, is een deel van onze hondenverblijven aan hernieuwing toe. Wil jij mee bouwen en tegelijkertijd je viervoeter vereeuwigen? Stort dan 20€ op BE42 7805 9221 8254 met vermelding van de naam van je huisdier. Wij plaatsen die dan op het steentje. Er werden al 224 steentjes aangekocht door jullie. Halen we de 500 voor het einde van het jaar? Laat ons er allemaal samen voor gaan!

❣️❣️❣️

Naomi (ACE Nonie) samen met haar vriend Kanyon, wat een mooie en gelukkig stel❣️

 

Vakantie Tieske en de Spanieltjes.

Hallo lieve dierenvrienden..

Wij, dwz. Jody, Marie-Sol en Lady-Jane zijn er vorige week even een weekje tussenuit geweest naar Putten. Nu was ik in de bossen van Putten niet erg bekend, dus op de 1e dag al hopeloos verdwaald.. Volgens mij was de vakantie bedoeld voor ontspanning, dus, heb ik het zekere voor het onzekere genomen en naar het gebied gegaan alwaar ik bekend ben, n.l .Kootwijk, niet zo gek ver weg vanaf Putten. Kortom, de spanieltjes hebben de tijd van hun leven gehad, zeker op de grote zandverstuiving van Kootwijk, die is inmiddels door hun gegraaf bijna omgeploegd en ja, dat gegraaf moet NATUURLIJK op de plek waar ik zit, dus om de haverklap kon ik de schoenen ontdoen van een lading zand haha. Nog een geluk dat ik me niet had ingesmeerd met zonnebrand-creme, was ik gelijk gescrubd.. Ik was daar natuurlijk niet de enige met mijn spanieltjes, nee, er waren vele mensen met hun honden, en man, wat hebben ze samen gespeeld en gerend. De grap is dat Lady-Jane, verreweg de kleinste, naar de grootste honden toe gaat en hun gaat uitdagen om te spelen, wat haar zeer goed lukt, de kleine boef… Onderweg natuurlijk even pauze, normaliter weet Lady-Jane heel goed wat er aan lekkers in mijn rugzak zit en weet ook precies wanneer de rugzak open is, echter, wie schetst mijn verbazing, nu was het Jody! Ja, en dan kom ik afgelopen vrijdag thuis en heb 1 grote bloemenpracht qua klaprozen bij mijn bak! Was door omstandigheden dit voorjaar te laat met strimmen, nou, ieder nadeel heeft zijn voordeel, met dit als gevolg…

Lieve groeten van mij, de spanieltjes, en tot ziens in Eck en Wiel!!

Afgeladen.

Gisteren is er weer een rondje Nederland gedaan om alle verzamelde spullen en voer op te halen. Op de foto's het resultaat van wat alleen al bij Erne is opgehaald!!! Hier hebben diverse mensen hun spullen afgegeven die in de buurt wonen.


Maandag 17 juni 2019

De afgelopen week in onze Refugio...

Het was weer een drukke week met veel ups en downs. Het dumpen van de pups houdt maar niet op,... De kliniek draaide, zoals altijd, overuren om alle honden en katten de goede zorg te kunnen geven. Er kwamen weer veel vrijwilligers om te helpen, wandelen en natuurlijk knuffelen. Vanuit onze vlieggroep, https://m.facebook.com/profile.php?id=1494282133918107&ref=content_filter, vlogen Mirjam en Inez om een aantal lieverds naar huis te brengen. Aan iedereen die zich zo enorm inzet voor onze lieverds een hele grote dankjewel!!

We wensen iedereen een hele mooie en liefdevolle nieuwe week❣

Fabienne’s hond van de week: NASHWA,...

Een zwarte parel, vrolijk, lief, sociaal met iedereen, een mooie dame met een lief karakter. Dat is onze Nashwa, een schatje dus ! Ze werd gedumpt door een jager die zei dat ze veel te speels was om te jagen en daar dus niet geschikt voor was, is dat het geluk geweest van deze mooie meid, misschien wel ? Wie geeft deze elegante mooie zwarte lieverd de hemel op aarde, ze zou je zo dankbaar en erkentelijk zijn!! 

Voor meer informatie klik hier.

Goedemorgen,...de groetjes van Bona😻

Een hond is een vriend voor het leven,...niet voor even!!

DAGBOEK FABIENNE - Clio,... Een bijzonder verhaal,...

Toen we in het dodenstation waren kwam een van de medewerkers naar me toe en wilde me even apart spreken,… Zou jij alstublieft iets voor me kunnen doen? , vroeg hij… Kom even mee… En hij toonde mij Clio, een hondje dat vriendelijk en smekend haar pootje op zijn hand legde,… Ze zit hier al een jaar, zei hij, maar ze zal een dezer dagen worden ingeslapen,… Zou je haar kunnen redden ?

