Vervolg van pagina 53

Theo (ACE Raymond)

Na al twee honden van Ace te hebben, Juana en Orco (overleden 2017) vonden wij in Maart jl. tijd om de refugio te bezoeken.

Enorm indrukwekkend om 350 honden tegelijk te horen, ze te zien en te knuffelen. Sta je in het ene hok dan staan de andere honden in de hokken ernaast te trappelen om je aandacht.

Gelukkig hadden wij een wasmachine in het appartement want na een paar uur in de refugio ben je harig en vuil geworden. Het was heel fijn om mee te kunnen helpen. Ook in de ochtend bij het poepschuiven en schoonspuiten vd verblijven.

Op onze knuffelronde stapten wij een hok in met alleen maar pups. Beide schoten wij vol en zijn ze dagelijks gaan begroeten. Een van deze hondjes was Raymond. Hij was telkens het 1e hondje wat in mijn armen sprong. Aan het eind van onze week hebben wij Fabienne gevraagd of wij Raymond konden adopteren. Tuurlijk zei zij, het is n kleiner exemplaar Mastin waar jullie veel plezier aan gaan beleven. Wij moesten nog wel even geduld hebben totdat Theo zijn laatste enting had gekregen. Op 7 mei konden wij hem van het vliegveld ophalen. Onze boxer Sam is de Alpha en hij was mee om hem goed te keuren. Als Sam het goed vind dan vinden de andere honden het ook geen enkel probleem. Tot op de dag van vandaag gaat dat ook super goed met elkaar.

Het is een top hondje.

Blijft idd wat kleiner, super lief en waakzaam. Past heel goed in onze roedel en gaat geweldig in ons gezin.

Respect voor Fabienne en het hele team! Wij hopen volgend jaar weer de refugio te komen bezoeken.

Groeten van Ronald en Desiree

Aankomst Brussel 26 augustus.

Aankomst van Naji (nu met de naam Ace 😀) en Cocoo (nu Lee, want zijn broer die een paar maanden geleden werd geadopteerd heet Bruce 😄).

Scarlett (ACE Valencia)

Berichtje van adoptante: "Scarlett  profite du soleil ☀ Elle a pris déjà 8 kg depuis son arrivée le 13 juillet ! C'est un amour de chiot."

Vertaling: Scarlett  geniet van de zon ☀ Ze is sinds haar aankomst op 13/7 al 8 kg aangekomen ! Het is een schat van een pup."

DAGBOEK van Fabienne - Gamin en Gamine werden gered van de zoveelste hel,...

Onze Vivian vond hen in erbarmelijke omstandigheden,… Ze kwamen bij ons terecht vol vlooien en teken, ze zagen er niet uit, het duurde even voor we ze allemaal verwijderd hadden,… De hondjes waren mager en zwaar verwaarloosd, maar nu zijn ze stilaan helemaal opgeknapt en het zijn echt mooie pupjes, met hele lieve karakters!

Ze hebben heel veel geluk gehad dat ze gevonden werden,… Nu krijgen ze de kans en de mogelijkheid om gelukkig te worden, hetgeen heel normaal zou moeten zijn maar hier in Spanje maar al te vaak niet het geval is,…

Meer informatie over Gamin vind je hier.

Voor informatie over Gamine klik dan hier.


Vrijdag 30 augustus 2019

Have a nice day!!

Rescue is.....

In memoriam Lucky Boy,...

Gisteren om 15.45 uur is onze lieve Lucky Boy overleden. Hij 12 jaar en 2 weken oud geworden.

Op 24 mei 2017 toen bijna 10 jaar oud via jullie organisatie in ons leven gekomen. Intens hebben wij 2 jaar van elkaar mogen genieten Intens was jouw dankbaarheid hiervoor Intens was onze liefde voor jou Intens veel kusjes en knuffels gaven wij elkaar Intens waren de vaak moeizame wandelingen bij ons in de buurt Intens hebben wij genoten dat vele buurtjes van ons, het Spaanse zonnetje altijd lief hebben gehad Intens veel verdriet om jou nu los te moeten laten Lieve Lucky, dank je wel voor deze onvergetelijke jaren Wat gaan wij jou intens missen. Ik beloof je, vaak te bezoeken, op de plek waar je vandaag nog wordt begraven. Een mooier plekje in de zon konden wij voor jou niet vinden, bij het Jagtveld in Heumen

Dag lieve knuffelbeer ❤

Guapo

Onze Guapo, de grootste sukkelaar van de refugio werd gecastreerd en alles ging gelukkig goed!! Klein ventje is blind, loopt als een soldaatje en in incontinent....hoe veel pech kan je hebben....maar we geven hem wat we kunnen he!!

