Fijn weekend van ons allen hier in Spanje !! 

Studenten samen met Bluet

Dagboek van FABIENNE: Reuben, een jong Stafford pupje, verbannen naar de ketting,...

Hij werd aangekocht als een prachtig pupje, maar hij was amper drie maanden en werd reeds verbannen naar een achterpand waar hij dag en nacht aan de ketting moest hangen,… Gelukkig hebben we hem kunnen plaatsen in een opvanggezin waar hij leert leven met katten en honden, en samen met de kinderen speelt. Het is een Stafford mix, die een goede start nodig heeft en naar mensen moet kunnen gaan die dit ras waarderen en respecteren, hem als een echte vriend zien, en niet als een status symbool.

Reuben is een heel tof gevormd karakter,… Hij is lief, speelt heel graag, is aanhankelijk en wij zoeken voor hem een familie die dit verantwoord wil verder zetten,...

Meer informatie over Reuben vind je hier.

Het wordt schitterend weer zondag! Kom dan naar de SHIN-wandeling in Tervuren!

Wandel met je viervoeter(s) in het prachtige Zoniënwoud en geniet na met een hapje en een drankje. De volledige opbrengst gaat naar onze hondjes in Spanje!

Schrijf je in via: shinwandeling.tervuren@gmail.com

Fabienne’s hond van de week DIMO,...

Dimo zou ook zo graag naar huis vertrekken,...een thuis waar hij weer vertrouwen krijgt en waar hij onvoorwaardelijke liefde krijgt. Geef jij Dimo deze veilige haven?

Voor meer informatie over deze lieverd klik hier.

SPAAR MEE MET ONZE VLIEGGROEP !!

Het komt regelmatig voor dat er een tekort is aan vluchten om onze ACE | SHIN hondjes en katjes naar hun gouden mandje te vliegen. Daarom sparen we in een aparte Facebookgroep voor extra vluchten. Bij een tekort aan vluchten kunnen we op deze manier zelf een vlucht boeken. Ieder lid van deze groep betaalt maandelijks € 7,50. Er wordt dan in overleg met Spanje gekeken wanneer er vluchten nodig zijn. De leden kunnen dan om de beurt naar de refugio vliegen om onze viervoeters naar huis te vliegen.

Lijkt het jou leuk om ook af en toe hondjes of katjes naar huis te vliegen en wil je graag mee sparen voor dit mooie doel? Meld je dan aan via de Facebookgroep (volg de link hieronder) of stuur een mail naar vlieggroep.nl@ace-charity.org . Onze viervoeters zullen jullie heel dankbaar zijn!!

https://www.facebook.com/groups/1494282133918107/about/

Onze opvanggezinnen zijn zo belangrijk...

een hond die al bij hen verblijft leert het 'echte' leven kennen, krijgt liefde en vertrouwen, en gaat mee op stap. Hij heeft dan zoveel meer kans op een adoptie. Maar soms...soms gaat het 'fout', en is de liefde tussen gezin en hond te groot. Dat geluk mocht Boebo ervaren, hij mag bij zijn opvanggezin blijven 😍

Wil jij ook opvanger worden, en een ACE/SHIN-hond naar jouw keuze op weg helpen naar het geluk? Stuur dan een mail naar opvang.belgie@ace-charity.org, of naar: herplaatsing.nederland@ace-charity.org

Wist je dat,...

ACE|SHIN altijd opzoek is naar vrijwilligers?

Er zijn verschillende vrijwilligersfuncties binnen ACE|SHIN. Lijkt het je leuk om je in te zetten voor ACE|SHIN, meld je dan aan als vrijwilliger Vrijwilligersfuncties binnen ACE | SHIN zijn bijvoorbeeld: adverteerder, huisbezoeker, nazorg medewerker of medewerker promotie.

Voor meer informatie mag je mailen naar: Voor Nederland: vrijwilligers.nederland@ace-charity.org Voor België: vrijwilligers@ace-charity.org

Mooie Toulouse (ACE Balou) is nog steeds zijn happy zelve!


Zaterdag 3 augustus 2019

Met Diego, voorheen Emir, gaat het heel goed!

Wie is door het zeteltje gezakt? 🤭🤣

SUPERMOOIE REPORTAGE OVER SHINACE! 

Joy Valgaeren, studente film aan LUCA arts, besloot om haar eindwerk over SHIN te maken. Ze trok naar Spanje, volgde het dagelijkse leven in onze refugio en redde een hondje (Choco) uit het dodingsstation van Malaga. Tot slot vloog ze hondjes mee terug naar Zaventem. Je kan het hier allemaal zien!

Proficiat, Joy, het is een prachtreportage geworden!

Wist je dat,...

