Wandeling in het Zoniënwoud.

Gisteren namen meer dan 150 mensen deel aan onze prachtige wandeling in het Zoniënwoud. En zoals vorig jaar, was de organisatie weer top! Hartelijk dank aan de initiatiefnemers en de deelnemers!

De opbrengst, die momenteel nog volop wordt berekend, gaat volledig naar onze hondjes in Spanje.

SHIN|ACE OP RADIO 2 (VRT) IN 'KLASSIEKERS OP DE WERKVLOER' !

In juli en augustus hoor je op Radio 2 tussen 8 en 9 uur 'Klassiekers op de Werkvloer': de favoriete muziek van collega’s die werken tijdens de zomer.

Op donderdag 22 augustus stellen Fabienne en haar team van de refugio hun favoriete platen voor op Radio 2 Limburg (Fabienne is afkomstig van Sint Truiden). Fabienne en medewerkster Veerle worden tijdens dat uurtje ook kort geïnterviewd. Woon je niet in Limburg? Luister dan online: https://radio2.be/regios/limburg en klik rechtsbovenaan op 'luister live'. We zullen jullie er die week zeker nog aan herinneren 😀

 

Mamzelleke krijgt kambeurt van studente Nienke💖

DAGBOEK van FABIENNE - Odin, waar is mijn FOREVER HOME?

Onze Odin is een nobele zachte kerel met een hartje van goud, sociaal en lief met jan en alleman! Hij werd gered van de verwaarlozing, maar dit hoofdstuk heeft hij achter zich gelaten, zijn lieve karakter steelt ieders hart,... Hij leeft nu in een opvanggezin maar kan daar helaas niet blijven, daarom zijn we op zoek naar zijn een super baasje!

Hij is één en al vriendschap, zeer bijzonder om zien, altijd in een goed humeur, niettegenstaande wat hij heeft doorstaan,… Altijd zo merkwaardig hoe dankbaar honden toch kunnen zijn, ook al heeft de mens hen vaak zoveel pijn gedaan,… Maar onze Odin is een topper,… zeker weten !!

Meer informatie over Odin vind je hier.

Fabienne’s hond van de week: BLEUET,...

Bleuet is een podencootje dat nog nooit een zetel aan zijn lijfje gevoeld heeft, hij heeft zijn leven eerst aan een ketting door gebracht, daarna in een asiel dat sinds enkele maanden gesloten werd door omstandigheden,..hij, samen met twee andere honden waren de aller aller laatste,..niemand nam hem mee...

Bluet is nooit gewoon geweest om samen te leven met andere honden, hij ging van ketting naar hok en daar moest hij maar overleven...hij is enorm gehecht aan mensen en geeft hen alle mogelijke vriendschap, stilaan leert hij mee wandelen met andere honden en staat open voor vernieuwing, stilaan werken we aan zijn sociaal gedrag,..voor iemand die een hond alleen wil kan je geen betere en trouwere ziel vinden...

Voor meer informatie over deze lieverd klik hier.


Dinsdag 6 augustus 2019

MELD JE SNEL AAN VOOR “HET GROTE WEERZIEN”

“Het Grote Weerzien" wordt georganiseerd voor adoptanten met hun honden, het team uit Spanje, vrijwilligers en verder alle belangstellenden die het leuk vinden een gezellige dag te hebben met hun hond. Het team uit Spanje zou het heel leuk vinden als jullie allemaal komen met jullie geadopteerde lieverds zodat zij kunnen zien hoe goed het nu met ze gaat. Op deze dag zullen er ook een aantal standjes zijn, er is een grote loterij met als hoofdprijs een fiets (!), MHSV organiseert een agillity training en nog veel meer. Kortom een super gezellige dag voor u en uw hond!! Kaarten voor deze gezellige dag zijn te koop bij “Het Grote Weerzien" wordt georganiseerd voor adoptanten met hun honden, het team uit Spanje, vrijwilligers en verder alle belangstellenden die het leuk vinden een gezellige dag te hebben met hun hond. Het team uit Spanje zou het heel leuk vinden als jullie allemaal komen met jullie geadopteerde lieverds zodat zij kunnen zien hoe goed het nu met ze gaat. Op deze dag zullen er ook een aantal standjes zijn, er is een grote loterij met als hoofdprijs een fiets (!), MHSV organiseert een agillity training en nog veel meer. Kortom een super gezellige dag voor u en uw hond!! Kaarten voor deze gezellige dag zijn te koop bij pr.nederland@ace-charity.org en kosten €8,- voor volwassenen en €5,50 voor kinderen t/m 12 jaar. We hopen dat jullie allemaal gezellig komen. Hou de evenementenpagina in de gaten voor alle extra informatie die in de loop van de tijd zal volgen 😉 Hopelijk zien we jullie allemaal op zaterdag 7 september in Eck en Wiel! en kosten €8,- voor volwassenen en €5,50 voor kinderen t/m 12 jaar. We hopen dat jullie allemaal gezellig komen. Hou de evenementenpagina in de gaten voor alle extra informatie die in de loop van de tijd zal volgen 😉

