DAGBOEK van FABIENNE - Clothy,... Eens een prachtig pareltje, en nu,...

Een mooi Frans Bulleke, amai, dat zijn toch schatjes he,… Dat is ook zo, en ikzelf heb sinds mijn Napoleon mij adopteerde een zwak voor deze hondjes, maar het zijn en blijven lopende rekeningen als je pech hebt,… Dan vliegen ze de tafel op voor euthanasie, of worden gedumpt,… Hoe vlugger, hoe beter, want dán zijn ze plots niet meer schattig en lief,… Deze hondjes zijn vaak hondjes met problemen die regelmatig opgelost moeten worden en daar komt dan de dierenarts aan te pas,…

Wel, onze bijzonder lieve Clothy is ook zo een slachtoffer van de platsmoeltjes,… En dan de gigantische wegwerpmaatschappij waar wij nu in leven,… Als het iets of wat moeilijk is, als het niet meteen is wat mensen verwachten, dan is de grens naar dumpen zeer kortbij,… Zo namen wij deze zwarte lieverd mee uit het dodenstation,… Ze heeft van die prachtige bruine innemende kijkers, maar heeft ook een top karakter,… Ze is super sociaal en lief met mens en dier, gewoon een tof bulletje, dat een baasje zoekt dat het ras kent en aanvaardt zoals ze is !

Clothy is een bovenste beste knuffelkont, heeft het even moeilijk gehad om zich aan te passen maar is nu klaar om naar een warme mand te verhuizen,… Ze is op het ogenblik in goede gezondheid, maar met Bulletjes weten we natuurlijk nooit wat dat in de toekomst brengen zal,… Ze wil graag naar huis, maar met de zekerheid dat ze altijd kan blijven, wat er ook gebeurt,…

Meer informatie over Clothy vind je hier.

Fabienne’s hond van de week: NASHWA,...

Een zwarte parel, vrolijk, lief, sociaal met iedereen, een mooie dame met een lief karakter. Dat is onze Nashwa, een schatje dus ! Ze werd gedumpt door een jager die zei dat ze veel te speels was om te jagen en daar dus niet geschikt voor was, is dat het geluk geweest van deze mooie meid, misschien wel ? Wie geeft deze elegante mooie zwarte lieverd de hemel op aarde, ze zou je zo dankbaar en erkentelijk zijn!!

Voor meer informatie klik hier.


Donderdag 20 juni 2019.

 

In memoriam Tita,...

Vandaag afscheid moeten nemen van Tita, geadopteerd toen ze 5,5 jaar was. Heb 6 jaar lief en leed met haar gedeeld. Ze was mijn soulmate en hartsvriendinneke. We missen haar ontzettend hard...

Update Sali en Pippa.

In 2012 heb ik bij jullie Sali geadopteerd en in 2013 Pippa ( Lucinda noemde ze bij jullie. Sali hadden ze als puppy uit de rivier gehaald en Pippa lag als sukkel voor de poort in een doos. Ik ben zo gelukkig met hen krijg zoveel liefde ervan het zijn schatjes! Van sukkeltjes in Spanje zijn ze uitgegroeid tot ware fotomodellekes in België heb een fotoshoot van hen laten maken ❤

Groetjes Nancy

WIST JE DAT,...

Je bij ACE|SHIN ook een hok kunt sponsoren? Door een hok te sponsoren kunnen wij één hond voorzien van de dagelijkse verzorging inclusief de dierenartskosten.

Voor meer informatie mail naar: leden@ace-charity.org

http://www.ace-charity.org/nl/helpen/huren-van-een-hok

Sally (Neelke)

Sally, ontzettend onzeker, nerveus en vreselijk bang. Intussen 1,5 jaar bij ons en ze leert elke dag nog steeds bij. De allerliefste hond voor mijn oudste 2 kinderen. Maar de baby... daar moest ze niks van hebben. Na mijn bevalling heeft ze me een week ontweken. Elke dag een kraamhulp, elke dag mensen was een ramp voor haar. En ik, haar stabiele factor was ze kwijt.

Na deze week, kwam ze langzaam bij me terug, zolang ik maar geen baby had. Ook deze angst verdween langzaam en kwam ze een aai halen, ook als de baby op schoot lag.

