Zondag 7 juli 2019

 

Met huisdieren naar Spanje reizen.

Het komt steeds vaker voor en elke keer willen meer Nederlanders en Belgen hun geliefde huisdier meenemen op vakantie naar Spanje. Dat is tegenwoordig allemaal mogelijk maar men moet wel rekening houden met bepaalde wetten en regels die, ondanks dat men binnen de EU reist, toch anders kunnen zijn in Spanje. We beperken ons hieronder tot honden (perros) en katten (gatos) maar een fred (huron) zou ook mee mogen reizen naar Spanje.

Spanje is volgens velen een matig hondvriendelijk land, iets dat blijkt uit de jaarlijks meer dan 130.000 in de steek gelaten honden en katten maar ook de Spanjaard is steeds gekker op hun huisdier die met veel liefde (soms teveel) verzorgd wordt. Dat blijkt ook wel uit het enorme aantal dierenspeciaalzaken en dierenartsenpraktijken die in Spanje te vinden zijn.

Accommodaties en restaurants

Er zijn steeds meer vakantiehuizen, pensions, campings (mits aangelijnd) en hotels te vinden waar men met een huisdier mag verblijven. In de meeste accommodaties dient men iets extra te betalen voor een verblijf met een huisdier en soms zijn er beperkingen zoals de grootte van een hond en de kilo’s.

Over het algemeen kan men zeggen dat het eten met een hond in een restaurant verboden is maar er zijn restauranteigenaren die daar geen problemen mee hebben. Op een terras zitten met een hond is doorgaans geen enkel probleem maar er zijn uitzonderingen waar een hond niet welkom is.

Strand en natuur

Honden zijn niet welkom op de stranden in Spanje tenzij het om een speciaal hondenstrand gaat waar er ook steeds meer van zijn te vinden in Spanje. Mocht je met een hond op het strand aangetroffen worden door de politie dan kunnen de boetes flink oplopen.

In de bergen en talloze natuurparken in Spanje mag je hond naar hartenlust rondrennen tenzij er uitdrukkelijk verbodsborden staan dat het niet is toegestaan.

Vervoer

Reizen met de hond in het openbaar vervoer is bijna niet mogelijk in Spanje maar het wordt steeds beter. In sommige steden is het toegestaan om te reizen in het openbaar vervoer zoals stadsbussen en de metro maar ook daar zitten regels aan verbonden.

Zo mag dat alleen op bepaalde (buiten de spits) momenten op de dag en alleen achterin de bus of metro wagon. Honden moeten verplicht aan de riem zitten, een chip hebben en indien nodig een muilkorf dragen. Daarnaast mag er slechts één hond per reiziger in de bus of metro meereizen.

Het vervoer van huisdieren in de trein is ook beperkt. Het vervoer in AVE, lange afstand, Avant, conventionele middellange afstand, Cercanías en Feve-treinen is beperkt tot kleine huisdieren, zoals honden, katten, fretten en niet-pluimvee. Het huisdier moet voldoen aan de hygiënische voorwaarden en de documentatie hebben in overeenstemming met de geldende wetgeving. Er mag slechts één huisdier reizen en deze moeten discreet bij de passagier in de trein zitten/liggen en geen andere passagiers “lastig vallen”.

Bij vervoer in de auto moet de hond op de achterbank een speciale hondengordel dragen of achter een rek in de kofferruimte zitten, wel of niet in een vervoersbox of draagtas. Honden mogen niet te lang in de snikhete zon in de auto gelaten worden. De politie heeft het recht op te treden om de gezondheid van de hond niet in gevaar te brengen.

Spaanse taxirijders kunnen honden weigeren in hun taxi. Dat geldt uiteraard niet voor blindegeleidehonden.

Als men met het vliegtuig reist moet 24 uur van tevoren gemeld worden dat er een hond mee wordt genomen. Niet alle luchtvaartmaatschappijen staan het reizen met huisdieren in de cabine of laadruim toe. Zie de websites van de vliegmaatschappijen voor meer tekst en uitleg.

Identificatie

Een hond of kat heeft een EU-dierenpaspoort nodig, verkrijgbaar bij de dierenarts. Dit paspoort bevat een beschrijving van het dier, de naam en het adres van de eigenaar, het registratienummer van de chip (standaard wordt de ISO microchip 11784/11785 ingebracht) en het bewijs van inenting tegen rabiës. Tevens is er ruimte in het paspoort voor een gezondheidsverklaring en andere behandelingen of inentingen.