Tot ziens op zaterdag 7 september in Eck en Wiel!

8 september is het zover de SHINDAG!!

Vergeet het niet!!

Wij kijken ernaar uit om jullie terug te zien! Waar? Den Horst, Gelderhorsten 146, 3920 Lommel, van 11 tot 17u.

Graag vooraf inschrijven via dit mailadres: evenementen.belgie@ace-charity.org

WE HEBBEN DE KAAP VAN DE 100 TEAMERS OVERSCHREDEN!

Proficiat aan Truus Wolf uit Nederland, want zij was nr 100!

Momenteel hebben we al 103 teamers die maandelijks 1 euro afstaan aan onze hondjes. Maar we kunnen nog beter, niet?Deze facebookpagina heeft meer dan 15.000 volgers. Zou het niet fantastisch zijn als iedereen maandelijks € 1 doneerde? Denk eens aan het aantal hondjes (en katten) dat we zouden kunnen redden, verzorgen en plaatsen! Zoveel extra leventjes gered....Ondoenbaar? Onrealistisch? Laat ons het proberen. Via een simpele muisklik hieronder kan jij onze lieverds steunen. € 1 per maand...Wie doet mee? 

Hoe inschrijven?

1.klik op de link: https://www.teaming.net/shin-ace

2. Klik op “Join this group”

3. Vul je gegevens in (naam en IBAN nummer)

4. Je bent nu donateur!

5. Help ons door de actie te delen

Onze Pearl verscheen vorige week in de Dag Allemaal,waarvoor heel veel dank aan de redactie. Ondertussen is ze gereserveerd😀

De vriendschap van een hond !

De vriendschap van een hond, is vriendschap voor het leven, voor een ander niet te zien, hoeveel een hond kan geven.

Want ben je eens verdrietig, dan kijkt ze je aan, alsof ze zeggen wil, ik zal altijd naast je staan.

En als je dan weer vrolijk bent, dan slaat ze met haar staart, en blaft alsof ze zeggen wil, dat hebben we weer geklaard.

Zo'n vriendschap is een wonder, een wonder om te beleven, geen mens kan zoiets geven.

Onze ervaring met Ottie in de eerste 3 maanden na adoptie.

Onze jongste dochter liep begin dit jaar stage bij ACE in Spanje. Wij gingen op bezoek en de hond over wie ze veel vertelde, viel ons meteen op. Hij was erg aan haar gehecht. Toen werd het besluit genomen: Ottie komt bij ons wonen.

Van dat besluit hebben wij nog geen seconde spijt gehad. Sinds wij hem op 11 april ophaalden op het vliegveld in Eindhoven is hij onderdeel geworden van ons gezin. Hij heeft zich moeiteloos aangepast aan ons en onze kat Jackson. Zij zijn zelfs vrienden. De kat loopt mee met uitlaten. Dan trek je pas aandacht! Ottie gaat zoveel mogelijk met ons mee. Hij is in Duitsland, Luxemburg, aan zee in Nederland en België en grotere steden geweest. Hij is niet bang en vertrouwt ons. Daarom is een lift of roltrap geen probleem.

Overal waar hij komt, krijgen wij positieve reacties. Het adoptieproces is prima verlopen en wij verheugen ons op de terugkomdag op 7 september.

