Vervolg van pagina 52

Fabienne’s hond van de week EDUARDO....

Ook Eduardo werd van de straat gered, waar hij zijn plan maar moest zien te trekken. Hij is een krachtige, sterke kerel die een strenge en consequente opvoeding nodig heeft van ervaren hondenbaasjes die hem kunnen sturen en begeleiden. Eduardo is dominant en met andere reuen gaat het erg moeilijk, met teefjes beter. We plaatsen Eduardo niet in een gezin met jonge kinderen want hij zou hen willen domineren.

Voor meer informatie over Eduardo klik hier.

MELD JE SNEL AAN VOOR “HET GROTE WEERZIEN”

“Het Grote Weerzien" wordt georganiseerd voor adoptanten met hun honden, het team uit Spanje, vrijwilligers en verder alle belangstellenden die het leuk vinden een gezellige dag te hebben met hun hond. Het team uit Spanje zou het heel leuk vinden als jullie allemaal komen met jullie geadopteerde lieverds zodat zij kunnen zien hoe goed het nu met ze gaat. Op deze dag zullen er ook een aantal standjes zijn, er is een grote loterij met als hoofdprijs een fiets (!), MHSV organiseert een agillity training en nog veel meer. Kortom een super gezellige dag voor u en uw hond!!

Kaarten voor deze gezellige dag zijn te koop bij pr.nederland@ace-charity.org en kosten €8,- voor volwassenen en €5,50 voor kinderen t/m 12 jaar.

We hopen dat jullie allemaal gezellig komen.

Hopelijk zien we jullie allemaal op zaterdag 7 september in Eck en Wiel!

8 september is het zover de SHINDAG!!

Vergeet het niet!!

Wij kijken ernaar uit om jullie terug te zien!

Waar? Den Horst, Gelderhorsten 146, 3920 Lommel, van 11 tot 17u.

Graag vooraf inschrijven via dit mailadres: evenementen.belgie@ace-charity.org


Dinsdag 27 augustus 2019

Twan is weer thuis bij zijn baasjes

 

Fabienne’s weekoverzicht.

Het hoogtepunt van vorige week was toch wel dat onze Diane 80 jaar is geworden! 19 hondjes, die al een jaar tussen schip en wal zaten door de moord op hun baasje, hebben we gered. We zijn weer eens bij opvangmama Isabelleke geweest om alle hondjes die bij haar zitten opnieuw te fotograferen. Er waren veel vluchten waardoor heel wat geluksvogeltjes naar huis mochten vertrekken. Hen wensen we alle geluk❣

Voor iedereen een hele mooie week,...samen zijn we sterk!

IN MEMORIAM Suus (ACE Carry),...

Helaas is onze Suus (ACE Carry) overleden op 21 augustus 2019. We adopteerden haar in 2011 en haalden haar zelf op in de Refugio. Suus was positief getest Hartworm en Leishmania. In Nederland bleek Suus geen Leishmania te hebben. Wel veel Hartwormen. En Suus had een behoorlijke rugzak, flink getraumatiseerd. Bang voor alles en iedereen. Stapje voor het stapje is dat best goed gekomen. Suus was gelukkig in haar eigen wereld en routine en is 15 geworden. Wie had dat gedacht! Suus had ernstige artrose in onderrug en beide heupen. Wij hebben haar verdere pijn bespaard. Dat verdiende onze lieve Suus niet.

We missen haar💔🐾

DAGBOEK van Fabienne - Het verhaal van ons Franske,...

