Maandag 22 juli 2019

Fabienne’s hond van de week: LOKI,...

Loki houdt van wandelen en doet dat ook heel goed, hij stapt flink mee. Meerijden met de wagen is geen enkel probleem, hij zit gewoon mooi naar buiten te kijken. Loki is een zeer sociale, lieve hond die ook wel eens op schoot wilt zitten om te genieten 😉 Een zeer leergierig en slim ventje die geen enkele knuffel links laat liggen. Mag hij gauw de grote reis maken om naar huis te gaan...?

Voor meer informatie over Loki klik hier.

Fabienne’s weekoverzicht:

Ons leven in de refugio...is de bureaucratie ten voeten uit... Wietse was er weer, die ons al jaren onvermoeibaar helpt aan onze papierenwinkel waarvoor als altijd enorme dank!! Veel vrijwilligers en ook ook adoptanten kwamen even langs! Onze Spinnerdames waren er ook Ann en Esther🐱 Fotografe Vicky laat het allemaal tot zich komen...zij komt mooie foto’s van onze honden maken, zij vond het heel heftig allemaal,... al die hondjes die wachten op een thuis. En speciale Manolito ging van ons heen....telkens als er eentje heen gaat.. denk je aan het moment dat je ze van de ellende gered hebt... Komaan allemaal we gaan weer door...ook al is het soms eens door bijten...we geven niet op he!! Morgen gezond weer op😉

Onze Jones geniet van wat verkoeling bij zijn opvanggezin in Nederland!

Meer informatie over Jones vind je hier.

Sandrine kwam zelf naar Spanje om haar nieuwe viervoeter(s) uit te zoeken!

Uiteindelijk is ze helemaal gevallen voor de charmes van Hudson en Casper... Om hen in haar eigen woorden te omschrijven : "Het zijn twee superhonden, echte schatten, enorm aanhankelijk! Ze spelen enorm graag samen, Hudson luistert perfect en Casper, die eerst heel verlegen was, heeft veel zelfvertrouwen gekregen en barst van de energie! Bedankt voor deze lieverdjes!"

DAGBOEK van FABIENNE - Guapo werd genadeloos aan zijn lot overgelaten,...

Hij struikelde langs de weg heen,… Geen mens wist waar dit prachtige Herder pupje van kwam,… Hij kon niet op zijn pootjes staan, liep overal tegenaan,… Hij was aan zijn lot over gelaten en werd naar het dodenstation gebracht. Ik zag hem toen ik daar was in verband met het sterilisatie project, en kon het niet over mijn hart krijgen hem daar achter te laten,… Hij ging mee, legde zijn hoofdje in mijn nek,… Hij begrijpt niet wat er met hem aan de hand is, hij wil zo graag leven en spelen, genieten en een goed baasje hebben,…

Hij is nu opgenomen in de kliniek, we gaan zien wat er met hem aan de hand is,… Jong, weerloos en aan zijn lot over gelaten,… Hoe kan je het, maar ze doen het wel,… Guapo is een heerlijk knuffeltje dat ergens thuis moet kunnen komen, hoe dan ook,… Hij verdient het zo,...

Meer informatie over Guapo vind je hier.

In memoriam Freek (Thor)

Tot ons grote verdriet hebben wij afscheid moeten nemen van onze super lieve Freek (Thor). Z

es jaar geleden kwam hij bij ons als een oud boxer heertje die op zoek was naar een warme mand in Holland. Wat heeft hij ons gelukkig gemaakt en wat is hij nog lang bij ons geweest! Wij zijn dankbaar voor alles wat hij ons gegeven heeft.

Jullie ook heel erg bedankt voor de fijne begeleiding die wij hebben gekregen.

Heel veel liefs Ingrid, Dennis, Job, Gijs en Tim.

Pancho mag met Vicky mee naar huis!

Onze geweldige fotografe Vicky Bogaert kwam een weekje op bezoek om onze hondjes van hun beste kant te kieken!