Gezondheid

Honden en katten moeten ten minste 21 dagen voor de reis ingeënt zijn tegen hondsdolheid (rabiësvaccinatie). De geldigheidsduur is afhankelijk van de richtlijnen van de fabrikant van het vaccin (1-3 jaar). Let op: de chip moet vóór de inenting tegen rabiës zijn ingebracht (op dezelfde dag mag).

Er zijn in Spanje geen verplichte aanvullende behandelingen vereist. Honden en katten hoeven in Spanje niet in quarantaine.

Spanje is een risicogebied, een hond of kat kan tijdens de vakantie ziek worden als gevolg van teken- of insectenbeten. Er bestaan voldoende preventieve maatregelen. Neem hierover ten minste 4 weken voor vertrek contact op met de dierenarts.

De temperatuur kan in Spanje flink oplopen in de zomer. Een hond kan daardoor snel oververhit raken. Zorg dus altijd voor voldoende water en afkoeling.

Verboden honden

De HR-honden of Hoog Risico Honden hebben in Spanje de naam “potencialmente peligrosas” (PPP) gekregen en er zijn verschillende regels aan gebonden.

Voor Spanje zijn PPP honden die van de rassen: Pitbull, Dogo Argentino, Rottweiler, American Staffordshire terriër, Fila Brasiliero, Tosa Inu en Akita Inu.

Waar in Nederland gesproken wordt over het vrijstellen van honden met een stamboom is dat in Spanje niet het geval. In de Spaanse wet staat “dieren die niet tot een van de genoemde rassen behoren maar wel aan alle of meeste van de volgende kenmerken voldoen” vallen ook onder deze wet. Deze kenmerken zijn:

*Alle honden met een krachtig, robuust uiterlijk en sterk ontwikkelde spieren, een atletische bouw en kracht en uithoudingsvermogen

*Karakteristiek temperament en een hoge marktwaarde

*Kortharig

*Borstomvang tussen 60 en 80 cm, schofthoogte tussen 50 en 70 cm en gewicht boven de 20 kilo

*Groot, rechthoekig hoofd met brede schedel en sterk ontwikkelde wang- en kaakspieren, grote en sterke kaken en grote en krachtige muil

*Brede, gespierde en korte nek

*Brede en gespierde borst, met goed ontwikkelde ribben en een gespierd lichaam

*Parallelle, krachtige en gespierde voorbenen en zeer gespierde achterbenen.

Het wordt aangeraden contact op te nemen met de ambassade indien je een van deze honden mee wilt nemen.

Jonge dieren

Vanaf 29 december 2014 moeten alle pups en kittens die meegenomen worden naar Spanje ingeënt zijn tegen rabiës. Vaccinatie kan pas vanaf 12 weken. De wettelijke wachttijd na vaccinatie is 21 dagen waardoor dieren jonger dan 15 weken niet meer ingevoerd mogen worden.

Pinzón.

Simi (ace Pinzón) is alweer 2,5 maand bij ons en we genieten iedere dag van hem.

Hij voelt zich steeds meer thuis en hecht zich duidelijk aan ons gezin. Hij is tegenwoordig als een schaduw: volgt ons óveral en is een ontzettende knuffel 😍

Hoewel de afgelopen tijd intensief is geweest (Simi kwam als zeer angstige hond bij ons) hebben we geen seconde spijt gehad van de adoptie. Het is zó belonend om getuige te zijn van de stappen voorwaarts die hij maakt, stuk voor stuk overwinningen!

Hij durft ook al ondeugend te zijn; We staan versteld van zijn behendigheid om deuren te openen, stiekem spullen van tafel te jatten, en ongezien speelgoed van de kinderen naar buiten te smokkelen.🤣

We vervelen ons niet met hem!

Martijn en Kim Daniël Julian Sarah Anneline

Dagboek van Fabienne - Tara beviel van Tambor, Tete en Toya,... in een stenen bak,...

Tara, een moedertje zoals zoveel anderen, werd wéér eens zwanger, ongewenst en zonder enige controle,… Ze kreeg haar kittens in een stenen bak waar geen bescherming noch veiligheid aanwezig was,… Toen we dit te horen kregen zijn we zo vlug mogelijk vertrokken om moeder en kittens te redden van wat zou kunnen komen,… Enkele van de kittens waren reeds overleden, mede door de omstandigheden waaronder ze ter wereld kwamen,…

Ze konden gelukkig snel naar een opvanggezin vertrekken waar ze rustig tot zichzelf konden komen en omringd werden met liefde,… Mama is een Siameesje met een zeer zacht en lief karakter, de drie overlevende kittens zijn net als hun mama erg zachtaardig en nu zonder zorgen, niet wetende waar ze aan ontsnapt zijn,…

Wij willen graag hun wereld redden, ze verzekeren van een toekomst waarin ze alleen maar geluk kennen en baasjes die hen de hemel op aarde bezorgen !!