Daar moet je dan niet over nadenken,… Clio ging uiteraard mee! Wat een lief en aangenaam hondje, zo mensgericht en lief met iedereen! Ze zegt iedereen een vrolijke goedendag, zonder wild te zijn of overrompelend,… Ze is zacht van aard en is bovendien nog een mooi plaatje ook,…

Wie geeft deze ter dood veroordeelde, die nu gelukkig gered is, een kans ? Ze is het meer en meer dan waard ! Met haar 4 witte voetjes is ze apart, maar met haar lieve karakter zeker uniek !!

Slechts een Hond .

Zo af en toe vertellen mensen mij; "Ach joh, het is 'slechts' een hond!" of: "dat is wel een hoop geld voor 'slechts' een hond!" Ze zien de reisafstanden, de tijd gespendeerd en het geld uitgeven voor 'slechts' een hond en ze begrijpen het niet. Uur na uur gaat voorbij en mijn enige gezelschap is 'slechts' een hond.

Mijn meest trotse momenten waren met 'slechts' een hond en ook mijn droevigste momenten waren samen met 'slechts' een hond. Maar in de donkere dagen was het de tedere aanraking van 'slechts' een hond die me sterkten en motiveerden om door te gaan.

Slechts een hond brengt mij pure vriendschap, vertrouwen en volmaakt geluk. Slechts een hond brengt medeleven en geduld bij mij omhoog waardoor ik een beter persoon ben geworden.

Door slechts een hond sta ik vroeg op, maak ik lange wandelingen en kijk ik verlangend uit naar de toekomst. Voor mensen zoals ik is het niet 'slechts' een hond! Maar een belichaming van alle hoop en dromen voor de toekomst, menige blijde herinnering uit het verleden en de pure blijdschap voor het heden.

Slechts een hond brengt al het goede in mij omhoog en leidt mij af van alle zorgen van de dag..

Kijk es hoe knap hij al geworden is...onze Austin, nu "Oscar" genaamd...👍

"Oscar (Austin) is een zeer lief, energiek en dankbaar hondje. In de begin weken heel aanhankelijk maar ondertussen voelt hij zich enorm thuis en dus veel rustiger als hij alleen moet blijven. Het is een enorme spring in het veld en dat kan je ook letterlijk nemen. Met zijn lange pootjes is er geen hindernis te hoog voor hem. Hij brengt zeker leven in huis..." Bedankt, mooi om te zien, nog heel veel succes samen...👍😉

 

TOEN

NU

Bedankt aan Anja voor haar bezoek en t mee nemen weer van enkele gelukszakjes!!

 

En onze Dames Hilde Chrisje en Nicole kwamen vandaag aan!!

Vele hondjes zullen weer extra aandacht krijgen!

Marjorie, een adoptante vertelt:

"Marley (ACE Mulder) is geweldig. Hij houdt van knuffelen, wandelingen en volgt me overal. We zijn zo gelukkig met hem! Zoveel erkenning en liefde. 💓💓 💓💓

Bedankt voor alles wat jullie voor hen doen.”


Dinsdag 18 juni 2019

 

Luka (SHIN Messi) en Dopey, 2 pootjes op 1 buik -)

 

Onze 7 pupjes gered van de wilde familie van La Cala mogen voor het eerste op het veld💖

Altijd hartverwarmend!

Gisteren kwamen Rachel, Harpa en Leanne aan op Zaventem!

DAGBOEK van FABIENNE - Tigreton,... Zijn hulpkreet ging door merg en been,...

Terwijl we in het dodenstation waren, ging ik even alleen de gangen binnen,… Ik hoorde toen een hond janken, het ging werkelijk door merg en been,… Nooit eerder heb ik iemand zo een triest geluid horen maken,… Het was gelijk duidelijk dat het beestje ten eerste niet meer kon en ten tweede dat hij in een vreselijke pijn was, en zich hopeloos en verlaten voelde, zich opgegeven voelde,…

Toen ik in de richting van het geluid wandelde zag ik een Bully zitten, in een bad,… Hij zat voor zich uit te huilen, niet kijkend naar iemand, en al helemaal niet verwachtend dat er iemand voor hem kwam,… Toen ik tegen hem sprak stopte hij en keek hij troosteloos uit zijn zwakke oogjes,… Hij was die ochtend aangevallen door andere honden en ze hadden zijn staart afgebeten en ze hadden hem zwaar toegetakeld,… Waarom hij in dat bad zat zullen we waarschijnlijk nooit weten, maar ik vond dat hij mee moest,… Van alle honden die we er zouden redden moest er toch ook van de vele Staffords en Pitbulls mee die daar op hun dood zaten te wachten,…

En zo ging deze sukkelaar mee,… Hij kon het niet bevatten, niet geloven, maar hij ging mee,… Het bloed kleefde nog aan zijn lijfje, maar hij ging mee,… Hij werd onmiddellijk onderzocht door onze dierenarts en hij stelt het goed,… De volgende dag was hij een hele andere hond,… Weg van de ellende, hoop stond weer te lezen in zijn oogjes,…

Meer informatie over Tigreton vind je hier.