Meer informatie over Guapo vind je hier.

Sfeerbeelden gisteren.

Hondje Daisy en de dochter van adoptante Henny zetten zich volop in om veel rosse centjes mee te kunnen brengen naar Het Grote Weerzien in Nederland.

Ook op de SHIN-dag van 8 september zijn deze rosse centjes meer dan welkom!

Vienno.

Vienno, een hondje van 13, werd door de kinderen van zijn overleden baasje afgegeven in het dodenstation... 13 jaar trouwe vriendschap, en dit is hoe ze hem bedankten. Vienno vond echter enkele weken later al een superfijne thuis in België 😄. Zijn baasje schrijft:"Vienno is nu bijna 3 weekjes bij ons. Het gaat heel goed met hem. Hij vind het leuk met broer Bailey en zus Mika. Hij is heel lief en aanhankelijk. Het is echt een schatje. Soms zou je niet zeggen dat het een ventje is van 13. Hij wandelt graag en doet het super aan een riempje en is zo blij als hij mee mag voor een ritje in de auto. We zijn dol op Vienno.

Dank je wel dat we deze kans krijgen om hem nog enkele mooie jaartjes te geven."

Fabienne’s hond van de week EDUARDO....

Ook Eduardo werd van de straat gered, waar hij zijn plan maar moest zien te trekken. Hij is een krachtige, sterke kerel die een strenge en consequente opvoeding nodig heeft van ervaren hondenbaasjes die hem kunnen sturen en begeleiden. Eduardo is dominant en met andere reuen gaat het erg moeilijk, met teefjes beter. We plaatsen Eduardo niet in een gezin met jonge kinderen want hij zou hen willen domineren.

Voor meer informatie over Eduardo klik hier.

SHIN in Dieren in Nesten (VRT)!

Om 14u zendt Eén opnieuw de aflevering uit waarin Chris Dusauchoit onze refugio bezoekt. Zeker kijken of opnemen!

In memoriam Bo.

In 2011 hebben wij bij jullie Bo(Poh 2002) geadopteerd. Ze was toen 9 jaar oud. Een lief klein zwart Cockertje. Dit weekend hebben we afscheid moeten nemen van haar. Ze was 17,5 en mentaal en fysiek volledig op. Ik wou jullie laten weten dat ze hier nog 8,5 jaar lang een lach op ons gezicht heeft getoverd. En we zijn daar heel dankbaar om.

Dank je om de hondjes daar die kansen te bieden.

Lieve groeten Petra

Bezoek ook eens onze puppy line!!🐾❣

Klik hier om de facebook pagina te bezoeken

Amelie terug van de kapper !!

Meer informatie over Amelie vind je hier.

DAGBOEK van FABIENNE - Negro, "zwart", was zijn naam,...

Het was de zoveelste deze zomer die daar aan een ketting aan de ingang hing,… Dit keer een zwarte Labrador,… Hij zag er slecht uit, verwaarloosd en met enorm trieste oogjes, een huidprobleem, mager,… Dit zit hier niet goed, dachten we direct,… De arme stakkerd stond daar troosteloos in de stikkende hitte,… Maar hij had een chip,… Bij zijn info stond dat hij Negro heette, wat gewoon “zwart” betekent,…