Je via onze website kunt shoppen bij Med Pets. Als je via de banner op onze website bij Med Pets shopt krijgt ACE|SHIN 3-5% van jou aankoop 😃

Klik hier en je komt bij de banner van MedPets .

Wist je dat je online kan shoppen en onze hondjes daarmee kan steunen.

En dat het je geen cent meer kost? Doe je aankopen bij Collishop, Cool Blue, Booking.com, enz via de link hier:https://www.trooper.be/shin-ace

Alleen voor onze Belgische volgers😉

Het wordt schitterend weer morgen! Kom dan naar de SHIN-wandeling in Tervuren!

Wandel met je viervoeter(s) in het prachtige Zoniënwoud en geniet na met een hapje en een drankje. De volledige opbrengst gaat naar onze hondjes in Spanje!

Schrijf je in via: shinwandeling.tervuren@gmail.com


Zondag 4 augustus 2019

Een heerlijk luie zondagmorgen van Plumero, nu Plumo gewenst!

Eboli.

Eboli werd anderhalf jaar gelden als pup gevonden bij het openen van een vuilbak,… Ze was geslagen en geklopt, dan voor dood achtergelaten,… Om het allemaal nog erger te maken werd ze nadien gewoon naar het dodenstation gebracht, waar ze dankzij vrijwilligers gered kon worden en naar ons gebracht werd,…

Haar kaak was gebroken en één oogje was verloren. Vandaag is ze heel gelukkig geadopteerd en is ze omgedoopt tot Baileys 🙂.

Haar adoptante zegt: "We hebben haar naar hier gehaald om haar gelukkig te maken ... onze grootste beloning daarvoor is dat zij ONS gelukkig maakt!"

Dit verhaal maakt onze dag goed!

Fabienne’s hond van de week DIMO,...

Dimo zou ook zo graag naar huis vertrekken,...een thuis waar hij weer vertrouwen krijgt en waar hij onvoorwaardelijke liefde krijgt. Geef jij Dimo deze veilige haven?

Voor meer informatie over deze lieverd klik hier.

Wist je dat,...

ACE|SHIN altijd opzoek is naar vrijwilligers?

Er zijn verschillende vrijwilligersfuncties binnen ACE|SHIN. Lijkt het je leuk om je in te zetten voor ACE|SHIN, meld je dan aan als vrijwilliger Vrijwilligersfuncties binnen ACE | SHIN zijn bijvoorbeeld: adverteerder, huisbezoeker, nazorg medewerker of medewerker promotie.

Voor meer informatie mag je mailen naar:

Voor Nederland: vrijwilligers.nederland@ace-charity.org

Voor België: vrijwilligers@ace-charity.org

Redden is dubbel moeilijk.....

Het is moeilijk om ze beschadigd binnen te zien komen,...maar na een tijdje is het ook weer moeilijk om ze te zien vertrekken. Er ontstaat altijd een band met de honden,...maar het blijft toch ook het mooiste wat het er is om ze te zien vertrekken naar hun forever home’s waar zij het geluk zullen vinden,...daar doen we het voor!! Voor het geluk van de honden❣️

Slechts een Hond 

Zo af en toe vertellen mensen mij; "Ach joh, het is 'slechts' een hond!" of: "dat is wel een hoop geld voor 'slechts' een hond!" Ze zien de reisafstanden, de tijd gespendeerd en het geld uitgeven voor 'slechts' een hond en ze begrijpen het niet. Uur na uur gaat voorbij en mijn enige gezelschap is 'slechts' een hond.

Mijn meest trotse momenten waren met 'slechts' een hond en ook mijn droevigste momenten waren samen met 'slechts' een hond. Maar in de donkere dagen was het de tedere aanraking van 'slechts' een hond die me sterkten en motiveerden om door te gaan.

Slechts een hond brengt mij pure vriendschap, vertrouwen en volmaakt geluk. Slechts een hond brengt medeleven en geduld bij mij omhoog waardoor ik een beter persoon ben geworden.

Door slechts een hond sta ik vroeg op, maak ik lange wandelingen en kijk ik verlangend uit naar de toekomst. Voor mensen zoals ik is het niet 'slechts' een hond! Maar een belichaming van alle hoop en dromen voor de toekomst, menige blijde herinnering uit het verleden en de pure blijdschap voor het heden.

Slechts een hond brengt al het goede in mij omhoog en leidt mij af van alle zorgen van de dag..

Groetjes van Isabelleke, hier onze Barney,...

Meer informatie over Barney vind je hier.

Met Tiburon en Flippy !

Meer informatie over Tiburon vind je hier.

en meer informatie over Flippy hier.

ONZE CAPITAN OP DRIE POOTJES !!!

Meer informatie over Capitan vind je hier.