Haar laatste dag was de mooiste....ze gaat onze lieverd Pancho met zijn hartprobleem adopteren! Hij ging in haar hart zitten van dag 1!

Dankbaar en superblij zijn we ermee maar onze Pancho die het sinds een tijdje opgaf gaat weer stilaan stralen!

Bedankt Vicky en Antonio!! Pancho mag naar zijn hemel👍

Sascha wil naar huis!!

Nog even geduld Sasch, 28 juli vlieg je naar je forever huis!

Helaba...

Fijne week Allemaal💖

Honden op het strand !!!

Studente Noortje kamt onze oudjes Moeke en Vake!!

Vandaag mocht onze quarantaine ook even uit...de ondraaglijke hitte is zwaar voor onze jongens!!

Charlie (ace Zori).

Ik wilde jullie even weten dat het fantastisch gaat met onze lieve pup Charlie (ace Zori). Vorige week is ze aangekomen op Amsterdam en we hebben haar in onze harten gesloten. Ze moet nog een hoop leren (zie foto’s) maar wat genieten we ontzettend van deze lieve dame!

Groetjes Annemiek en een pootje van Charlie


Dinsdag 23 juli 2019

In memoriam Jip (Ace Enja).

Mijn lieve Jip, mijn Jippie is er niet meer, intens verdrietig!

20 Oktober 2015 kwam je in mijn leven, je landde op Rotterdam AirPort vanuit Spanje! Wat vond je het eng...maar het was liefde op het eerste gezicht, in de auto kroop je tegen me aan en dat ben je altijd blijven doen!! Een aantal dagen naar je aankomst ging je al mee naar Terschelling, heerlijk alhoewel je vast ook wel eens dacht nee he niet weer naar het zand, we zijn veel naar Terschelling samen geweest, zo fijn!!Ook ging je altijd met mij mee naar oma (mijn moeder) en alle andere oudjes die ook zoveel van je houden! Overal waar ik liep of zat kwam je bij mij, liefst zo dicht mogelijk tegen mij aan, bij het ontbijt sprong je op mijn rug achterin de stoel, bij het naar bed wist je niet hoe snel je naar boven moest komen om naast me kruipen, dicht tegen mij aan, wat een liefde wat een intens gevoel! Wat hebben we geknuffeld en gekust, wat ben ik dol op jou en dat zal ik altijd blijven! Lieve Jip je zit in mijn hart en daar ga je nooit meer uit! Wat ben ik verdrietig dat onze tijd samen maar 3,5 jaar mocht duren...je was nog zooo jong (6 a 7 jaar), ik had je nog zoveel jaren willen knuffelen, kroelen en miljoenen kusjes willen geven op je mooie roze neusje... Jippie ik hou van je ❤️ ga je verschrikkelijk missen!!

De woorden hierboven verwoorden eigenlijk nog niet wat Jip voor mij heeft betekend want dat is gewoon niet op te schrijven...mijn Jippie was zo ongelofelijk lief, mooi en dankbaar!

(Vanmorgen bij de MRI van Jip zijn hersenen bleek er een grote tumor te zitten, MRI werd gemaakt omdat ze op dinsdag 9 juli een epileptische aanval heeft gehad waarvan ze niet opknapte) ❤️💔

Daar gaan ze...onze Kiara en poes Tutu....op weg naar t geluk!!

Rufina in haar nieuwe thuis, ze doet het uitstekend!

Vertrek van Benja en Grand Cru naar Brussel, het gaat jullie goed!!

DAGBOEKvan FABIENNE - Het verhaal van een niemendalletje,... Tchiqui,...