Knappe Kobus

Je hond ophalen is een bijzondere gebeurtenis. Je verheugd je erop en zorgt ervoor dat je thuis volledig bent voorbereid op de komst van je nieuwe gezinslid. Nog spannender is het als je ervoor gekozen hebt een hond te adopteren zonder dat je hem in levende lijve hebt gezien. Maar vanaf het moment dat je beseft dat de foto blijft hangen op je netvlies, je blijft checken of iemand je niet voor is weet je genoeg: Deze hond hoort bij mij! Zo was het ook met Kobus. Zijn grijze snuitje en bruine oogjes stonden op mijn netvlies gebrand en ik wilde niets liever dan hem zo snel mogelijk ophalen.

A.C.E. snapt dat de impuls om een hond te adopteren groot is en zij komen dan ook graag op huisbezoek om je te informeren over het adopteren van een hond. Ze willen voorkomen dat je gehaast vanuit vertedering een hondje neemt. Gelukkig kwamen wij door de ballotage en al snel stond ik met 2 kinderen in Rotterdam te wachten tot hij zou landen. Kobus keek wat bedremmeld toen het deurtje open ging, maar al snel ging zijn propeller aan. Hij liep kwispelend mee en op de terugweg keek hij met twinkelende oogjes om zich heen. Hij vond iedereen lief. Wij hadden ons voorbereid op een voorzichtige start, maar Kobus dacht daar heel anders over. Met het enthousiasme en de blijdschap van een jonge hond liep hij mee. Lopen vind hij geweldig het is een fitte levenslustige oude baas die menig jonkie achter zich laat. Als een jonge hond jaagt hij graag op loslopend wild. Dat varieert van katten (scherp op letten) tot pony’s, lama’s en aanhangwagens. Met gestuiter en geblaf wordt getracht dat gespuis duidelijk te maken dat Kobus de dienst uitmaakt. Dat betekent voor mij alert zijn en tijdig corrigeren, als hij in jachtmodus zit duurt het even voor hij weer uit zijn roes is. Maar ook dat verbetert nog steeds.

Een baan in de handhaving zou goed passen bij Kobus. Alles wordt vanachter de vensterbank nauwkeurig gade geslagen. Wanneer iemand te lang blijft rondhangen op straat maakt hij duidelijk dat dit niet het gewenste gedrag is. Wanneer mensen doorlopen is er niets aan de hand, maar hang jongeren of ouderen worden niet getolereerd en verbaal even bij gestuurd. Verder blaft hij weinig in het dagelijks leven dat is natuurlijk heel fijn. Hij kan hierdoor ook vaak mee naar mijn werk. Hij heeft daar zijn eigen “werkplek” en waterbak en fans die hem even komen aanhalen.

Hij is alleen nog wat argwanend als het gaat om honden gelijk zijn formaat of groter, dan wordt er preventief wat op afstand geblaft. John van ABC dogs heeft wat handvatten gegeven voor de eerste training. Dat heeft me genoeg vertrouwen gegeven om in te stappen op de basiscursus hondentraining. Daar staat hij dan met zijn 10 jaar tussen de jonge hondjes en hij doet het hartstikke goed. Ondanks dat lopen aan de lijn behoorlijk wat oefening heeft gekost loopt hij nu netjes aan de linkerkant mee. Hij zit netjes op commando. Los lopen terug komen gaat ook goed al mag de reactietijd van mij nog wel wat korter ;-) Al met al is het ongezien adopteren weer enorm mee gevallen. Wanneer je een hond in huis neemt, of het nu een pup of een volwassen hond is, moet je je voorbereiden op training en gewenning. Zowel voor mens als hond. Wij zijn in ieder geval enorm blij met Kobus en genieten volop. We willen dan ook graag mensen motiveren een (oudere) hond te adopteren.

Met vriendelijk groet, Helen

In memoriam Giulia.

Mijn liefste, allerliefste Giulia is gisteren volkomen onverwachts overleden. Zo intens gelukkig waren we saampjes, zo genoten met mij, mn familie en vrienden. En gelukkig ook nog met mn nichtjes, zus en zwager! Geen woorden voor dit intens verdrietige verlies. Je was m’n alles en je had echt een gouden mandje bij mij, wat veel en veelste kort bleek.

Liefs en nog een laatste kus van je baasje Monique❤

DAGBOEK van FABIENNE - Kobe overleefde 250 dagen dodenstation,...