DAGBOEK van FABIENNE - Niylah moest aftellen in het dodenstation,...

Het is een stevige tante, heeft een huis en een tuin nodig, en geen dodencel ergens in een dodenstation, waar ze werd gedumpt ! Geen van onze dieren verdient zo te worden afgedankt, dat staat vast, maar in Spanje is het schering en inslag,… Ook Niylah was een van de duizenden slachtoffers. Ze is een heerlijke hond, zo sociaal en lief met iedereen en elke andere hond. We hebben haar gered en daar is ze ons enorm dankbaar voor, ze is één grote knuffel,…

Toch heeft zij discipline en de juiste begeleiding nodig, ze is best sterk maar weet heel vlug wat mag en niet mag. Haar verleden kennen we niet, alleen dat ze haar dagen zat af te tellen tot ze zou worden ingeslapen, en dat ze voorheen van de straat werd geplukt,…

Niylah is de grote lieveling van haar verzorgers, hopelijk kan zij het juiste baasje vinden om voor altijd gelukkig te worden,...

DOOD ZONDER SCHULD 😪

Iedereen zou dit moeten lezen voordat hij/zij een dier in huis haalt.

Ik was samen met mijn broertjes en zusjes toen er mensen naar ons kwamen kijken. Ze wezen naar ons en lachten en streelde ons. Het maakte mij zo gelukkig..

Toen werd ik opgepakt en namen ze mij in hun armen. Dit was dus mijn nieuwe familie..

Ze brachten me naar hun thuis, in hun armen gewikkeld. Ze knuffelden me en lachten naar me en zeiden dat ik zo lief en mooi was.

Ze speelden met me en lachten met me en overladen me met speelgoed. Ik was echt dol op mijn familie, vooral de kleine meisjes en jongens.

De kinderen hielden ervan om me extra's te geven; ze gaven me speciale traktaties.

Ze lieten me zelfs bij hen slapen - allemaal samen tussen de lakens.

Ik ging vaak wandelen, meerdere keren per dag. Ze hebben zelfs gevochten om mijn lijn vast te houden. Ik ben zo trots om dat te zeggen.

Ze lachten en lachen en prezen me toen ik met die oude schoen speelde en er in beet. Maar ik kende het verschil niet tussen de oude en de nieuwe.

De kinderen en ik speelden met een lap, urenlang zouden we er aan trekken. Dus ik dacht dat ik het een spelletje was toen ik op het slaapkleed kauwde, beet en trok

Ze zeiden plots dat ik niet luisterde, niet onder controle te houden was en dat ik buiten moest blijven en niet meer in huis mocht zijn bij mijn familie. Dat begreep ik niet, alhoewel ik het probeerde en probeerde.

De wandelingen stopten een voor een, ze zeiden dat ze geen tijd meer voor mij hadden.

Ik zou willen dat ik dingen kon veranderen; Ik wou dat ik mijn misdaad kende.

Mijn leven werd zo eenzaam in de achtertuin, aan een ketting. Ik blafte en blafte de hele dag om niet gek te worden en hopend op wat liefde en aandacht.

Dit zijn de dingen die ik nooit zal vergeten - dierbare herinneringen, nu ik in een asiel zit - zonder mijn familie.

Ze zeiden dat ik een allergie veroorzaakte, maar een brave jongen was. Daarna kusten ze me allemaal vaarwel en liepen weg.

Ik voelde mij zo eenzaam. Zo verdrietig ... Toen kwam er een medewerker naar mijn hok. Je hebt nog één dag over jongen, hoorde ik hem zeggen.

Betekent dit nu dat ik een tweede kans krijg? Ga ik vandaag naar huis? Ik zal braaf zijn... dat beloof ik... en ik kwispelde ..

-YB & Anoniem -


Maandag 5 augustus 2019

Fabienne’s weekoverzicht:

De week was weer in een zucht voorbij...druk,...druk en heel veel werk... De bijkliniek begint al vorm te krijgen. Guapo voelt zich gelukkig al wat beter. Er kwamen ook deze week weer nieuwe puppy’s bij, dat houdt maar niet op!! Onze Cybele was, zoals jullie waarschijnlijk wel weten, ontsnapt op de luchthaven,...wat een schrik en een paniek,... Maar gelukkig dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers en Lost dogzzz is ze weer terug! Gebundelde krachten maken echt een verschil!!

Voor iedereen een hele fijne nieuwe week,...

Fabienne’s hond van de week: BLEUET,...

Bleuet is een podencootje dat nog nooit een zetel aan zijn lijfje gevoeld heeft, hij heeft zijn leven eerst aan een ketting door gebracht, daarna in een asiel dat sinds enkele maanden gesloten werd door omstandigheden,..hij, samen met twee andere honden waren de aller aller laatste,..niemand nam hem mee...