Maandag 8 juli 2019

 

Onze Reina vertrekt vandaag na jaren bij ons te zijn!! 

Ergens op deze wereld ligt elks geluk...

Tchap, al een jaar gelukkig in zijn warme thuis!😍😍

 

Voor de nieuwe week iedereen werk ze of geniet van een welverdiende vakantie! Wij vliegen er weer in😉

Proficiat aan Mieke en Istvan!

Zij zamelden gisteren 306kg hondenvoer in, in de Maxi Zoo van Waregem! Wil jij ook graag voeder inzamelen voor onze hondjes? Stuur dan even een mail naar pr.belgie@ace-charity.org of pr.nederland@ace-charity.org. Je zou er ons enorm mee helpen!

DEZE ARMBANDJES ZIJN TE KOOP OP HET HONDENFESTIVAL VOLGENDE ZONDAG!!

Shyla maakt zelf leuke armbandjes, en de opbrengst van de verkoop gaat volledig naar onze hondjes in Spanje! In juni bracht de verkoop 125€ op, en dit bedrag werd al overgemaakt aan de refugio.

Bedankt Shyla!!

Prijs: 7,50€ per armbandje (excl verzendingskosten, ook naar Nederland).

Om te bestellen, stuur een mail naar Shyla.ace-charity@outlook.be

Groetjes van Davor en Luka #Spaanse neefjes

 

Fabienne’s hond van de week LEWIS,...

Lewis is een kanjer van een hond, ideaal voor een actieve familie, die graag wandelt en bezig is,…

Een familie die een gezellige viervoeter in huis wil halen, moet zeker ook aan deze lieverd denken, hij is het zo waard,… Een en al vriendelijkheid, een en al aandacht voor diegene die ook maar een beetje tijd in hem wil steken!!!

Wie gaat met deze lieverd het avontuur aan?

Voor meer informatie over Lewis klik hier.

DAGBOEK van FABIENNE - Onze Bellita wil ook graag naar huis,...

Het verhaal van arme Bellita is schrijnend en hartverscheurend tegelijk,… Telkens weer hopen we dat we zulke ervaringen niet meer hoeven mee te maken en vertellen, maar helaas,… Bellita werd van straat geplukt en naar een dodingstation gebracht waar ze geen schijn van kans had om nog levend uit te komen,... Maar daar dachten wij anders over,…

Ze ging met ons mee, werd verzorgd en behandeld voor haar ziekte, die nu goed onder controle is,… Vorige week mocht onze Bellita met onze vrijwilligers mee voor een dagje,… Wat heeft zij hiervan genoten, kwispelend ging ze mee, probleemloos in de auto, met haar snoetje op de rand van het raam en heerlijk genietend naar buiten aan het kijken,… En dan de wandeling, het terrasje en haar koekje,…

Telkens kijkt ze naar je om zeker te zijn dat jij tevreden bent over haar gedrag en manier van zijn,… Ze is heel graag bij en zeer lief met mensen maar is geen groepshond, ze wil graag rust en kalmte, alles op zijn tempo,… Bellita is een grote knuffelbeer die je, als je haar kent, niet meer kan missen,… Een beertje die rust zoekt en dat liefst ergens alleen,…

Voor meer informatie klik hier.


Dinsdag 9 juli 2019

 

Bezoek deze zaterdag enof zondag de SHIN-stand op het Hondenfestival op domein Puyenbroeck (Wachtebeke).

proef van onze heerlijke paella, sangria, limonade en ice tea. Allemaal home made, en ten bate van onze hondjes in Spanje!

Meer info over het evenement: https://www.facebook.com/events/provinciaal-domein-puyenbroeck/het-hondenfestival-doggyparadise/392923098131782/

Een adoptant en opvanger vertelt:

Ace Dasja (nu Asja) bij ons gekomen als een bang wezeltje, staart tussen de benen en angstige oogjes .Ik wist niet hoe hieraan te beginnen en of het goed zou komen...? Nu kan ik haar aaien, heeft lawaai voor tien, graaft putten,vangt muizen en is gelukkig.

