Vervolg van pagina 58

Fabienne’s hond van de week: SHELTON,...

Deze imposante, maar tevens heel sympathieke jongen, had het geluk om tijdig opgemerkt en gered te worden uit een dodingstation. Shelton is nu bij ons en hij is een actieve kerel met een tof karakter. Naar mensen toe is hij enorm lief en braaf. Hij is sociaal met andere honden, maar is een heertje die soms wat dominant kan zijn naar ander honden toe, dus met dominate honden klikt het niet zo goed want dan krijg je haantjesgedrag. Shelton houdt van interactie en beweging, dus ideaal voor baasjes die een grotere hond zoeken en er willen mee bezig zijn.

Een fitte hond, voor fitte en consequente baasjes...

Voor meer informatie over Shelton klik hier.

Basje morgen 4 jaar bij mij.

Op 11 september 2019 is het precies 4 jaar geleden dat ik met mijn vriendin en kloppend hart op Schiphol in de aankomsthal stond te wachten op Basje. Er kwam een wat angstig hondje uit de bench. Na de overdracht met dubbele lijn naar de auto en daar wilde hij dus niet in. Vriendin zette hem op mijn schoot en ja hoor, hij viel gelukkig in slaap na die reis in het vliegtuig.

Thuisgekomen vloog hij de bench in. Grauwen als ik in de buurt durfde komen. Het nieuwe mandje werd de eerste tijd niet gebruikt. Ik liet hem zitten en zette er lekkere hapjes en water in de buurt. En schoof die vervolgens steeds een beetje verder mijn kant op. Zodra het kon gingen we naar de dierenarts en hij woog daar 9 kg. Er moest 3 kg bij volgens de expert. Na een half jaartje wennen aan de riem en nog wat simpele vaardigheden gingen wij naar de beginnerscursus op de hondenclub. En vanaf dat moment ging het snel.

Wij zijn altijd samen en de stoel is ook van ons beiden. Buren vinden hem verwend. Verlatingsangst is redelijk onder de knie. Een uurtje in de bench als ik boodschappen doe gaat goed. Wagenziekte ook beheersbaar. We kunnen naar de dierenarts en trimsalon maar hij zal de auto nooit leuk vinden. Ondanks dat ik destijds probeerde met een paar minuten en alle andere dingen die het autorijden leuk maken. Dan maar niet. Hij gaat voor een stuk blik.

Wij wandelen veel en hebben het zo prima. Zoals met al mijn honden gedurende dit lange leven staat ook hij bij mij op de eerste plaats. Ik hoop dan ook nog lang van hem te kunnen te genieten en voor hem te blijven zorgen want gezien mijn eigen leeftijd is dit echt de allerlaatste hond. Hij is ondertussen 6 1/2 jaar. Ik vond het destijds al heel wat dat ik door de huisbezoeker werd goedgekeurd. Geweldig. Ik draag Ace dan ook een warm hart toe.

Belia

Ervaring van Basil

Hola…

Ik ben Basil. Een Epagneul Breton van ruim zeven jaar oud en sinds 22 mei 2019 woon ik in Nederland na een jaar in het asiel van ACE te hebben doorgebracht. Hoe mijn leven er daarvoor uitzag weet ik alleen, maar ach, ik heb er natuurlijk hier en daar wat aan overgehouden, maar ze vinden mij in mijn nieuwe huis een enthousiast en vrolijk ventje. Soms gedraag ik me graag nog even als een pupje en trok op enig moment mijn mandje en kussen in een dolle bui redelijk aan flarden en lag tussen allemaal witte wolkjes. Vonden ze hier geen leuke actie.

Ik woon in Apeldoorn dus heb de Veluwe als achtertuin. Na een tijdje oefenen aan de lange lijn en met de fluit, mag ik nu op de hei en in het bos loslopen en dat is een feestje. Ik heb het behoorlijk druk met al die heerlijke geurtjes en trek menig sprintje. Maar… ik kom netjes terug als ik de fluit hoor. Nou ja, niet altijd meteen, maar wel snel. Zal d’r gek zijn om weg te lopen. Ik heb het veel te leuk. Krijg trouwens ook lekker te eten. Geen brokken meer maar vers en mijn vachtje glanst je tegemoet en verharen doe ik nauwelijks. O ja, en er komen hier ook wel eens kleinkinderen en dat vind ik machtig leuk, want die blijven je maar aaien. Buiten aan de lijn wil ik nog wel eens grommen naar andere honden. Nou ja, niemand is perfect toch. Al met al ben ik hartstikke blij hier en hoop er nog heel wat jaartjes van te genieten.

Een stevige poot en natte lik…. Basil

Baasjes Roswald komen hem halen!