Bluet is nooit gewoon geweest om samen te leven met andere honden, hij ging van ketting naar hok en daar moest hij maar overleven...hij is enorm gehecht aan mensen en geeft hen alle mogelijke vriendschap, stilaan leert hij mee wandelen met andere honden en staat open voor vernieuwing, stilaan werken we aan zijn sociaal gedrag,..voor iemand die een hond alleen wil kan je geen betere en trouwere ziel vinden...

Voor meer informatie over deze lieverd klik hier.

Wil jij de zorg voor een hondje sponsoren??

Word dan peter of meter van een SHIN-hond naar keuze. Voor € 15  per maand help jij één van onze lieverds. Je kiest zelf je fosterhondje. Degene die op de website ( klik hier) nog geen zwart tekentje achter hun naam hebben, zoeken nog een peter of meter.

Het maakt een wereld van verschil!

Ik heb vandaag uw hond geadopteerd.

Ik heb vandaag uw hond geadopteerd.

De hond die u achterliet in het asiel.

De hond die gedurende 10 jaar loyaal aan uw zijde was.

En die u toch niet meer wou houden.

Ik heb vandaag uw hond geadopteerd.

Weet u dat hij gewicht verloren heeft?

Weet u dat hij geterroriseerd en gedeprimeerd is?

En dat hij eruit ziet alsof hij alle vertrouwen verloren heeft?

Ik heb vandaag uw hond geadopteerd. Hij had vlooien en had het koud…

Ik vermoed dat het u niet kan schelen in welke staat hij is?

Ik heb gehoord dat u hem zomaar achterliet...

Ik heb vandaag uw hond geadopteerd.

Heeft u een baby gehad, of bent u verhuisd?

Heeft u plots allergieën gekregen?

Of was er gewoon geen reden om hem niet langer te willen?

Ik heb vandaag uw hond geadopteerd.

Hij speelt niet en eet nauwelijks.

Ik denk dat hij heel erg triest is en dat het tijd zal nemen voor hij terug vertrouwen krijgt.

Ik heb vandaag uw hond geadopteerd.

En hier zal hij geliefd zijn.

Hij heeft zijn definitieve thuis gevonden.

En een warme mand waar hij in kan rusten.

Ik heb vandaag uw hond geadopteerd.

En ik zal hem alles geven: geduld, liefde en zekerheid.

Zodat hij uw lafheid kan vergeten…

Auteur onbekend

Zina (SHIN Gigi), sinds een half jaar in haar nieuwe thuis en dikke vriendjes met Diesel!

Deze vrijdag is het zover dan stappen deze 4 mensen de Dodentocht (100 km!) in Bornem voor onze hondjes in Spanje!

Moedig jij ze aan door ze te sponsoren?

Mitchy

Op 5 juli 2018 kregen we Mitchy ( Morcella) via A.C.E. Ze was toen 2 jaar en 7 maanden. Mitchy is een rustige hond. Ze is gek op wandelen en rennen. Ze heeft heel vaak haar knuffelmomenten, ze wil heel graag aangehaald worden. Ze springt niet tegen je op, ze blaft niet tegen mensen. Ze blijft rustig bij je zitten. We hebben heel veel plezier van haar. We maken elke dag 2 lange wandelingen met haar. Mijn man is elke dag thuis ( pensioen) en met oppassen op onze kleinkinderen, 1 of 2 dagen in de week, dan neemt hij Mitchy mee. We hebben Mitchy via Dennis, onze schoonzoon. Zij hebben zelf ook 2 honden via A.C.E. De honden gaan leuk met elkaar om. Mitchy is alleen doodsbang als ze met de auto/bus of tram moet. Ze gaat dan heel erg trillen en kwijlen. Dus we gaan heel weinig met de auto met haar. Ze is wel een wegloper. We hebben haar al een paar keer moeten zoeken, gelukkig hebben we een goed netwerk bij ons in het dorp. Tijdens de wandelingen wil ze het liefst achter katten, konijnen en egels aan.Ze heeft vele hondjes in de buurt, die ze leuk vindt. Overdag kan ze lekker in de tuin hollen, zitten en graven. We kunnen niet meer zonder Mitchy. Ze hoort bij ons! Haar eerste foto bij ons: links en rechter foto: vakantiefoto juli 2019

Hans en Ellen, trotse eigenaars van Mitchy.

Boswandeling met o.a. Il Ninja 14861 en Emmy 15908 

Marieke en haar moeder die beiden opvangen voor ACE maken hier een wandeling met hun eigen honden en de opvangers.

Geweldig om te zien vind je niet?

Ga verder op pagina 47

Klik hier.