En nu... 8 weken later kruipt ze naast hem op het kleed. Uiteraard gebeurt dit alleen als ik er bij ben en de honden de volle aandacht kan geven! We hebben weer hard gewerkt met Sally, ze kijkt me aan en zoekt bevestiging. 'Het is goed lieve Sally! Je doet t echt fantastisch. Ook de baby wordt jouw vriendje straks, net als de andere twee kinderen'.

Groetjes Marije

Professor Vince moedigt studente Julie aan bij de examens.

Heel veel geluk gewenst aan onze blokkers! Hou nog even vol, de vakantie komt eraan!

Pongo en puk zijn weer op vakantie in Frankrijk

Pongo de waterhond en puk de slimme jacht muis zijn weer met hun baasjes op vakantie Pongo is erg blij als hij mag zwemmen ,en houd van ballen. Puk vroeger (alice) houd van jagen achter dingetjes en dieren aan. Puk is behandeld tegen leismania En voelt zich weer toppie Pongo is een bang jochie ,maar we doen er alles aan om dat te verbeteren!😂

DAGBOEK van FABIENNE - Bedankt aan onze collega's van de Aeres Barneveld school !!.

Onze collega’s Onno,Yvonne en Remy, docenten en verantwoordelijke Paraveterinair aan Aeres Barneveld school in Nederland, gaven onlangs een presentatie over onze organisatie ACE | SHIN. Ze spraken er o.a. over de refugio en het beleid in Spanje zoals de dodenstations, de werking, etc,...

Dit alles naar aanleiding van hun recente bezoek aan onze refugio ! Ze draaiden met 6 professoren en 11 studenten twee weken mee in ons rescue center en gingen vol enthousiasme naar huis! Het werd een geweldig succes, de stage viel enorm in de smaak bij zowel de studenten als de docenten ! Tientallen honden en katten werden geholpen en met de nodige toewijding verzorgd,...

Bedankt aan jullie allemaal voor jullie geweldige hulp, jullie enthousiasme en jullie mooie donatie!!


Vrijdag 21 juni 2019

 

Chrisje, Hilde en Nicole komen heel wat van onze hondjes weer heerlijk verwennen en beter leren kennen!

Chrisje Hilde en Nicole komen heel wat van onze hondjes weer heerlijk verwennen en beter leren kennen!

Ook dank aan hun lievelingsplekje CASA BARELA die weer een spaarpotje vol hadden! Hartelijk dank!! 

Nancy, Wim en Aline kwamen ons weer ondersteunen, en namen Little Joe mee!

Het  was fijn hen weer terug te zien! Bedankt voor alles!!

Peppa (SHIN Peppa pig) ziet er geweldig uit!

 

Nieuws over Luna (SHIN Leanne).

"Maandag kwam ik bang aan in de luchthaven en na een lange rit in mijn huis... Dinsdag begon ik mijn dag rustig, 's middags werd ik al wat speelser en at en dronk ik veel. 🤭 Woensdag en vandaag, speel ik met mijn nieuwe vriendin, tennisballen, knuffels, alles wat ik maar kan vinden. Terwijl leer ik mijn huis nog verder verkennen. 😅 Mijn baasjes vinden mij alvast een lieve, brave en mooie hond. 😍 Op naar meer avonturen. 🔜" Wij kijken er alvast naar uit!

siësta...sssst

 

Rachel, nu Tosca, kwam begin deze week aan in België, en voelt zich al helemaal thuis!

Vandaag is 'Breng je hond mee naar het werk dag'. 

Misschien willen  jullie wat fotoos van khonen op kantoor mailen naar ace.shin.blog@gmail.com mailen?

Kantoorhonden hard aan het werk😉

Volgend weekend is het zover onze uitgestippelde zomerwandeling in Bornem!

Je kan vanaf 13u vertrekken, voor 5 of 10 km, met je 4voeter(s). En nadien is er een hapje en drankje. De opbrengst gaat volledig naar onze hondjes in Spanje. Vergeet je niet in te schrijven!

Het zware leven van onze kantoorhonden 😉

 

Diego (ACE | SHIN Emir) doet het heel goed bij zijn nieuwe familie!