Een klein mooi bolletje,… Dat was ze toen ze op de wereld kwam, nu, een tijdje later, is ze dat nog steeds, zowel van binnen als van buiten,… Een lief en zorgzaam karaktertje, met een klein hartje van angst wat haar toekomst betreft,… Tchiqui leefde eerst als pupje in een gezin met kinderen, een gezin dat haar eerst lief had maar de liefde duurde niet lang en ze vloog naar een hok achterin de tuin,… De aandacht en liefde voor haar waren opgebruikt, ze werd stilaan stiller en stiller,… Tot op het moment dat ze het zelfs niet meer kon opbrengen om te blaffen,… Ze had begrepen dat het op was,…

Een dame in de buurt hield haar levensloop in de gaten en had zo met haar te doen, dat ze ons vroeg of wij deze lieve hond een kans wilden geven, en daar hebben we geen seconde aan getwijfeld,… De levensomstandigheden waar Tchiqui in moest leven wens je niemand toe,…

Toen ze binnen kwam keek ze ons aan met die grote bange ogen, ze wilde zelfs nog mee terug met degene die haar zo verwaarloosde, ongelooflijke trouw,… Of eeuwige trouw, en dat aan iemand die het totaal niet verdiende, hij lachte er nog mee en ging zijn weg,… Tchiqui bleef achter,… Haar lieve ogen veranderden in twijfel, in angst en in onzekerheid,… Maar nu, enkele dagen later, weet ze al dat we het goed met haar voor hebben,… Ze heeft een zacht karakter, is super sociaal, gelaten ondergaat ze haar lot,… Wie geeft dit niemendalletje een heerlijk bestaan ?

Meer informatie over Tchiqui vind je hier.

1 jaar onvoorwaardelijke Koda- liefde.

Op 23 juli 2018 gaven wij ons mooi meisje haar tweede kans en wat bleek, ook haar tweede jeugd. Zot maar echt waar. Ze heeft dezelfde zotte, speelse momenten met haar knuffels en speelgoed als een puppy van 11 maand. Een puppy van 11 jaar, het kan dus! 🙈

Na enkele maanden uitzoeken wat ze precies nodig had en wat WIJ voor HAAR konden doen, is de liefde voor haar elke dag groter en groter geworden. We accepteren haar volledig zoals ze is, een lief meisje die goed weet wat ze wil en vooral wat ze niet wil (in de buurt van haar gevoelige heupjes komen!).

Het is een jaar vol elkaar leren kennen en elkaar accepteren geweest en we kijken al uit naar de toekomstige jaren met haar.

Leishmania?!

Koda vertrok in Malaga als leishmania positief, sinds kort is de leishmania volledig uit haar bloed! Ongelofelijk maar waar.

Bedankt ACE SHIN om Koda te redden van haar armzalig leventje op een verlaten weide met haar zoon.

En vooral bedankt om ons de kans te geven Koda een beter leven te geven, omgeven door zachte zetels, knuffels, vleesjes maar het allerbelangrijkste: liefde.

Voor ons is het adopteren van een ouder hondje de beste beslissing die we ooit namen. Wij kunnen het alleen maar aanraden en vooral iedereen laten kennismaken met de mooiste (dieren)organisatie die we kennen, ACE|SHIN.

Liefs, Nadia, Kevin & Koda


Woensdag 24 juli 2019

Sfeerbeelden

Saira spelend met de 1 jarige Cyprioot Balou, het oppashondje van onze buren.

Groetjes van Bear (ACE SHIN Cibor) bij zijn baasjes Claire en Garry!

ZANITA

Zanita (Oela) is vandaag één jaar oud geworden. Ze is 6 maanden bij ons thuis. Hieronder een kort verslag. Zanita, de lekker. Vanaf de eerste seconden dat we Zanita ontmoetten op de luchthaven heeft zij ons overstelpt met lekjes. En eigenlijk is ze sindsdien niet meer gestopt met lekjes geven. Het mooie is de ze haar lekjes evenredig verdeelt over alle gezinsleden.

Zanita, het genetisch mysterie.