Kobe is en blijft altijd vrolijk,… Zelfs na 250 dagen lang de hel te hebben doorstaan,… Zo lang zat hij in een dodencel,… Hij had het geluk dat iemand hem beschermde, iemand die niet wilde dat hij naar de kamer werd gebracht waar velen hun einde zien,… De eigenaar van het dodenstation wilde echter een grondige opruiming doen, en dit keer was er geen genade meer voor Kobe,…

We hebben gered wat we konden redden maar velen zijn heen gegaan,… Maar Kobe had geluk,… Hij kwam naar ons en is een bijzondere hond,… Groot en mooi om zien, apart en zeker uniek. Zijn hele lijf is één en al vriendschap, een en al knuffelen en hij staat zo graag aan je zijde,…

Deze lieverd had geluk,… Maar zijn droom is ergens thuis mogen komen !!!

Meer informatie over Kobe vind je hier.

MILA is terecht!!!!

❤️Home sweet Home❤️

Milla is net in onze vangkooi ingelopen 😍😍😍

Wat een geweldig team was hier bezig samen met de baasjes. Ook dank aan de brandweer en politie Rhode & Schelde voor hun medewerking 😁 een vangkooi plaatsen tss de R4 en de vaart was eens iets anders.

Bedankt iedereen die zijn steentje bijdroeg, de vrijwilligers, de melders, de delers... 😘😘😘


Woensdag 7 augustus 2019

Tita ( SHIN Tecla 3053 )

6 juli is mijn wereld eventjes stil blijven staan. En een maand later, draait die wereld nog altijd niet als tevoren.

Zaterdagmorgen 06/07 is ons Tita totaal onverwacht in mijn armen overleden. Ik kan het nog altijd niet geloven. Ons Tita, Tita Tovenaar, mijn eerste SHIN hondje, braaf, braver, braafst. Vriend van iedereen, ook van de poezen die haar maar een watje vonden. Alles vond ze goed, zolang zij maar eerst de snoepjes en het eten kreeg, want daarin was ze Bobette de baas.

Juli 6 jaar geleden is ze gekomen, juli 6 jaar later is ze vertrokken, in alle stilte. Het is eenzaam in de tuin, het is eenzaam in de auto, het is eenzaam bij het wandelen, altijd liep ze voor mij terwijl Bobette van links naar rechts zoefde, achter de konijnen, de eenden en alles wat beweegt.

Tita heeft een diepe pootafdruk bij mij achtergelaten. En niet bij mij alleen. Iedereen zag haar graag omwille van haar zachtheid. “The best way to honnor the life of the dog you lost, is to safe the life of another”. Wel Tita, als mijn boosheid en mijn verdriet wat milder zal zijn , zal er zich wel een hondje aanmelden, net zoals jij en Bobette zich hebben aangemeld. Niet om jou te vervangen, dat gaat niet, maar wel een beetje om jou te eren. Bobette ligt, loopt eenzaam in de tuin. Nooit meer spelen met jou. Jij was de gangmaker, Bobette deed mee. Het was mooi om jullie te zien rollebollen.

Tita Tovenaar, Tovenaar voor eeuwig, slaap zacht.

Hilde

Nina wordt 1 jaar vandaag!

“Happy birthday Zina Felina ,

Onze harige dochter die de wereld voor ons is 😻😻😻”

Shyla maakt zelf leuke armbandjes, en de opbrengst van de verkoop gaat volledig naar onze hondjes in Spanje!

In juli bracht de verkoop 70 € op, en dit bedrag werd al overgemaakt aan de refugio.

Bedankt Shyla!!

Prijs: 7,50€ per armbandje (excl verzendingskosten, ook naar Nederland).

Om te bestellen, stuur een pb of een mail naar Shyla.ace-charity@outlook.be

Waag je kans bij onze Fur Balls loterij!!

Top1toys heeft ons het vertrouwen geven om voor 10 van hen rescue furballs dmv adoptie een nieuw thuis te vinden. Fur Balls zijn arme in de steek gelaten diertjes en hebben jouw hulp nodig! Doe mee met onze loterij en hopelijk redt je daarmee je eigen Furball!

Opbrengst van de loterij gaat 100% naar ACE.