Na een heel aantal dagen herhaaldelijk bellen naar het nummer op de chip kregen we eindelijk antwoord,… Negro hing altijd aan de ketting ergens op een terrein, maar aangezien zijn baasje er alleen op zondag heen ging had hij hem dus nog niet gemist,… Toen we hem vertelden dat Negro bij ons was, en erg verwaarloosd was, kregen we te horen dat hij niet in een sofa thuis hoorde maar aan de ketting, en dat een stuk droog brood per week meer dan genoeg was, zoals hij het als altijd gedaan had, en wie wij wel niet dachten dat we waren om daar verandering in te brengen,… Wel meneer, de behandeling van Negro gaat je geld kosten en volgens de wet ben je,… Maar verder dan dat moesten we niet gaan, hij moest hem al niet meer,…

Hij is nu onze hond, krijgt alle nodige zorgen, behandelingen en medicatie, eten en extra vlees, en bovenal heel veel knuffels!! Want onze Negro krijgt een nieuwe start, te beginnen bij een nieuwe naam : Neron!  Hij beseft het nog niet helemaal, laat het allemaal tot zich komen,… Hij heeft al die jaren alleen maar aan de ketting gelegen en voelt zich nu in de hemel,… Kan je denken hoe hij zich zal voelen als hij ergens in de sofa mag belanden,...

Meer informatie over Neron vind je hier.

Billy (Ingrid)

We zijn ontzettend gelukkig en dankbaar dat ze bij ons is!

Nu iets meer dan een half jaar...

Met Walter gaat het prima!

Luna

gered uit het dodenstation van Huelva.

We vermoeden dat ze geen fijn leven achter de rug heeft, want als iemand nog maar zijn stem verheft duikt ze al in mekaar, alsof ze bang is dat er slagen zullen volgen...

Ze is eergisteren aangekomen in haar nieuwe thuis, en ze is al heel erg op haar gemak ❤


Zaterdag 31 augustus 2019

Suus (ACE Arista)

Suus ging deze voor het eerst mee kamperen in Frankrijk,...ze heeft heel erg van genoten⛺😍

Rolf

Rolf, sinds januari gelukkig in Nederland, geniet van het goede leven☀⛱💛

Heruitzending van Dieren in Nesten.

Gistermiddag kon je onze refugio bezoeken in een heruitzending van Dieren in Nesten. De aflevering gemist? Bekijk hem via deze link: https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/dieren-in-nesten/10/dieren-in-nesten-s10a25/ Als je nog geen VRT profiel hebt, moet je je eerst wel even registreren.

Het beeld van de refugio is van enkele jaren geleden, inmiddels is er het een en ander bijgebouwd en opgeknapt.

Rambo geniet van het goede leven,...hij heeft zijn diamanten mand gevonden❣

Zo waar!!

ACE Lisanne had het zwaar op de camping (met kleine broertje Dirk 😉)

Woody (ACE Wouter) is heel gelukkig in Nederland met zijn kleine zwarte broertje💛

Lila en Alba...twee wat oudere rescue mochten naar huis👍

Nina werd 1 jaar bij haar nieuwe baasjes!!

❗HELP ONS DE KATTEN TE REDDEN VAN EL CHAPARRAL❗

Teken en deel deze petitie zoveel mogelijk. https://secure.avaaz.org/nl/community_petitions/ACE_Red_de_katten_van_El_Chaparral_Oasis/?ltkoPob

Willen jullie hem allemaal nog eens delen?

We hebben 1026 handtekeningen, zou toch mooi zijn als er daar nog meer bijkomen?😍💪🏼

Een hond:

Een hond is een vriend

Een hond is waar je samen mee grient

Een hond is gezelschap

Een hond is samen op stap

Een hond is je kameraad

Een hond gaat waar jij gaat

 

Een Ace-hond is nog meer

Is soms geslagen keer op keer

Zomaar ergens achtergelaten

Zwervend door de straten

Wordt naar het dodingstation gebracht

Weet gelukkig niet wat er op hem wacht

En dan opeens de redding nabij

Fabiënne vraagt dan, wil jij bij mij??