Zanita werd op de site beschreven als een cross Mastin Español. Ik verwachtte dat ze dan ook heel wat kilootjes ging aankomen. Ze bleef slank, ik maakte me zorgen. Tot iemand op de hondenschool, die ook een Spaanse asielhond heeft, zei dat er waarschijnlijk Podenco-bloed in Zanita zit. Voor de rest ben ik gekend als de meneer met de herdershond. Op basis van haar Hubertusklauw hebben ze mij al verteld dat er ook Beauceron in zou zitten. Eigenlijk is het om het even. Ze is slank, maar gezond, levendig, soms wat wild, maar vooral lief, enthousiast en eigenlijk heel onderdanig (in vergelijking met onze vorige hond, een Cane Corso).

Zanita, de socialist.

Zanita is heel sociaal met andere honden. Ze wil met iedere hond, die we op wandeling tegenkomen , kennismaken. De andere honden zijn meestal wat gereserveerder. Op de speelweide is ze superenthousiast, soms nog wat ruw in haar spel. Onze katten zijn niet opgezet met zo een overenthousiaste reus. Zanita is ook geen blaffer, de naburige kinderen en geiten worden getolereerd en geobserveerd, behalve als het buiten wat donkerder wordt, zal ze op geluiden reageren.

Zanita, de sluwe vos.

Self-service is voor Zanita een vanzelfsprekendheid. Met gemak opent ze deuren. Als ze die dan ook nog zou dicht doen… 😀 Ik heb dan ook een tijdje de deuren op slot gedaan en het haar zo weten af te leren. Recycleren, Zanita voegt de daad bij het woord. Vuilnisbakken openen gebeurt dan ook zonder enige moeite. Ik heb in onze garage de drukdeksels van de vuilnisbakken dan ook vervangen door draaideksels. Maar ik ben niet zeker of dit voldoende is, want Zanita is een heel intelligente hond. Ze moet maar één keer iets zien en ze heeft het snel door. De toekomst zal het uitwijzen.

Zanita, de spring in’t veld.

En dan was er de dag dat ze een spleet ontdekte tussen onze afsluiting en deze van de buurman. Dit in combinatie met de buurkat die aan de andere kant zat. Gelukkig was ik thuis en wonen we in een rustige straat. De kat overleefde het en ik wist Zanita snel aan te lijnen. Vlug naar de Hubo om extra afsluitingsmateriaal. Sindsdien is ze mooi binnen de grenzen van onze tuin gebleven. Onze vorige hond, een Cane Corso, heeft 9 jaar rondgelopen in onze tuin en nooit de intentie gehad om zich buiten onze tuin te begeven. Die Spaanse asielhonden daarentegen… 😀

Zanita, de fashionista.

Op een morgen had er iemand, die ik niet nader wil noemen, onze schoenenkast vergeten sluiten. Met als gevolg 5 paar kapotgebeten schoenen. Als jonge hond laat je zo een kans niet liggen. T’was toch eventjes slikken om onze gazon vol schoenen te zien liggen. Toen heb ik toch eens de vluchtprijzen van een enkeltje naar Spanje bekeken. 😀

Zanita, de ornitholoog.

Op een dag waagde één van onze kippen zich over de draad, op Zanita haar speelterrein. Zo’n gevederd ding is natuurlijk een ideaal speeltje. Toen ik die dag thuiskwam trof ik een halfdode kip aan. Ik was kwaad. Maar het jachtinstinct zit nu éénmaal in haar aard. Vanaf nu worden de vleugels van onze kippen kort geknipt.

Zanita, de voetbalster.

Zanita is zot van ballen, vooral een grote tennisbal (haar derde al op 6 maand). Ze kan zichzelf alleen bezighouden met dit balletje. Dan rent ze rond met de bal in haar muil en werpt deze zelf weg. Ze begraaft hem in een zelfgemaakte kuil (mijn gazon !). Ze gaat heel erg op in haar spel, zodanig dat mijn zoontje de opmerking maakte – ‘Zanita is op hol geslagen’.

Zanita, de yogini.