Hij kwam binnen in het weekend nadat we te horen kregen dat zijn baasje meer dan 10 uur per dag moest werken en geen tijd meer had voor hem,… Het is een heerlijk lief snoetje, een zacht en lief bolleke, hoe kan je toch zo omgaan met je beste vriend,… Franske was zijn baasje zo trouw dat hij uren rechtop zat in zijn bedje, kijkend naar het raam, wetende dat hij ooit, vroeg of laat thuis zou komen,… Om hem dan met zijn hele hart te groeten en lekker samen te zijn,… Maar baasje kwam altijd maar later en later thuis, en zo werd Franske meer en meer opzij geschoven,…

Toen hij bij ons aankwam zagen we een paar hele trieste oogjes, en een klein ventje dat het allemaal niet begreep,… Hij keek je aan alsof hij wou zeggen : “Waarom zit ik hier nu tussen vier muren, iedereen komt aan mij voorbij en iedereen vindt me lief,… Maar waarom ben ik hier dan ?” Vraagt Franske met die smekende, oprechte oogjes,… Hij begrijpt het niet,…

Meer informatie over Franske vind je hier.

 

Update Mocca (Lupe 15864)

Mocca is nu alweer 4 maanden bij ons en ze doet het hartstikke goed! Ze is helemaal gewend aan ons en de kinderen en komt zeker om het uur bij alle gezinsleden checken of alles wel goed met ons gaat, we krijgen dan een knuffel en een lik en dan gaat ze weer verder waarmee ze bezig is. Ze is dol op het stelen van kledingstukken, graven van kuilen en spelen met flossen en balletjes.

Als we even weg moeten gaat ze zelf naar de bench, autorijden gaat goed en het lopen aan de riem ook prima. Ze is dol op andere honden maar ok onzeker en daar gaat ze van blaffen. Dat doet ze ook met vreemde mensen maar het wordt steeds minder.

In juli is ze twee weken mee geweest naar de camping in Frankrijk en ook daar heeft ze zich prima vermaakt. Het is een schat van een hond en we zijn allemaal dol op haar.

Groeten, Bart

Eva, Kyra en Claudia onze nieuwe studenten!!

Welkom👍🐕😉

Louisa en Nebo gaan naar huis💖💖💖💖


Woensdag 28 augustus 2019

Gisteren weer keidruk in de refugio kliniek...

onze dierenartsen aan t werk...kolonies en kolonies....en hondjes die hulp nodig hebben...we gaan door he!!

Oproep om mee te rijden naar Eck en Wiel.

HALLO VRIENDEN VAN ACE

Is er iemand die mij mee kan nemen vanuit Amsterdam Noord op 7 september naar Eck en Wiel?

Mijn hondjes blijven thuis.

Ik zou zo graag mijn collega-vrijwilligers ontmoeten en het team vanuit Spanje. 

Heb je een plekje in de auto over, mail je dan naar virtuele.adopties@ace-charity.org?

Groeten van Mayke, vrijwilliger virtuele adoptie.

Jack (ACE Barna)

Berichtje van adoptante: "26 augustus 2014... ik mocht mijn adoptiehondje gaan ophalen in Zaventem. Spannend!

Vandaag, 5 jaar later is dat hondje mijn grootste liefde ooit, mijn leven, mijn alles! Bedankt om Jack, maar luistert naar 'schatteke') in mijn leven te brengen. Ik heb hem niet gered maar hij mij 🐾💕"

Yayo kwam onlangs samen met poezen Figaro en Zazie aan in Eindhoven 👍

Veel geluk, iedereen!

Thea nu Nala..

Berichtje van de adoptanten van Thea: "Ze heeft de eerste nacht hier superflink doorgebracht. Het is een superlieve. We gaan er alles aan doen om de goede zorg door te zetten. Ons gezinneke gaat haar Nala noemen.

Bedankt voor alles!"

Een berichtje van Martes.

Hallo hier een berichtje van Martes, de 'oude' garde van ACE kent hem allicht nog wel, drie jaar lang heeft hij in het asiel gezeten bij Fabienne nadat ze voor hem speciaal is omgedraaid naar het dodingsstation omdat ze hem niet kon vergeten, inmiddels is Martes alweer tien jaar oud en al heel wat jaartjes gelukkig in ons gezin, het gaat nog steeds super goed met hem en het is zo'n onwijze schat, hopelijk kijken mensen wat vaker verder dan alle lieve schattige pupjes en geven andere mensen ook de langzitters een kans🐾

Buddy(ACE Buddy 2849).