Je vraagt je af wie is dat mens

Maar zij, zij heeft maar één wens

“Jou weer gelukkig en gezond laten zijn

Een lieve hond bij een baas aan de lijn”

Ze neemt je mee naar Mijas Costa

En daar kijken ze je helemaal na

Je wordt gewassen en gekamd

Je hebt een plaatsje in een mand

Je krijgt je chip en wordt ook geprikt

Waar je dan wel even van schrikt

Zit de quarantaine-tijd er op

Dan schuif je een paar kooien op

Je zit dan met andere honden te wachten

Die allemaal naar een baasje smachten

Voor enkele honden duurt het maar even

Voordat ze beginnen aan een nieuw leven

Anderen zitten er een hele poos

Voordat iemand voor hen koos

Maar het grootste deel komt goed terecht

Dat betekent voor Fabiënne einde gevecht

En niet voor haar alleen

Ze heeft een heleboel vrijwilligers om zich heen

Die ook hun best doen voor deze honden

Die of in het dodingstation of op straat zijn gevonden

En zo is de cirkel rond 

Is er weer een plaatsje vrij voor een andere hond

 

Nog beter zou het zijn als dit niet meer nodig was

Als men zijn mentaliteit zou verbeteren alras

Dat de dodingstations niet meer nodig waren

En de honden niet meer bloot stonden aan allerlei gevaren

Maar dit kunnen we alleen maar hopen

Tot die tijd steunen wij Fabiënne om voer en hulp in te kopen!!

 

Geschreven door Ineke.

Browny (ACE Suchi)

Browny doet het geweldig, het is ongelofelijk dat in zo korte tijd het zo goed gaat. Het is een schat van een hond en met onze andere hond doet hij het ook goed, liggen al samen in de mand. Wij zijn erg blij met hem, hij ligt nu te slapen, siësta😍

Bedankt dat wij hem mochten adopteren❣💛

Kalle

Onze Kalle ( Callebout) heeft zich ontpopt als professioneel mollenvanger.

Vorig jaar 27 en dit jaar tot nu toe 26.

Het is onze vrolijke grappige en lieve jongen.

We zijn zo blij met hem!

Samen met ons andere ace hondje Maggie ( Berlin) een lekker stel!

Groetjes Mara

Dagboek van Fabienne - Orco werd geboren met een open gehemelte,...

Kleine Orco kwam ter wereld in een broodfokkerij, maar tot hun grote afschuw werd hij geboren met een open gehemelte,… Hierdoor was hij niet verkoopbaar en moest hij weg,… Als gebruikelijk werden wij toen ingeschakeld, omdat wij elke hond een kans geven, anders zouden ze hem laten inslapen, maar bij ons afgeven was toch nog goedkoper,… Om Orco zelf ging het hen helemaal niet,…

Bij ons gekomen, smolten we zowat allemaal,… Zo een aandoenlijk baby'tje, ja, dat wel, maar bovendien is kleine Orco ook nog doof,… Hij zit hem niet mee, maar aan zijn lieve snoet zal het alvast niet liggen,... Hij is net als alle pupjes lekker ondeugend, neemt graag de afstandbediening mee en gaat lekker knabbelen aan van alles en nog wat,… Maar hij is enorm aanhankelijk, lief en speels met andere hondjes en katten, de wereld is voor hem een feest,… Hij beseft zijn handicap niet en is gewoon een vrolijke lieverd,… Toch moet je ermee rekening blijven houden dat hij een sukkeltje zal blijven, met regelmatige controle van de dierenarts,… Hij is doof, dat gaat niet veranderen,… En aan zijn open gehemelte werd ons zorgenventje ondertussen geopereerd,… Nu afwachten of alles goed gaat,…

Het is een opgave, en daar mag je niet licht overgaan, wij willen hier erg op drukken,… Zijn operatie werd uitgevoerd door meerdere dierenartsen tegelijk en was een complexe ingreep,… Deze mensen hebben dit voor een speciale prijs gedaan (750 euro), waar we erg dankbaar voor zijn. Orco gaat voorlopig goed, we volgen de instructies van de dierenartsen nauwkeurig op en gaan ons uiterste best doen om deze ter dood veroordeelde, weggegooide lieverd toch gelukkig te maken,… Wie Orco in huis neemt, neemt een echte schat in huis maar hem de nodige zorgen geven, zal een opgave worden,… Het is geen zorgeloze adoptie,…

Meer informatie over Orco vind je hier.

Ga verder op pagina 55

Klik hier.