Vervolg pagina 54

Opvanggezin van katjes Boots en Sassy hun laatste avond samen...


Zondag 1 september 2019

Fabienne’s hond van de week EDUARDO....

Ook Eduardo werd van de straat gered, waar hij zijn plan maar moest zien te trekken. Hij is een krachtige, sterke kerel die een strenge en consequente opvoeding nodig heeft van ervaren hondenbaasjes die hem kunnen sturen en begeleiden. Eduardo is dominant en met andere reuen gaat het erg moeilijk, met teefjes beter. We plaatsen Eduardo niet in een gezin met jonge kinderen want hij zou hen willen domineren.

Voor meer informatie over Eduardo klik hier.

Deze week werden er heel wat katjes gedumpt....

het ergste is dat ee geen opvang meer hebben en onze kliniek momenteel ingeschakeld is als noodopvang...Viva Espana...

Onze blinde Popo onherkenbaar knap geworden!!

Mira heeft een zus(je).

Wij dachten dat Mira nu wel gezelschap zou willen. Dus hebben we de Ace website in de gaten gehouden. Daar zagen wij Telma.

We hebben er uiteraard eerst heel wat over gepraat. En extra hond in huis is niet niks.

Maar we hebben toch gevraagd of we haar mochten ontmoeten. Dus we zijn gisteren naar België gereden en hebben Telma ontmoet. We wilden uiteraard kijken of zij een Mira het goed zouden kunnen vinden samen. Nou, dat ging prima hoor. Na een tweetal wandelingen. Eerst een met de opvang mama. En daarna een zonder, zagen we dat het vertrouwen van Telma er wel al in zat. Dus later die middag hebben we beide honden ingeladen en zijn naar Hilversum gereden.

We hebben Telma, Kacey genoemd. Het tafereel op die achterbank was zo zoet! Ze hebben de hele rit tegen elkaar aan gelegen. En toen Mira aandacht kwam vragen en een kusje wilde, deed Kacey hetzelfde.

Voor we thuis kwamen, hebben we ze eerst meegenomen naar de hei. In de zandverstuiving kwam de boel helemaal los. Alleen Kacey zat vast aan de flexi terwijl Mira gewoon los liep. Daar wachten we uiteraard nogeen tijdje mee. Met Kacey en de poezen gaat het redelijk. Kacey vindt de poezen super interessant. Maar de poezen haar niet. Dus ze gaat steeds kijken. De poes loopt of weg of blaast naar haar. Waarop Kacey dan eieren voor haar geld kiest. En keer een mep boven op haar kop was denk ik wel genoeg. Zee leert het vanzelf. Dat was met Benji en Mira ook zo.

Ik ga Kacey opgeven voor dezelfde basis instroom gehoorzaamheid cursus die Mira heeft gedaan. Ik ben wel meteen begonnen met trainen. Want hoe sneller we die band hebben hoe beter. Kacey en Mira zijn vanochtend al een blokje om geweest. Dat ging prima. En straks gaan we met zijn allen weer naar de hei. Mira komt daar al bijna twee jaar, twee keer per dag. Dus Kacey nu ook. We hebben nu twee honden met een hoop energie. Dus ik kijk uit naar alle avonturen die ze samen met ons gaan beleven.

Ik moet nu alleen wel een nieuwe naam verzinnen voor Mira's Facebook pagina.

Misschien,  Mira Joppe-Bodeguero...

Groetjes, Alexandra

❗️HELP MET INZAMELEN VOOR ACE❗️

Ook dit jaar zal er weer hele grote vrachtwagen klaarstaan in Eck en Wiel op het " Grote Weerzien" om alle gedoneerde spullen naar Spanje te vervoeren.

Het volgende is dringend nodig:

- Brokken, vooral voor puppy's!

- Plastic hondenmanden

- Anti vlooien en teken middelen

- Ontwormingsmiddelen

- Hard plastic zwembadjes ( bijv schelpvorm)

- Lakens

- Grote handdoeken (kookwas bestendig! 60gr)

- Cabinereistassen ( zacht, en uitritsbaar)

- Medicijnen ( niet langer dan 6 mnd over datum)

- Steriele handschoenen

- Schoonmaakmiddelen, schrobbers, trekkers, emmers etc.

Als je vragen hebt over iets dat jij wilt doneren neem dan contact op via inzameling.nederland@ace-charity.org

Alvast heel erg BEDANKT!

Wij gingen naar de kapper:

Bovenste foto zoals het nu is en onderste foto hoe het was!

Laima

Laima is nu 2 jaar en 9 maanden bij mij. Ik noem haar mijn grote kleine vriendin. Het is een fantastisch hondje en ik ben zielsgelukkig met haar. Ze vindt het heerlijk om mee te gaan met de auto of met de trein. Maakt niet uit, als ze maar mee mag. En ze is een graag geziene gast. Iedereen vindt het leuk als Laima meekomt. Laima is gek van aandacht en knuffelen en als ze naast me op de bank ligt, moet ze altijd even haar snuitje of pootje op mijn been leggen. Zo vertederend.