Vandaag woont Buddy alweer 5 jaar bij ons. We genieten met volle teugen van deze lieve clown. Buddy heeft het heerlijk naar zijn zin, vooral als hij mee erop uit mag of lekker ligt te luieren.

Ik ga elke week met hem naar de hondenschool en dan is het feest. Hij vindt alles leuk wat hij daar mag doen, gehoorzaamheid, hoopers, behendigheid, trucks, speuren, balance en coördinatie, detectie, hij doet altijd enthousiast mee😁 Wanneer hij begint moet hij altijd eerst even een paar rondes keihard rennen over het veld😂Daarna gaat hij gefocust aan het “werk”.

Buddy is nu 6 jaar❤

VEILIGHEID VOOR ALLES!! ANTI-ONTSNAPPINGSTUIGEN TE KOOP BIJ DE ACE-Charity Shop.

Op zoek naar een veiligheidstuig voor jouw lieverd? Bij de ACE-shop zijn deze te koop in alle gewenste kleuren en volledig op maat gemaakt. Dit tuig is een anti onsnappingstuig met slotjes op de sluitingen. Ze zijn er ook in rood en blauw!

Het tuig €29,95 is te bestellen door een bericht op de facebookpagina achter te laten of een mail te sturen naar pr.nederland@ace-charity.org

De opbrengst van deze tuigen gaat naar onze honden in Spanje, nog een mooie reden om er een te bestellen 😉

 

Bloemetje voor de vrouw (Erika) die Thyra naar binnen heeft gelokt.

Na lang aandringen bij de vrouw van het asiel waar Thyra naartoe gehaald was hadden we eindelijk het adres van Erika gekregen die uiteindelijk mijn Thyra heeft kunnen vangen.

We weten nu het verhaal van haar hoe het gegaan is:

De 12de juli vroeg in de ochtend ging zij broodjes halen, het regende en opeens zag ze Thyra vlak bij haar huis staan. Ze vond het heel vreemd want wie liet nu bij dit weer een hond naar buiten gaan? Toen ze terug kwam met de broodjes was Thyra verdwenen dus dacht ze er verder niet meer aan. Tussen de middag zaten ze in de keuken aan tafel te eten en opeens zagen ze Thyra voor het raam staan, Thyra zag er erg mager en verwaarloost uit dus ze aarzelde geen moment en heeft een sleepspoor van snoepjes of vlees naar binnen gemaakt en wel zover dat Thyra om alles te krijgen wel naar binnen moest. En ja hoor Thyra had zo een honger dat ze naar binnen is gegaan en Erika kon de deur achter Thyra dichtdoen. Ze heeft Thyra te eten gegeven en Thyra is daar op de bank gesprongen en in een hoekje daarvan gaan zitten want de verwarming daarachter stond aan, dus lekker warm! Ze hebben toen het asiel gebeld en deze zijn Thyra op komen halen ondanks dat Erika had gezegd dat de hond daar wel mocht blijven tot iemand haar kwam ophalen. (tegen Truida was gezegd dat de mensen op vakantie zouden gaan en de hond daar snel opgehaald moest worden). Erika had eerst een ander asiel gebeld, daar is een vriendin van Truida vrijwilligster, maar ze moest naar een ander asiel bellen want die was dichterbij. (Truida haar vriendin was ter ore gekomen dat Thyra gevonden was dus die heeft gelijk Truida gebeld.) En toen is Thyra dus heel snel opgehaald door de mensen van het asiel. Deze mensen vertelden Erika dat Thyra in Nederland uit de auto was gezet en dat er een nieuw baasje gezocht moest worden............ Ondertussen zat Truida thuis te wachten op telefoon van het bewuste asiel want Thyra was gechipt en zouden ze die uitlezen kwamen ze er wel achter via Tasso dat Thyra bij mij thuishoorde. Nu was er nog een Podenco in hetzelfde gebied weg dus Truida ging twijfelen van zal het de ander (een reu) zijn geweest? Maar ze kon het niet meer uithouden, heeft inschrijvingen van Tasso geprint en nog meer bewijzen dat Thyra van mij was en is richting het asiel gescheurd. (ik was 250km verderop in Nederland vanwege droevige omstandigheden). Omdat Truida wist dat het asiel die vrijmiddag dicht was en ze anders pas maandag er naar toe kon had ze zich zo gehaast. (had eerdere ervaring met dit asiel opgedaan). Zij aangekomen en haar vriendin was er ook al en na lang wachten en van Truida's zijde uit herkenning van Thyra, werd de chip uitgelezen en toen vast stond dat het Thyra was, zei beheerster dat zij helemaal niets van de vermissing wist en dus ook niets wist over Thyra. Nu heeft Truida, ongelooflijk, alle asiels, polite, dierenbescherming, jagers e.d. in een heel groot gebied aangeschreven of gebeld en zeker weten ook dit asiel, deed mevrouw moeilijk want ondanks dat Truida de hond bij Tasso had opgegeven met haar telefoonnummer en zo, wilde ze Thyra niet meegeven grrrr. Ik moest zelf komen. Truida uitgelegd dat ik niet kon komen omdat ik aan de andere kant van Nederland zat en het paspoort bij mij in de auto lag. Truida heeft toen voorgesteld om mij te bellen en uiteindelijk heb ik mevrouw aan de telefoon gehad en gezegd dat Truida Thyra mocht meenemen. Wel moest ik foto's van het paspoort met duidelijk het chipnummer maken en die kon ik via de app versturen. Uiteindelijk mocht Truida Thyra na veel stampei te hebben gemaakt mee naar haar huis nemen. Wel nog even pensiongeld e.d. betalen want ja Thyra had daar maximaal 2 uur in een kamertje gestaan zonder brokken o.i.d te hebben gekregen. Dus € 40,00 betaald en naar Truida waar ze nog tot zondag is gebleven en ik haar toen opgehaald heb.

Ik hoop als er honden in de buurt van dat asiel lopen en ze gevangen worden, ze niet bij dat asiel worden afgegeven want de kans bestaat dat je er nooit meer iets van hoort!!

Update Tafeta en Lagnak(Dina). 

We zijn dolgelukkig met ons Tafeta en Lagnak(Dina). Ze zijn super lief zelfs met onze kleinkinderen. We zijn heel tevreden met jullie zorgen en afleveren van onze adoptiehonden. Chip en registratie in orde en bij dierenarts volledig in orde.

DANK U WEL.

Nel en haar familie namen hondjes voor ons mee!

Luna, Dotje, Carmencita en Capi mochten mee!!

Hartelijk dank!!

Silas nu Pili.

Het gaat heel goed met Pili, dikke maatjes met mijn andere hond en heeft respect voor de katten. Luistert nu al naar haar nieuww naam super!

Ik ben zo blij met haar.

Groetjes Greetje en poot van Pili

Een kijkje bij een paar van onze (vele) katten-kolonies.