 

138.407 in de steek gelaten honden en katten in Spanje (2018)

lk jaar komt de Fundación Affinity met de jaarcijfers waaruit dit keer blijkt dat er vorig jaar 138.407 honden en katten in de steek werden gelaten. Dat aantal is nagenoeg hetzelfde als het jaar daarvoor in 2017 toen dat aantal nog 138.307 was, een 100 in de steek gelaten honden en katten meer dus in 2018. Als er gekeken wordt naar 46,7 miljoen inwoners dan kan gesteld worden dat er per 10.000 inwoners 22 honden en 7 katten in de steek worden gelaten in Spanje. In het onderzoek staat ook dat het in de steek laten van honden 1,7% is van de geschatte 6,3 miljoen honden die leven in Spanje en 1% van de geschatte 3,8 miljoen katten die Spanje heeft.

Van het totaal aantal in de steek gelaten dieren waren er 104.688 honden en 33.719 katten. 43% van al deze in de steek gelaten honden en katten werd geadopteerd terwijl 18% vanwege de identificatie teruggebracht kon worden naar hun baasjes, 16% woont nog steeds in een opvangcentrum of asiel. Helaas werd bij 2% van deze dieren euthanasie gepleegd, meestal omdat het dier ziek was of een agressief gedrag vertoonde en het te gevaarlijk zou zijn om zo’n hond in adoptie te geven.

In het geval van de in de dierenasiels opgevangen honden wordt 70,8% geadopteerd in Spanje en gaat 29,2% naar een buitenlandse familie. Bij de katten is de adoptie 75,7% door Spaanse gezinnen en 25% door buitenlandse families.

Wanneer in de steek gelaten?

Gekeken naar wanneer de honden en katten in de steek worden gelaten in Spanje valt op dat dit hoofdzakelijk gebeurd in het tweede kwartaal met 35% in het geval van honden en 44% in het geval van katten. In het geval van honden is dat percentage 33% in het eerste en 32% in het derde kwartaal terwijl dat bij de katten 24% in het eerste en 33% in het tweede kwartaal is.

Waarom in de steek laten?

Een van de belangrijkste redenen voor de mens om honden en/of katten in de steek te laten zijn ongewenste geboortes of zwangerschap. Als tweede belangrijke reden staat het einde van het jachtseizoen terwijl het niet te corrigeren gedrag van een huisdier op de derde plaats staat welke gedeeld wordt met de economische problemen. Het verlies of gebrek aan interesse in het dier (alsof het speelgoed is) is ook een van de redenen om een dier in de steek te laten.

Omstandigheden

34% van de in de steek gelaten honden heeft een microchip terwijl dat 4,5% is bij katten. 65% van de in de steek gelaten dieren is gezond en 35% ziek of gewond. 80% van de honden en katten is een kruising terwijl het in 20% van de gevallen gaat om een rashond of raskat. 62% van de in de steek gelaten honden en katten zijn volwassen, 13% zijn senioren en 25% puppies.

In het geval van de in de steek gelaten honden gaat het in 49,1% van de gevallen om middelgrote honden gevolgd door 27% grote honden en 23,9% kleine honden. Het merendeel van de in Spanje levende honden is middelgroot (52,5%) gevolgd door klein (29,5%) en groot (18%).

Alleen dierenasiels

De Fundación Affinity heeft zich bij deze cijfers voor het onderzoek gebaseerd op de gegevens die de opvangcentra en dierenasiels in Spanje bijhouden. Dit houdt dus in dat het aantal in de steek gelaten honden en katten vele malen groter kan zijn en waarschijnlijk ook is.

In 91% van de gevallen worden de katten en honden gevonden op straat of in de natuur waarbij de politie veel van de opgenomen dieren overhandigde bij de dierenasiels en opvangcentra. In 9% van de gevallen werd de hond of kat door de eigenaar op de correcte manier naar een dierenasiel gebracht.

Katten kolonies

In het geval van katten worden deze echter sneller in de natuur losgelaten dan dat deze in een dierenasiel belanden. De katten vormen daarna katten kolonies die in veel gevallen bijgehouden en verzorgd worden door opvangcentra en organisaties.