Ace Scay (nu Tuurtje) ons invalide ventje,hartruis, mist aan een voetje een paar teentjes en is doof. Scay is bij ons gekomen als herplaatser ,niet het soort hondje dat ikzelf zou adopteren,veel te fluffy, maar...Scay zelf dacht daar anders over 😉 Hij is zo charmant, mooie zwarte kijkers en oh zo lief, het gemakkelijkste hondje uit de roedel. In het begin dachten we ocharme, maar nee hoor , Scay plukt écht elke dag....

Ace Noela (Nelleke),litteken op haar rug en buikje. In het begin een heel rustig hondje, maar nu is Nelleke hét clowntje, snelle trippelende pootjes, graven ,jagen. En vooral 's avonds op het schootje liggen, buikje omhoog en genieten maar...

Stoetel (Roxy) de pup in huis. Gek doen, overal die grote voeten op, alles ontdekken, soms heel druk. We gaan naar de hondenschool en hij leert snel.

Gema (Emma) onze opvanger. Heel bedeesd, altijd hoofdje naar beneden, veel grommen op de andere honden. Verstijfd als we haar oppakten. Nu is Emma helemaal op haar gemak. Het mooiste moment was voor mij toen ze haar pootjes tegen me zette om op schoot te komen. Toen ze zuchtte en onspande op schoot ,heeft ze haar verleden achter zich gelaten... Zij is nog opzoek naar haar forever home,...wie komt haar een bezoekje brengen?

Voor meer informatie over Gema klik hier.

Waarom nu zo een lang verhaal.om de rescue honden in de kijker te zetten..?

Om duidelijk te maken dat geduld en liefde het enige is waar ze naar verlangen.... Ze zijn niet gedumpt omdat er iets mis mee is, neen, ze verlangen enkel allemaal naar een huisje, een fijn baasje...

Bedankt voor je verhaal en inzet, Karin....nog héél veel succes en plezier samen.... 😉

De adoptanten van Dolche kwamen haar zelf ophalen!

Ze hadden Gloriane bij zich die ondertussen al helemaal gelukkig is bij hen!!

Onze grote beer Jones doet het goed bij zijn opvanggezin!

Het is net alsof hij er al jaren is... Loopt flink mee aan de lijn, trekt niet en heeft zich heel goed aangepast aan het leven in Nederland!

Een toppertje, aldus opvangmama Anneke... 🙂

DAGBOEK - Navajo, onze 22.222ste geredde ziel,...

Vandaag vertrok hij dan,… Onze 22.222ste geredde ziel,… Onze Navajo,…

Onze jonge toekomst, Veerle, Victor en Kelly, ging met me mee naar de luchthaven, want het is een historisch moment in onze ACE | SHIN geschiedenis,… Dit gebeurt immers niet elke dag,… Heel vroeg deze morgen kwamen ze alledrie, onze jonge mensen die het straks moeten verder gaan doen,… Nog even wachten hoor, maar toch denken we al aan de toekomst,… Een prachtig moment was het,…

Bijna 20 jaar zijn we dag en nacht in de weer, en onze Navajo was de 22.222ste,…

Samen met Jara, Becki en Benji vertrok hij naar zijn gouden mandje,...

Een kleine reportage,…

Aankomst op Schiphol van Navajo, Jara, Becki en Benji.

Becki en Benji zochten bescherming bij elkaar tegen de boze buitenwereld. Desondanks gingen ze toch met verschillende adoptanten mee...

Een update over Trixie:

Zij doet het op de hondenschool zeer goed, ze mag vandaag over naar de A-klas met complimenten van alle trainers. Ze heeft ook al haar vaste vriendjes gemaakt. Na de C-klas gaan we Agility een kans geven daar we het vermoeden hebben dat Trixie dit enorm graag zal doen.

Ze is al een flinke jongedame van 11kg geworden. Haar tandjes zijn volledig gewisseld en we denken (en hopen) dat ze haar "bijt-fase" door is. Qua zindelijkheid heeft ze al weken geen accidentjes meer gehad!

Op advies van zijn we overgestapt naar een volledig BARF dieet, dit lijkt een ideale match te zijn!

Via deze weg een gigantische merci! ons nestje is eindelijk compleet met Trixie er bij! Groetjes, Clemens, Andy en Trixie (ACE Albany)

Ximena (ace Nika)

6 jaar geleden arriveerde mijn knappe meisje in Nederland.

Nog steeds elke dag zo vreselijk blij met haar.

 


Woensdag 10 juli 2019

 

Hondenschool

Zorro, die nu bijna een jaar bij ons is, gaat op zaterdagochtend naar de hondenschool. Hij doet het voortreffelijk en heeft al een paar diploma’s te pakken.