Lieve mensen van ACE. Ik heb zoveel bewondering en respect voor het fantastische werk wat jullie doen. Het is vreselijk hoe sommige mensen met hun dieren omgaan, maar gelukkig zijn jullie er om de honden en katten te begeleiden naar een nieuw bestaan. Ik ben jullie ontzettend dankbaar dat ik Laima mocht adopteren. Ze is echt het zonnetje in mijn leven.

Hartelijke groeten, Monique

❗START EEN INZAMELING VOOR ONZE HONDJES❗

Ben je binnenkort jarig of heb je iets anders te vieren en wil je ipv een cadeau voor jezelf iets voor onze hondjes doen?

Start dan, met de link hieronder, heel eenvoudig een inzamelingsactie.

Alvast heel erg bedankt namens onze viervoetertjes🐾 https://www.facebook.com/fund/acedogs/

ACE Mowgli

Een vrije dag,...lekker lui. ACE Mowgli al vanaf 2012 bij mij na een super leuke stage in Algeciras ❤️

ACE Tete mocht mee naar zee (De Panne).

Hier is hij ijverig op zoek naar een verstopt baasje😄

Aankomst Lila en Alba

DAGBOEK van Fabienne - Pomelo, een pupje, zomaar uit de auto gegooid,...

Augustus, aan het strand van Algeciras,… Kei druk en heel veel kinderen aan het spelen met hun vriendjes, ouders en familie,... Pret en jolijt overal,… Plots komt er een auto aanrijden, opent zijn deur, gooit een klein pupje de straat op, en rijdt weg alsof het de normaalste zaak van de wereld is,… Iedereen staat om zich heen te praten,… Charme, och God,… Maar niemand neemt hem mee,… In plaats daarvan bellen ze de politie en die zouden hem naar het dodenstation brengen,… Case closed,…

Het dodenstation belde ons omdat het hondje zo klein was en daar zeker niet zou overleven,… Zo komt deze kleine, onschuldige lieverd bij ons terecht,… Gered van de hel, gered van de straat,… Pomelo kwam bij ons binnen als een hulpeloos klein ding met gecoupeerde staart, vol vlooien en teken,… Enkele dagen later werd hij erg ziek en vochten we samen met hem voor zijn leventje,… Gelukkig hield hij aan het leven vast en is hij nu helemaal hersteld,…

De harteloze manier waarop hij werd gedumpt is triest, maar helaas dagelijkse realiteit hier,… Het was waarschijnlijk een of andere jager,… Wie zal het ooit weten,… Hij is veilig nu en dat is wat telt,...

Pomelo op YouTube : https://youtu.be/XYBkiNTY7nE

Meer informatie over Pomelo vind je hier.

Thierry kwam zijn 2 katjes, Boots en Sassy, ophalen! Iris en Pheobus vlogen ook mee!


MAANDAG 2 septembe 2019

VANMIDDAG TWEEDE DEEL VAN DIEREN IN NESTEN OVER ONZE REFUGIO!

Vanmiddag om 14u zendt Eén het tweede deel uit waarin Chris Dusauchoit onze refugio bezoekt. De uitzending werd 12 jaar geleden opgenomen, maar ook vandaag redden Fabienne en haar team nog altijd levens in het zuiden van Spanje. Ze zijn daar helaas nog altijd zeer erg nodig...

Fabienne’s weekoverzicht:

Deze week was weer een drukke week er gebeurde weer van alles en er kwamen weer veel katjes op ons pad. Wij gaan ons uiterste best doen om voor hen ook een plekje te vinden. Er zijn weer nieuwe studenten, van harte welkom en we hopen dat jullie een fijne tijd zullen hebben bij ons. De rivier wordt schoongemaakt, daar ze we heel erg blij mee,...het brandgevaar is nu aanzienlijk minder! We waren in België te zien op de tv met een herhaling van de uitzending Dieren in nesten, vandaag is het tweede deel hiervan te zien. Het hele team leeft enorm toe naar ACE- en SHIN-dag we hopen jullie daar allemaal te zien! Heb je je nog niet aangemeld voor de ACE-dag zaterdag 7 september in Eck en Wiel of de SHIN-dag zondag 8 september in Lommel doe dit dan door een mailtje sturen naar: ACE-dag: pr.nederland@ace-charity.org SHIN-dag: evenementen.belgie@ace-charity.org We wensen jullie allemaal een fijne week en morgen gezind weer op🐾💛

Fabienne’s hond van de week KIRIA,...

Lieve Kiria is sociaal met mens en dier, houdt van knuffelen en of dat nou met haar verzorgers, vrijwilligers of kinderen is,...dat maakt lieve Kiria niet uit als er maar lekker geknuffeld wordt,... Zij zoekt een veilig en warm thuis waar er onvoorwaardelijk van haar gehouden zal worden. Geef jij haar dat thuis?

Voor meer informatie over deze lieve dame klik hier.

Geweldige foto met als titel 'The Supremes'.

"Sibelle (ACE Verna) in het midden met strikje tesamen met SueLee & Duchess in het meidengroepje! 😀

Groetjes Annemie."