Gemiddeld leven er 13 katten per kolonie en worden er gemiddeld 41 kolonies per organisatie bijgehouden. In totaal zegt de Fundación Affinity dat er 31.969 katten kolonies verzorgd worden door organisaties en opvangcentra. Het gaat bij deze cijfers echter alleen om organisaties die mee hebben gedaan met het onderzoek. Er zullen dus waarschijnlijk veel meer katten kolonies bestaan in Spanje.

Helaas zijn in het onderzoek niet de cijfers opgenomen van honden en katten die vermoord worden.

91% van de in de steek gelaten honden en katten werd op straat gevonden terwijl slechts 9% van de dieren door de eigenaar naar het dierenasiel of opvangcentrum werd gebracht.

Fabienne’s hond van de week: NASHWA,...

Een zwarte parel, vrolijk, lief, sociaal met iedereen, een mooie dame met een lief karakter. Dat is onze Nashwa, een schatje dus ! Ze werd gedumpt door een jager die zei dat ze veel te speels was om te jagen en daar dus niet geschikt voor was, is dat het geluk geweest van deze mooie meid, misschien wel ? Wie geeft deze elegante mooie zwarte lieverd de hemel op aarde, ze zou je zo dankbaar en erkentelijk zijn!!

Voor meer informatie klik hier.


Zaterdag 22 juni 2019.

 

Redden is dubbel moeilijk.....

Het is moeilijk om ze beschadigd binnen te zien komen,...maar na een tijdje is het ook weer moeilijk om ze te zien vertrekken. Er ontstaat altijd een band met de honden,...maar het blijft toch ook het mooiste wat het er is om ze te zien vertrekken naar hun forever home’s waar zij het geluk zullen vinden,...daar doen we het voor!! Voor het geluk van de honden❣️

Vermist in België: Virta

Virta #vermist sinds #perdue depuis 20-06-2019 te Anderlecht #BrusselsHoofdstedelijkGewest #RégiondeBruxellesCapitale BE

***Angstig = dadelijk bellen*** ***Craintif = contacter nous immédiatement***

NAAM CONTACTPERSOON / NOM CONTACT: Shana TEL CONTACTPERSOON / TEL CONTACT: 0477/82.05.23 GEMEENTE / DÉPARTEMENT: Anderlecht STRAAT / RUE: Anderlechstepoort

KLEUR / COULEUR: wit-bruin / blanc-brun

GESLACHT / SEXE: TEEF

LEEFTIJD / ÀGE: 5 jaar - 5 ans

GROOTTE / GRANDEUR: +/- 30-45 cm GECHIPT / PUCÉ: Ja / Oui

RAS / RASSE: Kruising - mix

ANGSTIG / CRAINTIF: Ja / Oui

OMSCHRIJVING / DESCRIPTION: Eigenaar is bestolen geweest & hond is losgekomen en gaan lopen - Le propriétaire a été volé et le chien s'est lâché et a commencé à marcher.

EXTRA: Heeft haar leiband nog aan - elle porte toujours sa laisse

Siësta.....

Wist je dat,...

ACE|SHIN altijd opzoek is naar opvanggezinnen? Wil jij een hondje meer kans geven op een gouden mand, word dan opvanggezin. Voor meer informatie mag je contact opnemen met:

Voor Nederland: herplaatsing.nederland@ace-charity.org

Voor België: opvang.belgie@ace-charity.org

Kijk ook eens op: http://www.ace-charity.org/nl/helpen/opvanggezin-worden

SPOED!!! WIE HEEFT ER EEN ( OPVANG)PLAATSJE VOOR DEZE PRACHTIGE BINK?

Dit is Ígor, 8 maanden oud en één brok levenslust en energie. Geen grammetje kwaad zit er in hem, alleen poezen zijn niet zijn vrienden. Hij wil spelen, ravotten, rennen, en zeker ook knuffelen. Hij moest weg bij zijn adoptanten, omdat ze dit toch wel wat hadden onderschat, een schattige pup die uitgroeide tot deze patser. We zoeken voor Ígor, die al in België verblijft, met spoed een ander opvangadres aangezien het huidige opvangadres katten heeft waar het niet mee gaat. Zeer dringend !!

Meer informatie over Igor vind je hier.