We nemen jullie mee voor een kijkje bij een paar van onze (vele) katten-kolonies die door ons zijn gecastreerd. Nadien blijven wij ze verzorgen en onderhouden door ze dagelijks te voeren en -wanneer nodig- hen medische zorg te geven. Castratie maakt niet alleen verschil in het voorkomen van nóg meer zwerfdieren op straat (wat natuurkijk heel belangrijk is om tegen te gaan) maar ook de transformatie die de zwerfkatten zelf ondergaan nadat zij gecastreerd zijn, is gewoon ongelofelijk.. Daar zij vóór de castratieprojecten meestal erg ondervoed zijn en onder de vlooien en teken zitten, een doffe vacht hebben en katers vooral veel wonden van het vechten om te paren, zie je ze na castratie zienderogen opknappen. Dit natuurlijk doordat zij na de castratie ook gevoerd en verzorgd blijven door ACE en je ze daarom van magere zieltjes in blinkende goed -doorvoerde katten ziet veranderen, maar ook hebben ze geen wonden meer omdat er niet meer gevochten hoeft te worden om krolse poezen. De poezen hoeven niet meer nestje na nestje te werpen en haar kittens te voeden met het weinige wat ze zelf nog aan reserve hadden. Zij worden voller, zelfverzekerder en dus gelukkiger...De kolonies herkennen hen vaste verzorger als de beste en het geluid van de motor van de auto die hen hun bordje komt vullen, herkennen ze uit duizenden. Ze zijn zo dankbaar... allemaal geven ze de verzorger uiteindelijk het mooiste terug wat je kan krijgen, namelijk hen vertrouwen !! En zij vinden hen waardigheid terug als levende wezens ondanks zij op straat leven.

Zij verdienen onze hulp.. De mens domesticeerden deze dieren maar worden ook massaal door de mens in de steek gelaten. Aan hun lot overgelaten..

Wij willen hen lot veranderen door te zorgen dat er minder geboren worden en de katten op straat een beter leven te geven. Help jij ook mee door onze castratieprojecten te steunen met een financiële bijdrage??

Als je een donatie wil doen aan dit project kan je een bijdrage overmaken op:

Solbank Banco Sabadel Calahonda

Rekening nummer: ES74 0081 0619 5800 0145 7846 t.n.v. Animal Care Espana Honden In Nood

Ovv van castratieproject.

Er is geen video geplaaatst

DAGBOEK van Fabienne - Het verhaal van de Podenco familie "Grootoor",...

Reeds sinds vorig jaar oktober werden deze drie Podencootjes opgemerkt in Casabermeja, een klein dorpje in de achtertuin van Malaga. Alle drie waren jong en eigenlijk nog pupjes, tieners, laat maar zeggen, weer net na de jachtperiode, gedumpt door een fameuze jager, en daar liepen ze dan,…

De drie hummeltjes hadden honger en dorst en doordat ze aan hun lot waren over gelaten kwamen ze steeds dichter bij de huizen,… Maar ook dichter bij het gevaar van mensen die zich aan hen ergerden,… De mensen die hen lief hadden begonnen hen te voeden, anderen gooiden stenen of stokken. Dit ging zo een tijdje door, waardoor ze schuw weden voor de mens,… Tot we op een dag hun bolle buikjes zagen en later hoppakee, een paar familietjes bij,…

Alles werd in het werk gesteld om hen te vangen,… Twee van hen waren ondertussen bevallen en een derde was hoogzwanger, het was dringend,… Met man en macht probeerden ze hen te vangen, maar het ging moeizaam,… Ondertussen zijn we ongeveer 1,5 maand verder, tijd die de mama’s nodig hadden om te wennen en hun pups in alle rust te voeden, en dit is het resultaat van deze moeilijk operatie :

3 mamaatjes : Conchi, Inca en Mayke,...

5 pups van ongeveer 3 maand oud : Estrella, Inti, Rosa, India en Lorenzo, allen erg zwak en ondervoed in het begin,…

6 pups van ongeveer 1,5 maand oud,…

Deze familie is gered en onder onze zorg nu, ze voelen zich elke dag beter en zijn adorabele, lieve Podenco’s geworden, in opvang, maar stuk voor stuk hebben ze nood aan een forever home,… Geen van hen is getraumatiseerd, gelukkig,… En we werken elke dag verder aan hun toekomst,...


Vrijdag 29 augustus 2019

Fabienne’s hond van de week EDUARDO....

Ook Eduardo werd van de straat gered, waar hij zijn plan maar moest zien te trekken. Hij is een krachtige, sterke kerel die een strenge en consequente opvoeding nodig heeft van ervaren hondenbaasjes die hem kunnen sturen en begeleiden. Eduardo is dominant en met andere reuen gaat het erg moeilijk, met teefjes beter. We plaatsen Eduardo niet in een gezin met jonge kinderen want hij zou hen willen domineren.