Verzorg de Fur Ball en hij wordt beste vriendjes Dit arme diertje heeft jouw hulp nodig. Niemand hield van hem en ze hebben hem verlaten. Zijn pels zit nu helemaal door de war en hij is heel erg verdrietig. Was hem, droog hem, borstel hem en geef hem liefde zodat hij weer gelukkig wordt. Als je hem wast, droogt en borstelt vind je ook uit welk dier het is: een kat, een hond of een konijn. Zorg voor je Fur Ball en je zult zelf zien hoe mooi hij is! Geef hem je liefde en hij wordt je beste vriend. Zodra je hem opgeknapt hebt, kun je hem kammen en accessoires geven. Vul ook het adoptiecertificaat in zodat iedereen weet dat deze lieve Fur Ball van jou is!

Koop snel je loten a € 2.50 ps! Zodra er 50 loten zijn verkocht wordt er een fur ball verloot en gaan we direct door met de volgende!

De volledige opbrengst (Dus de volle € 2.50) komt geheel ten goede aan de benodigde operaties van onze honden.

Doe je mee???? Hier vind je de gegevens op facebook: https://www.facebook.com/groups/203055253820759/

Steun onze hondjes op een aangename manier en koop onze SHIN (witte of rode) wijn en nu ook rosé.

Prijs: € 9,5 per fles, € 54 per 6 flessen. Om te bestellen, stuur een pb (Facebook) naar naar Myriam Merckx of een mail naar myriammerckx@msn.com.

Afhalen kan in Tervuren, Zaventem, Overijse, Leuven, Mechelen, Knokke-Heist, Berchem en Wilrijk.

Meer uitleg over de wijn: Orelie Ardeche (Wit) Druivensoort: Sauvignon Blanc-Chardonnay Enerzijds bloemen (acacia) en vegetale aroma's in de neus, vermengd met citrusvruchten zoals pompelmoes en citroen. Een mooi evenwicht tussen fruit, frisheid en souplesse. Rond in de mond, licht parelend, mooie frisheid. Een heldere, groengele kleur met een geur van witte bloemen en citrus. Evenwichtig mondgevoel, licht en soepel. Orelie Ardeche (Rood) Deze unieke wijn van Vignerons Ardechois is gemaakt van druiven Merlot en Gamay. Deze twee druifsoorten geven deze wijn een zacht en rijp karakter, maar met voldoende body! Orelie Ardeche heeft in geur indrukken van rood fruit, grenadine en iets van kokos. De smaak is rijp en rond met veel fruit zoals bramen , besjes, kersen, frambozen en wilde aardbeien.

In memoriam Lana (ace Lucera 4736)

Donderdagavond 1 augustus hebben we Lana (bijna 16) laten inslapen. Ze kwam iets voor Kerstmis 2011 als een heel bang hondje, dat eigenlijk niks kende, bij ons. Maar ze leerde snel van onze twee andere honden Seppe en Tobias (ook Ace).

We moesten haar wel altijd zachtjes benaderen, anders kroop ze helemaal in elkaar. We denken dat ze bij haar vorige eigenaar veel slaag gehad heeft. Ze hield er ook niet van dat er iemand bij het wandelen vlak achter haar liep. De angst werd wel minder, maar is nooit helemaal overgegaan. En ze werd niet graag opgepakt. Ze hield wel van knuffelen, maar dan heel zachtjes en te lang moest het ook niet duren. Maar ze kwam evengoed aangestormd als wij thuiskwamen om ons te begroeten.

Het gebeurde allemaal op haar manier, maar ze kon er zo van genieten. Ze hield van wandelen, maar gewoon eten krijgen was voor haar de max. Dan begon ze van plezier te dansen en springen. Ze is vaak met ons op reis geweest en dan kon ze zich toch telkens goed aanpassen. Vorig jaar in de herfst werd vastgesteld dat ze aan nierfalen leed. Maar de speciale voeding wilde ze niet. Toch heeft ze nog een aantal goede maanden gehad. Wandelen ging steeds moeizamer. De laatste week ging ze heel hard achteruit. En toen ze ineens niet meer wilde eten wisten we dat we haar moesten laten gaan.

We missen haar heel hard.

Ria, André, Maarten, Seppe en Tobias

Onze Little Joe is eindelijk gelukkig !!!

Met Joeke gaat alles goed.

Hij voelt zich al helemaal thuis en speelt graag met de andere hondjes.

Veel groetjes van ons allemaal.

Hilke, Rina, Colleta, Ziza, Luna, Olivia en Joeke. 😀

DAGBOEK van FABIENNE - Het noodlot sloeg toe,... Goofje's verhaal,...