Zanita houdt niet van de zon, ondanks dat ze een Spaanse hond van origine is. Van zee en strand houdt ze wel. Ze jaagt achter de meeuwen, ze doet racejes met ander honden en graaft vlijtig in het zand. Nadien natuurlijk een siësta, in rugligging , en dit in de meest onnatuurlijke houdingen. Hoe ze er in slaagt om met haar ledematen hoeken van 90 graden te maken en er geen letsels aan over te houden – blijft een mysterie. Waarschijnlijk deed ze in een vorig leven aan yoga.

Zanita, ons derde kind.

We zouden Zanita niet meer kunnen missen. Een iets oudere ‘puppy’ van dit kaliber in huis halen is niet voor iedereen weggelegd. Het vraagt wat ervaring, relativeringszin en vooral doorzettingsvermogen. Zanita is de perfecte hond, met nog een aantal kanttekeningen. Ik ben ook heel blij dat het goed klikt met ons dochtertje, ze spelen samen, ze chillen samen. Mijn zoontje vraagt nog steeds wanneer we nu eens een echte puppy in huis gaan halen. 😀 Het enige waar ik spijt van heb is dat ik haar zus ook niet adopteerde, als compagnon voor haar. Maar dan zou dit verslag nog eens dubbel zo lang zijn geweest en hadden we waarschijnlijk geen schoenen meer om aan onze voeten te doen. 😲

Groetjes, Zanita, Jan, Katrien, Arwen & Igor.

Valencia nu Scarlett.

Valencia ( zwart en wit), iets meer dan 2 weekjes geleden met wegtransport aangekomen.

Dikke pret met haar nieuwe vriendje en huisgenoot Napster😄❤

Nieuws van onze kliniek...

we zitten niet vol maar eivol..en de dumpingen houden aan.. ook al kunnen we niet meer...daar trekken de dumpers zich weinig vanaan..over de poort gooien, in de vuilbak of ergens ten velde...weerloos als dieren zijn maken ze geen kans....en dan komen wij....meeste van hen zijn in bedenkelijke staat en hebben kliniek en verzorging, operaties nodig....en wie betaals dit allemaal.....wij willen wel...maar het is erg veel.. en soms zit de moed me werkelijk in mijn schoenen ....

Dagelijks komen er een paar schrijnende gevallen langs en begrijp je ook waaom we hard geld nodig hebben.

Help ons helpen, en doneer via:

Solbank Banco Sabadel Calahonda

ES74 0081 0619 5800 0145 7846

t.n.v. Animal Care Espana Honden In Nood.

Onze hondjes zouden jullie zo dankbaar zijn..

Dit kleine pupje...ook gedumpt lag zondag plots heel stilletjes ..

alle hens aan dek...Kelly bracht kleine spruit naar de urgent kliniek...daar werd vast gesteld dat ze haar darmpjes in de knoop had en per spoed moest worden geopereerd...kost nog moeite gespaard...maar uiteindelijk kwam ze niet meer uit de narcose...en verloren we dit jonge leven....

Garu onze oude gedumpte kat had een huidinfectie en werd behandeld.

Dit komt helemaal goed...doordat hij twee weken werd opgenomen in de kliniek werd hij eens helemaal goed na gekeken en hij vond al die aandacht nog fijn ook...oud ventje...hij is 14...

Guapo...jonge pup herder...gedumpt na waarschijnlijk een aanrijding...

is blind en heeft evenwichtstoornissen...voelt zich belabberd en triest...we zijn nog volop aan het uitzoeken wat er zou aan de hand zijn...van karakter een heerlijke knuffel maar een groot zorgenkind...

Meer informatie over Guapo vind je hier.

Gift van Ineke en Thyra.

Weer enkele naar huis!! Bedankt!!

Bedankt ook aan onze ex studenten en hun mama voor de hulp deze week!

De gelukvogels zijn :Kafka, Yurena, Yunco en Elsa.

Vandaag kregen we dit geschenk van de familie Cloots!!

Zelf gemaakt!

Onze ingang ziet er helemaal anders uit😉😉👍👍

Hartelijk dank!!

Ga verder op pagina 42.

Klik hier.