Voor meer informatie over Eduardo klik hier.

Hallo wij hebben het gered!!

In goede handen nu....

Met lieve Jace gaat het heel goed.

Maximus

Ik heb 7 jaar geleden bij Ace charity stage gelopen!

Mijn droom was dan ook altijd om een hond van Ace te adopteren.Nu mijn vriend en ik een huis met tuin hebben konden we ook eindelijk een hond adopteren.

Nu is Max (Ace naam Maximus) al een weekje bij ons ! en wat doet hij het goed ! het is echt een geweldige hond. Hij is lief en mijn zus heeft ook een Ace herder genaamd Buena daar is hij al dikke maatjes mee. Hij voelde zich vanaf dag 1 al helemaal thuis en hij laat mij ook geen minuut uit het oog, het is echt een hele lieve en aanhankelijke hond, je kan gewoon zien hoe dankbaar hij is. Aan de riem lopen doet hij ook al kei goed en luisteren gaat ook al de goede kant op. Kortom het is echt een hond waar iedereen maar van kan dromen, hij hoort nu al helemaal bij ons !.

Ik hoop dat meer mensen hondjes adopteren van Ace dat is het zeker waard de liefde en de dankbaarheid voel je meteen !

Groetjes Shana en Wesley 

Onze Carre....

gered van een dodenstation...zo intens lief...een poes die ondanks de miserie die ze onderging nog altijd het vertrouwen in de mens niet kwijt is...

Meer informatie over Carre vind je hier.

En Viktor gaat eraan beginnen!!

Het speelveld moet weer gemaaid worden, enne ... veiligheid voor alles!!

Noud

Noud is nu twee weekjes bij ons en doet het super goed,hij gaat enorm graag wandelen, en kan uren spelen en ravotten in de tuin. Hij geniet van alle aandacht en heeft ons al helemaal in vertrouwen genomen,het is een echte schat. Soms is hij nog een beetje bang van nieuwe geluiden maar daar zullen we vanaf volgende week aan werken op de hondenschool.

We zouden hem nu al niet meer kunnen missen.

Groetjes Kristof en Kim

❗ACE-dag en SHIN-dag❗

Volgende week, zaterdag 7 en zondag 8 september, is het dan eindelijk weer zover,... 

De ACE- en SHINdag zullen weer plaatsvinden. De ACE-dag in Eck en Wiel en de SHINdag in Lommel,...het beloven beiden geweldige dagen te worden!

Heb je je nog niet aangemeld doe dit dan snel, we zouden het super vinden als jullie erbij zijn😀

Voor de ACE-dag mag je mailen naar pr.nederland@ace-charity.org voor de SHIN-dag mag je mailen naar evenementen.belgie@ace-charity.org

We hopen jullie volgende week allemaal te zien🐾

ACE-dag evenementspagina: https://m.facebook.com/events/396935124215653

SHIN-dag evenementspagina: https://m.facebook.com/events/2186243408332578

DRINK ZATERDAG EEN GLAS (OF MEER ) VOOR ONZE HONDJES, OP DE STAND VAN HOME CONSULT!

Waar? op de Avondshopping, Centrum Tervuren https://www.facebook.com/HomeConsultRealEstateConsultants/photos/gm.1723611914449108/2634539903223284/?type=3&theater

In memoriam Indo.

Rust zacht lieve Indo.

Bij jullie noemde hij Pico.

Bij jullie geadopteerd op 29-07-2009. Ingeslapen ten gevolge van kanker op 26-08-2019

Ik ben er echt kapot van.

Jullie zeggen altijd dat jullie een gouden mand zoeken voor jullie dieren.

Ik heb dank zij jullie een gouden hond in mijn mand gekregen.

In de toekomst zeker nog adopteren bij jullie, maar eerst moet dit slijten....💔

Ga verder op pagina 54

Klik hier.