Ben (Ace Benteke)

Ben (Ace Benteke) heeft al zoveel geleerd in de 4 weken dat hij bij ons in opvang is! Zo vond hij aan de riem lopen in het begin erg spannend... en kijk nu eens!

Wie komt er met hem kennismaken in Drenthe?

Voor meer informatie over Ben(teke) klik hier.

SFEERBEELDEN VAN DE SHIN-DAG!

Wat was het leuk om deze foto's van Eddy Bogemans van de SHIN-dag te zien. Al die gelukkige hondjes met hun baasje...Dit geeft ons elke keer weer een enorme boost om er terug tegenaan te gaan. Ongelofelijk wat een oppepper dat is. ... Kijk even mee en geniet!

ZIJN ZE NIET PRACHTIG, ONZE HONDJES?

Ze waren gisteren op de SHIN-dag perfecte modellen, klein, groot, oud, jong...sommige heel alert, andere wat minder😀.

Opnieuw met dank aan Eddy Bogemans

DE NATUUR VAN LOMMEL WERD GISTEREN ONTDEKT

De mooie wandelingen die tante Britta had uitgestippeld, hadden succes 😀

OOK DE WIJN EN DE TINTO VERANO WERDEN GISTEREN GESMAAKT😀

Foto's van Eddy Bogemans.


Woensdag 11 september 2019

 

Sfeerbeelden in de vroege ochtend!!

Chico en Feliz (Ace Tata en Ace Titi)

Chico en Feliz genieten voordat onze jongste zoon naar school gaat nog even van het samen bankhangen 😊

Paula (Davida 15591)

Hallo an das ACE Team

Paula lebt sich so langsam in ihre neue Umgebung ein. Ihr machen ein wenig die Alltags Geräusche zu schaffen. Alles neu und sie gewöhnt sich mit der Zeit auch noch daran. Ansonsten ist sie eine aufgeweckte und total verspielte Maus. Sie ist mit jedem gut Freund und hat viele Küsschen zu verteilen. Daran haben sich die neuen Freunde schon gewöhnt und sie ist im Club der Hunde aufgenommen. Paula hat soviel Energie sie ist kaum müde zu bekommen sie ist der schnellste Hund in der Nachbarschaft. Sie ist mein absoluter Goldschatz und ich bin glücklich sie bei mir zu haben. Sie zaubert mir jeden Morgen ein Lächeln ins Gesicht und bringt mich mit ihrer Frohnatur immer zum lachen.

Sie geht seit 1 Monat für zwei Tage in den Hunde Kindergarten und ist dort mit mehreren Hunden für ein paar Stunden zusammen. Sie freut sich jedesmal wenn es dort hingeht da kann sie toben und spielen wie viel sie will. Danach ist sie immer fix und foxi und schläft im Auto sofort ein. Wir sind überglücklich Paula in unserer Familie zu haben und würden sie nicht mehr missen wollen. Lieben Dank an euch alle das Paula bei uns sein darf.

Liebe Grüße Sabine 🐝 und Paula 🐾

Cooper (ace Llorón)

Cooper samen met met zijn grote broer op weg naar Frankrijk. Samen uit 1 bak water drinken is toch veel gezelliger dan ieder uit zijn eigen bak ❤

Michelle en Pieter  op bezoek.

Michelle en Pieter van het verhuurcentrum Binnenmaas uit S' -gravendeel kwamen onze hondjes verwennen!  Zijn enige week vakantie op een jaar!! Ook dank aan Westdijk uit Barendrecht die de goederen doneerden!!

Ook onze poezen werden verwend!!

Maya (ACE Vaiana)

Berichtje van een adoptante: "Vandaag is Maya een weekje bij ons en alles gaat super goed met haar! Ze komt goed overeen met onze andere hond Cleo (ACE Coketa) en ze spelen heel de dag door. Ze is een echte knuffelaar en ze geeft ons heel veel liefde!"

En daar gaan ze weer! Hop naar de volgende booster dagen!!

En daar gaan ze weer! Hop naar de volgende booster dagen!! Paulita wat een prachtige kruising samen met Stafke een super knuffel en Tc en Tiany ...zij mogen mee met Marc baasje van Zumba en Barry!!

Hartelijk dank!@ 

En onze poes Elodie die mocht mee met vriendin v baasje!!

DAGBOEK van Fabienne - Pampa en haar pups werden gered uit een afgrijselijke buurt,...