Proficiat aan Myriam!!

Proficiat aan Myriam, die vandaag 840 € voor onze hondjes in Spanje heeft gestort, de opbrengst van de wijnverkoop! Je kan nog altijd bestellen via een PB (Facebook) of via myriammerckx@msn.com.

Prijs: 9 € per fles rode, witte of nu ook rosé wijn. Je zal de wijn ook kunnen kopen aanonze stand op het Hondenfestival in domein Puyenbroeck (Wachtebeke), op 13 en 14 juli.

Bedankt aan iedereen die de lekkere wijn al gekocht heeft!

Berichtje van Yana....

Ik kan je niet genoeg bedanken dat je deze pracht van een hond geholpen hebt, en de kans hebt gegeven op een nieuw leven.


Woensdag 19 juni 2019

 

Tinota, nu Puma, heeft zich al geweldig goed geïnstalleerd bij haar nieuwe familie en ACE hondenvriendje Zeus!

 

Dank aan Nathalie, Jacco en lieve dierenvrienden !

Vandaag kregen we een geweldige verrassing!! Nathalie, Jacco, en hun dierenvrienden, hebben 1075 Euro opgehaald voor onze hondjes !! Aangezien we een enorm aantal pups hebben en hun eten erg duur is gaan we deze som gebruiken voor de aller kleinste ! Super bedankt allemaal, we zijn er enorm dankbaar om !! 

 

Flixke in opvang in Nederland.

Ziet er zooo zielig uit, maar hij had al 3x gegeten + alle snoepjes. Dus geen dierenmishandeling en genoeg te eten. Hij zit het liefst bij je ;)

Meer informatie over Flixke vind je hier.

Fender (voorheen Budy)

Afgelopen zaterdag was het dan zover, mijn adoptiehond van Ace-Shin zou rond 12:00 aankomen op Schiphol. Aldaar werd ik opgevangen door vrijwilligster Jannie en haar man die mij eerder die ochtend had gebeld met de laatste vluchtgegevens en waar we elkaar zouden ontmoeten op Schiphol. Wat een aardige mensen waren dat zeg, ze leefden écht met ons mee en met de andere mensen die net als ik op hun adoptiehond van Ace-Shin stonden te wachten. Alles verliep erg goed en petje af voor het vrijwilligers werk, ook voor andere medevrijwilligers die voor Ace-Shin werken zoals Pia; mijn contactpersoon tijdens de gehele adoptieprocedure. Niets was haar teveel, ik kon haar altijd mailen of bellen als ik vragen had, ze stond werkelijk áltijd voor me klaar! Wat een lieve, betrokken vrouw..De dame die op huisbezoek is geweest (ben haar naam even kwijt..) had oom nog wat goede tips waar ik veel aan heb gehad. En Veerle, die ook eea in orde heeft gebracht, súper! Op Schiphol heb ik ook even kennisgemaakt met Inez, zij begeleiden de honden. Wat had ze het toch druk met de honden, de mensen (waaronder ik) en noem maar op! Ook zíj was helemaal happy dat er een nieuw baasje stond te wachten op de honden. Zelf had ze ook een heel leuk/grappig hondje meegenomen. Met alle geduld overhandigde zij de papieren en het paspoort e.d. Veel vragen werden er op haar afgevuurd van de nieuwe baasjes natuurlijk maar voor ieder had ze alle geduld.. Práchtig, wát een gewéldige ervaring om mee te maken hoe álle medewerkers van Ace-Shin zó vol liefde hun werk doen, bij deze dan ook alle lof voor Ace-Shin, dank jullie wel!! Bij deze deel ik graag wat beelden van mijn lieve kereltje Fender. Voor die paar daagjes dat hij nu hier is doet ie het fantastisch, hij leert erg snel ondanks zijn leeftijd van bijna 6 jaar. Hij heeft een heerlijke bench die hij ziet als zijn “privé huisje” en gaat er vaak lekker uit zichzelf in liggen. Langzaam en rustig laat ik hem aan alles wennen, en oohh wat is ie dankbaar! De poes is nog wel bang voor hem (nogal enthousiast) maar dat duurt meestal wel een paar weekjes en ook daar gaan we rustig aan werken. Alles is nieuw voor hem maar Fender gedraagt zich voorbeeldig! Wat ben ik blij dat ik deze lieverd nog wat mooie, liefdevolle jaartjes mag geven! Bij deze wil ik dan ook IEDEREEN bedanken voor hun liefde en inzet voor de dieren van Ace-Shin! MVG, Jolanda

Ga verder op pagina 32

Klik hier.