Een jongedame woonde sinds enkele maanden in Estepona, niet heel ver van de refugio, samen met haar hond Goofje,… Helaas kreeg zij een zeer zwaar ongeval en belandde ze hierdoor in coma,… De familieleden waren erg aangedaan, kwamen afscheid nemen van hun dochter, maar ook van Goofje, die konden ze niet mee nemen want ze woonden zelf in een klein appartementje,…

Goofje zit nu bij ons, zijn baasje is heen gegaan, veel te jong, een slachtoffer van het verkeer,… Goofje is duidelijk helemaal van slag in zijn kooi, jong en onschuldig, vol van het leven,… Wij zoeken voor hem een familie, een geweldig baasje, die hem kan opvoeden,… Hij zal een behoorlijk grote hond worden, we denken een cross Mastin. Hij heeft een tuin nodig en een baasje dat van wandelen houdt,...


Donderdag 8 augustus 2019

In memoriam Dila

In 2012 werden wij de gelukkige en trotse bazen van Dila dankzij het mooie werk van ACE. Gisteren hebben we haar moeten laten gaan. Zo’n hond was er maar eentje. We zullen haar missen!

Met vriendelijke groet, Eric & Saskia 

Nora (ACESHIN Ava Solina) en Rosie (ACESHIN Viv) op vakantie in Groot Brittannië.

Nora en Rosie op vakantie in Groot Brittannië netjes aan het poseren voor de foto bij Lulworth Cove

Neon voor de eerste keer aan de zee😀

We zijn met Neon voor de eerste keer aan de zee en hij geniet enorm van de boottochtjes, terrasjes en lange wandelingen! 😀

We zijn zoooo blij met onze kleine! 🐶

Nog eens een dikke merci, zonder jullie hadden we onze grote vriend nu niet gehad.

Fabienne’s hond van de week: BLEUET,...

Bleuet is een podencootje dat nog nooit een zetel aan zijn lijfje gevoeld heeft, hij heeft zijn leven eerst aan een ketting door gebracht, daarna in een asiel dat sinds enkele maanden gesloten werd door omstandigheden,..hij, samen met twee andere honden waren de aller aller laatste,..niemand nam hem mee...

Bluet is nooit gewoon geweest om samen te leven met andere honden, hij ging van ketting naar hok en daar moest hij maar overleven...hij is enorm gehecht aan mensen en geeft hen alle mogelijke vriendschap, stilaan leert hij mee wandelen met andere honden en staat open voor vernieuwing, stilaan werken we aan zijn sociaal gedrag,..voor iemand die een hond alleen wil kan je geen betere en trouwere ziel vinden...

Voor meer informatie over deze lieverd klik hier.

MAAK HET VERSCHIL EN SPAAR MEE VOOR DE OPERATIES!!

Er komen zoveel hondjes en katjes binnen die geopereerd moeten worden of op een andere manier intensieve en daardoor dure verzorging nodig hebben. Wil jij het verschil maken voor deze hondjes en katjes? Wordt dan lid van de onderstaande groep en spaar mee om de operaties en verzorging te kunnen betalen. Met een kleine donatie kun je al een groot verschil maken!

Alvast heel erg bedankt namens deze schatten🐾 https://www.facebook.com/groups/112270589141334/?ref=share

JONES,... In opvang in Nederland.

Jones is gered uit een verschrikkelijk dodingstation waar hij zat te wachten...maar op wat ? Wij hebben deze kanjer kunnen redden en nu is hij veilig en wel bij ons in de refugio. Hij is een grote, sterke beer die soms wat pittig uit de hoek kan komen naar andere (dominante) reutjes toe. Met mensen is hij erg vriendelijk, maar hij heeft wel een consequente hand nodig die hem goed kan begeleiden in wat mag of niet mag. Jones heeft dat typisch Mastin-karakter; zijn familie, zijn domein is heilig en zal hij alvast goed bewaken. Voor wie van het grote type hond houdt en wat leiding kan geven, is Jones weliswaar een prachtexemplaar...

Voor meer informatie over Jones klik hier.

Siesta en 39 graden!!

Refresca😉

Goedemorgen van onze aller kleinste....

Te warm...straks eet ik wel...

Onze Taxi afgegooid als een stuk vuil...nadat ze werd aangereden...vandaag mag ze met haar baasje naar huis!!

Ga verder op pagina 48

Klik hier.