Dankzij de tussenkomst van de politie konden we Pampa en haar familie redden uit een vreselijke buurt,… Het was werkelijk een horror tafereel, allemaal honden aan korte kettingen, zonder eten noch drinken, in hun eigen uitwerpselen, vies en vuil, vol smeerlapperij,… Alle honden mager en uitgedroogd, angstig voor mensen, bang om te bewegen,… Slagen en verwondingen waren er zeer normaal, dat mag allemaal, dachten ze,…

De politie kwam tussen en zoals de wet het voorschrijft, moesten ze eerst naar het dodenstation,… Van daar uit mochten ze naar ons vertrekken,… Mama Pampa en haar drie pupjes kwamen bij ons terecht,… Ze is een lieve, maar bange mama, zonder enige agressie maar bang van de hele wereld,… Een wereld die haar tot op heden geen geluk gebracht heeft, maar alleen maar pijn, angst en ellende,… De enige pupjes die ze had waren zwak en twee overleefden het niet, slechts één van hen heeft het gered,… De slechte, onmenselijke omstandigheden waarin ze ter wereld kwamen hebben hun lot bepaald,… Nu zijn mama en haar pupje Panela alleen nog over en daar vechten we verder voor,…

Een Podenco die mama werd,… maar hoe,… Een mama die haar pupjes verloor,… Wat gaat er om in dit kleine Podenco hoofdje? Nu kan het alleen maar beter worden lieverd,… Daar gaan wij ons best voor doen,...

Meer informatie over Pampa vind je hier.


Donderdag 12 september 2019

Vibeke ( Beyoncé ) en Dotje ( Verde )

Hier een foto van voor en na de kapper . Zo waren ze op hun paasbest op de shindag in Lommel . Vibeke, Dotje en ik hebben genoten van de dag tussen alle dierenvrienden en ik was blij om de verzorgers van Dotje te ontmoeten en zij waren blij om haar terug te zien .

Met vriendelijke groeten Betty

Yayo (links) en Ray aanwezig op de SHIN dag.

Enkele opvanghondjes lieten zich bewonderen op onze SHIN-dag: Yayo (links) en Ray, die de drukte rustig bekeken. Je kan met hen kennismaken in hun opvanggezin in België. Foto's van Inge Verbiest.

Meer informatie over Yayo vind je hier.

Meer informatie over Ray klik hier.

NOG GEWELDIGE FOTO'S VAN ONZE SHIN-DAG !

Zoals zo vaak was Gerd van de partij om een mooie reportage te maken van een mooie, hartverwarmende dag. Het was veel te moeilijk om een keuze te maken, maar de foto die we hier tonen vat alles mooi samen 😀.

Bekijk de hele reportage klik hier.

Zycka

Al twee maanden genieten we van onze flinke meid Zycka. Ze stelt het heel goed en leert snel bij. Ze is zo schattig en heel sociaal met andere dieren en mensen. We zouden haar voor geen goud kunnen missen! 🐶❤

Paulita ging gisteren naar huis...

nog even bij mama en oma...we hopen vlug nieuws te horen...afscheid is, altijd zwaar....

Aaron in Holiday....

Baloe en Joe Cocker op vakantie aan de Costa Bravo....top he!!

De kleine kabouter Chita is gisternacht gearriveerd in Nederland.

 Totaal geen probleem met andere honden, katten en ik verwacht kinderen, want er zit geen kwaad in. Erg grappige mix van Cairn terriër, Shi Tzu.. Een monter en aanhankelijk bezig bijtje dat alles in huis heeft om iemands beste vriendin te worden. Mag ze op jouw schoot? 

Meer informatie over Chita vind je hier.

TC

Hij is kei braaf geweest 🙂 geen enkele keer binnengeplast, heel flink mee naar buiten en terug naar binnen gegaan. Buiten een plasje gedaan en voor de rest heb ik hem 's-nachts niet gehoord. Ik heb hem ook direct geleerd dat hij in zijn mandje moet liggen en dat doet hij al heel goed nu 🙂

Boleo.

Berichtje van adoptante: "Ik zag zonet 'Dieren in nesten', ik had het opgenomen. Wil je even laten weten dat alles goed gaat met Boleo. We namen hem vorig jaar mee vanop onze vakantie in Malaga. Hij zat bij Paky, daar ontmoetten we hem en we waren meteen verkocht! Het klikte ook direct met onze andere 2 honden. Boleo is ondertussen wel geopereerd van een hernia, hij had verlamming van de achterpoot daarvan, maar hij is al terug wat beter, komt goed maar heeft nog wat tijd nodig. Het is een superbrave en lieve hond. We zouden hem niet kunnen missen. Hij ligt nu bovenop mij te slapen. Dank je wel, lieve Fabienne, voor alles wat je voor de hondjes doet. Bedank je Paky ook en zeg je haar dat alles goed gaat met Boleo?

Groetjes, Ethel"

Ga verder op pagina 60

klik hier