Zondag 23 juni 2019

 

Volgend weekend is het zover: onze uitgestippelde zomerwandeling in Bornem!

Je kan vanaf 13u vertrekken, voor 5 of 10 km, met je 4voeter(s). En nadien is er een hapje en drankje. De opbrengst gaat volledig naar onze hondjes in Spanje. Vergeet je niet in te schrijven!

Aankomst Maxima 22 juni

Gisteren is Maxima aangekomen in Brussel en de klik was er direct!

De laatste foto is Maxima samen met  nieuwe 'neefje' Teddy.

Elke heeft het geluk getroffen!!

 

MELD JE SNEL AAN VOOR “HET GROTE WEERZIEN”

“Het Grote Weerzien" wordt georganiseerd voor adoptanten met hun honden, het team uit Spanje, vrijwilligers en verder alle belangstellenden die het leuk vinden een gezellige dag te hebben met hun hond. Het team uit Spanje zou het heel leuk vinden als jullie allemaal komen met jullie geadopteerde lieverds zodat zij kunnen zien hoe goed het nu met ze gaat. Op deze dag zullen er ook een aantal standjes zijn, er is een grote loterij met als hoofdprijs een fiets (!), MHSV organiseert een agillity training en nog veel meer. Kortom een super gezellige dag voor u en uw hond!!

Kaarten voor deze gezellige dag zijn te koop bij pr.nederland@ace-charity.org en kosten €8,- voor volwassenen en €5,50 voor kinderen t/m 12 jaar.

We hopen dat jullie allemaal gezellig komen. Hou de evenementenpagina in de gaten voor alle extra informatie die in de loop van de tijd zal volgen 😉

Hopelijk zien we jullie allemaal op zaterdag 7 september in Eck en Wiel!

Hondenpootjes verbranden op het asfalt.

 

Draag jij ook een steentje bij?

Na jaren van intensief gebruik, is een deel van onze hondenverblijven aan vernieuwing toe. Wil jij mee bouwen en tegelijkertijd jouw viervoeter vereeuwigen? Stort dan €20,- op BE42 7805 9221 8254 met vermelding van de naam van je huisdier. Wij plaatsen die dan op het steentje. Er werden al 224 steentjes aangekocht door jullie. Halen we de 500 voor het einde van het jaar? Laat ons er allemaal samen voor gaan!

Steun onze hondjes op een aangename manier en koop onze SHIN (witte of rode) wijn en nu ook rosé.

Prijs: € 9,5 per fles, € 54 per 6 flessen. Om te bestellen, stuur een pb (Facebook) naar naar Myriam Merckx of een mail naar myriammerckx@msn.com.

Afhalen kan in Tervuren, Zaventem, Overijse, Leuven, Mechelen, Knokke-Heist, Berchem en Wilrijk. Meer uitleg over de wijn: Orelie Ardeche (Wit) Druivensoort: Sauvignon Blanc-Chardonnay Enerzijds bloemen (acacia) en vegetale aroma's in de neus, vermengd met citrusvruchten zoals pompelmoes en citroen. Een mooi evenwicht tussen fruit, frisheid en souplesse. Rond in de mond, licht parelend, mooie frisheid. Een heldere, groengele kleur met een geur van witte bloemen en citrus. Evenwichtig mondgevoel, licht en soepel. Orelie Ardeche (Rood) Deze unieke wijn van Vignerons Ardechois is gemaakt van druiven Merlot en Gamay. Deze twee druifsoorten geven deze wijn een zacht en rijp karakter, maar met voldoende body! Orelie Ardeche heeft in geur indrukken van rood fruit, grenadine en iets van kokos. De smaak is rijp en rond met veel fruit zoals bramen , besjes, kersen, frambozen en wilde aardbeien.

 

Wist je dat,...

ACE|SHIN altijd opzoek is naar mensen die onze honden/katten naar hun gouden mandje willen vliegen. Vlieg je vanuit Malaga op de luchthavens Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven.of naar  Brussel dan zijn we opzoek naar jou!

Neem voor meer informatie voor Nederland contact op met: vluchten.nl@ace-charity.org

Of voor België: vluchtenbe@ace-charity.org 

Ga verder op pagina 33

Klik hier.