Lucky, die al 4 jaar bij ons is, vindt het helemaal niks dat Paula zaterdag met Zorro naar school gaat. Dan gaat hij thuis liggen mokken. Daarom hebben we besloten dat ze nu samen de combi-training mogen doen. Nou, dat vinden de heren wel wat. Ze doen goed hun best en hebben er allebei veel plezier in...

Kom volgend weekend naar onze stand op het Hondenfestival.

Je kan er een zalige paella eten en een sangria, limonade of ice tea drinken, allemaal home made! We verkopen ook flessen SHIN-wijn en armbandjes. En je steunt er onze hondjes mee!

Het #Hondenfestival komt terug!!

Ook dit jaar organiseren we terug de grootste hondenbijeenkomst van het land!

Op 13 en 14 juli toveren we het Provinciaal domein Puyenbroeck terug om tot een waar #HondenParadijs!

De dag wordt gevuld met tal van activiteiten voor de hond inclusief speeltuin waar ze vrij kunnen rondlopen. Er worden tal van demonstraties en initiaties gegeven, waar jullie in contact komen met hondendisciplines en workshops. Er zullen tal van organisaties en hondenartikelen zijn waar jullie kennis mee kunnen maken.

Wie doet mee??

Onze facebookpagina's en het blog hebben meer dan 15.000 volgers. Zou het niet fantastisch zijn als iedereen maandelijks € 1,00 doneerde? Denk eens aan het aantal hondjes (en katten) dat we zouden kunnen redden, verzorgen en plaatsen! Zoveel extra leventjes gered....Ondoenbaar? Onrealistisch? Laat ons het proberen. Via een simpele muisklik hieronder kan jij onze lieverds steunen. € 1,00 per maand...Wie doet mee? https://www.teaming.net/shin-ace

Navajo gedroeg zich geweldig, niet angstig.

Navajo,...de 22.222ste is thuis! Navajo gedroeg zich geweldig, niet angstig. Ook niet in de auto en thuis aangekomen leek het, alsof hij zich direct op zijn gemak voelde. De tuin vindt hij heerlijk, hij ligt op zijn rug in het gras te rollen.

Met de andere 2 honden en kat gaat het ook goed. Eigenlijk kan het niet beter, niets zat tegen! Ik ben zo blij, heb heel erg uit gekeken naar deze dag!

Hierbij een foto van mij met Navajo op Schiphol.

Kikie en Chocolatje,...

Gisteren nog flink gewassen, ondertussen geland in België!!

Nala (ACE Noë) babysit mee op kleinzoon Thomas 😍Zo schattig...

 

Kennismaking van Chocolatje met zijn nieuwe baasje 🙂

 

DAGBOEK van FABIENNE - Sol en Sombra, gered van de hel,...

Ze werden geboren tussen het vuil, en werden samen met tientallen andere honden en katten aan hun lot over gelaten,… Enorm triest hoe deze beestjes dit moesten trotseren en in leven probeerden blijven,…

Ze zijn nog erg bang maar als je de tijd neemt om even bij hen te gaan zitten gaat het al gauw een stuk beter,… Ze hebben nooit liefde of een zachte hand gekend, alles is nieuw voor deze mooie broertjes,… Ze zijn nu bij ons en moeten eerst tot zichzelf komen, beiden zijn heel zachtaardige karakters, kennen geen kwaad maar moeten nog zoveel leren,… Wie wil dit projectje aangaan, en van hen gelukkige, stabiele honden maken?

Wij gaan er al zeker ons best voor doen !!

Even ter herinnering.....

 


Donderdag 11 juli 2019

 

WIJ DOEN TERUG MEE MET DE WARMSTE WEEK!

Het is nog wel volop zomer, maar we willen het toch al even melden: WIJ DOEN TERUG MEE MET DE WARMSTE WEEK! Vanaf september tot einde december kan je je actie voor onze hondjes registreren. We zullen je er nog zeker aan herinneren 😀

Even een update over Yuri.

Yuri is een echte puber momenteel, maar wat een schat! Hij geniet ongelofelijk van bij ons te zijn 😁"

Onze voorbereiding op het transport van vrijdag...

we haalde vandaag 17 hondjes van Algeciras, die gaan mee. Ook brachten we een heel aantal goederen en natuurlijk zwembadjes voor de lieverds daar!!

Komt er nog wat denk je?

 

Veel liefs van Belle (ACE Tinkerbell)!


Ga verder op pagina 38

Klik hier.