🐶ADOPTIENIEUWS🐶

Hallo lieve Ace/shin vrienden.

Met mij, Loa, gaat het heel erg goed. Mijn baasjes zijn echt top, ik mag echt overal mee naartoe. Ook wanneer zij gaan fietsen, ga ik lekker in de fietskar. Laat mijn baasjes maar trappen, ik lig luilekker in mijn karretje. Ook mijn vriendje Gust ga ik soms bezoeken, dat is altijd dolle pret. Samen rennen, rollen en bollen in het gras. Ik ben ook een voorbeeldige voetbalsupporter en zit netjes naar die rollende bal te kijken. Raar toch dat ze die steeds weer wegtrappen. Eind september staat mijn sterilisatie gepland, ik heb geen idee waar ze het over hebben, maar alles komt wel goed zegt mijn baasje.

Ik wens mijn hondenvriendjes in Spanje een mooie gouden mand toe en geef jullie allen een dikke knuffel.

Groetjes en pootje van Loa.

Rachel (nu Tosca)

Grote loebas Rachel is alweer flink gegroeid.

Ze is helemaal ingeburgerd bij haar familie en vriendjes Kyra en Cookie!

MOMENTEEL ZIJN ER 229 MENSEN DIE MAANDELIJKS AUTOMATISCH 1€ DONEREN AAN ONZE HONDJES !!

1€ stelt op zich niet veel voor, maar als we allemaal samen 1 euro doneren, is dat een gigantische steun voor onze viervoeters! Doe jij mee? Het is niet moeilijk:

1. klik op de link hieronder

2. klik op 'join this group'

3. vink bij 'your data'aan: 'I haven't registered yet'

4. vul je gegevens in (kies zelf een password)

5. klik op sign up

Alvast heel erg bedankt in naam van onze hondjes en poezen!

https://www.teaming.net/shin-ace

Yaro at home!!

Dieren in nesten

Samen op één naar Fabienne gekeken en haar mooie organisatie...en Tété zag dat het goed was 🙂 !

groetjes! Erika

Betty (ACE Aurora)

Het baasje van Betty had veel witte was vandaag😀.

Toch nog even tonen hoe Aurora eruit zag toen ze meer dan 2 jaar geleden bij ons binnenkwam.

Wat een verschil!

DAGBOEK van Fabienne - Espiga,... Een korenaar redde haar leven,...

Een grote “espiga", wat korenaar betekent, heeft eigenlijk het leven van deze kleine lieverd gered,… Deze korenaar gaf een nieuwe wending aan haar leven,… Ze werd binnen gebracht op een castratiedag, samen met een 15-tal andere katten,… Toen de dierenarts haar oogje zag wilde hij haar enkele dagen bij ons houden, want het zou anders fataal aflopen als ze weer werd uitgezet, denkende dat zij een wilde poes was.

Nadat de korenaar operatief verwijderd werd en ze uit de verdoving ontwaakte, wilde de assistente haar oogje verzorgen en bleek deze poes zich netjes en rustig te laten verzorgen,… Ze kroelde en spinde uit dankbaarheid dat haar oogje werd verzorgd, ze groette iedereen uitbundig en met zoveel vriendschap dat ze echt niet terug werd uitgezet in de kolonie,… Maar nu gaan we op zoek naar goede en verantwoorde baasjes voor haar !

Meer informatie over Espiga vind je hier.

HET TWEEDE DEEL VAN DIEREN IN NESTEN OVER SHIN IS NU ONLINE BESCHIKBAAR!

In dit tweede deel (aflevering 26: jaargang 10) vliegt Chris Dusauchoit SHIN-hondjes mee naar Zaventem. https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/dieren-in-nesten/10/dieren-in-nesten-s10a26/


Dinsdag 3 september 2019

Gisteren in onze refugio,...er werd heelveel schoongemaakt😉,...gewandeld,...geravot en geknuffeld,...❣

Onze studenten,...wij en de honden zijn zo blij dat zij er zijn.

Hun inzet en extra aandacht voor de honden is echt meer dan welkom,...onze hondjes genieten er zichtbaar van!!

Dit zijn Pilar, Lucio, Baptiste, Jacob en Gust onze 5 ACE hondjes.... we kunnen niet meer zonder❤

DAGBOEK van FABIENNE - Bob,... Vastgebonden aan de poort,...

Hij hing vast gevonden aan de poort, zijn haar was één klit, zijn hele lijfje was ondervoed, verwaarloosd, vies en vuil,… Hij zat vol ellende over zijn hele zijn,… Waarschijnlijk is hij ooit een prachtig pluizebolletje geweest als kleine pup, en vandaag is hij uitgespeeld en weg gegooid,…

Maar hij heeft nu een naam,... Bob,… Hij toont geen angst, laat zich probleemloos verzorgen, en is heel erg sociaal met mens en dier,… We hopen dat zijn trieste oogjes vlug mogen veranderen in schitterende sterretjes,...

Ga verder op pagina 56

Klik hier.