Vervolg van pagina 62.

 

DAGBOEK - Milos, het was alsof hij niet bestond,...

Milos is een vrolijk, klein, fijn dingetje, is gered uit een donkere schacht waar hij geen daglicht zag, geen mens hem hoorde, geen haan naar hem kraaide,… Een van de vele pupjes die werd aangeschaft en na zijn eerste dagen en eerste plasje in huis verbannen werd naar een donkere schacht,… Zijn gehuil en gejank, zijn hopeloos treuren, kon geen enkel lid van zijn familie ook maar iets schelen, ze dachten gewoon niet meer aan hem,… Tot een buur vroeg waar het lieve kleine pupje was gebleven,… Toen zij hoorde dat hij in de campo was gezet, heeft zij hem naar Isabelleke gebracht,…

Zijn oogjes waren helemaal ontstoken, zijn magere lijfje was zwak en zwaar ondervoed,… Stilaan kwam hij erdoorheen en is vandaag een heerlijk ventje dat zoveel beter verdient! Hij is sociaal en lief met de vele hondjes bij Isabel, speelt en volgt je overal,… Hij is zo gelukkig er weer bij te mogen horen, zo gelukkig te mogen spelen en ravotten,... Milos is nu aan een goed en fantastisch baasje toe !

Meer informatie over Milos vind je hier.

Met Mieke NU MIKE gaat het de goeie kant op.

Onze Mike die nadat we de vacht mm per mm hebben afgedaan een jongetje lijkt te zijn...Hij krijgt aangepaste voeding omdat hij erge bloedarmoede heeft.

Hij heeft echter nog steeds heel veel schrik en laat zich niet aanraken, maar begint goed te eten...gelukkig...we geven niet op he!!

Meer informatie over Mike vind je hier.

Pippa (ACE Anka) al 6 maand thuis en stelt het megagoed 😊

Divina.....

Hard werken in de kliniek...dag in en dag uit....

Daar gaan ze......

Suri de kleine pruts....en onze spinners Amber Esmeralda Calvin en Cyndi ....engeltjes met een grote B🙃

Bedankt aan iedereen!!

DAGBOEK van Fabienne - Pitu heeft het erg moeilijk,...

Pitu is een klein hondje dat sinds jaar en dag bij haar baasje woonde, gelukkig was, nooit gedacht had dat zij een dag op straat zou staan,… Maar helaas was dat wel zo,… Na het overlijden van haar baasje mocht ze even naar een opvanggezin, maar ook dat was maar voor even,… Het opvanggezin kon niet langer voor haar zorgen, ze is nu sinds enkele dagen bij ons maar het gaat niet goed met dit kleine, weerloze hondje,…

Pitu is het noorden even kwijt, ze zit stil en tracht de nieuwe situatie in te schatten,… Zoveel hondjes, zoveel lawaai, een hok en een mand om in te slapen,… De mensen zijn lief voor haar, bezorgd, maar niets helpt aan haar gevoel van "verlaten zijn”,… Waar is haar baasje, waar is haar warme mand,… Wie geeft dit kleine dametje nog even geluk in haar al zo korte leven ?

Meer informatie over Pitu vind je hier.

Ineke op bezoek in de Refugio

Deze week kwam Ineke en haar zoon Sang op bezoek, Ineke van ons mooie blog, waar we allen trots op zijn! Vele mensen houden nog van de lekkere ouderwetse manier en dat moet kunnen!

Wel hier een verslagje van haar bezoek waar beiden erg van genoten hebben!!💖🐕🐈🙃

Ik wil Fabienne, Dirk en alle medewerkers bedanken voor de fijne dagen die we in Spanje hebben doorgebracht.

Hopenlijk volgend jaar weer!!


Maandag 23 september 2019

Iedereen eenmaal in hun leven een hond adopteren.....

Nadia de Maeyer in de refugio!.

Nadia de Maeyer een van onze gedragstherapeuten, die ons vaak uit de nood helpt bij problemen had als verjaardagsgeschenk onze SHIN refugio als doel gezet en dit bracht €1260,- op voor onze 4 voeters!! Hartelijk dank!!

Nadia komt deze week ook onze problemen hier eens ervaren en ons daarbij ook helpen!!

Fabienne’s weekoverzicht:

Deze week was eigenlijk voor mij een moment...zo druk....maar wel als altijd...nuttig...voor hen die geen stem hebben en waar ik met mijn volle gewicht(🙃🌝)voor sta💪

Er waren weer veel vrijwilligers op bezoek om onze hondjes te verwennen en verzorgen. Iedereen weer heel erg bedankt voor alle inzet van de afgelopen week en we gaan weer met volle moed deze week in,...

Samen staan we sterk💪🏼🐾

Fabienne’s hond van de week JAMES,...

Zijn mama, broertjes en zusjes hebben allemaal al hun warme thuis gevonden, James bleef achter en wacht nog steeds,...

Laat James niet opgroeien in het asiel maar in een liefdevol thuis,...ben jij diegene die hem dat stabiele en warme thuis gaat geven?

Voor meer informatie over James klik hier.

🗞ADVERTEERDERS GEZOCHT!🗞

Wil jij iets extra’s betekenen voor onze honden en katten en ze graag in de kijker zetten? Geef je dan op als adverteerder voor Marktplaats, Baasje gezocht of Tweedehands.net.

Lijkt het jou leuk om dit te doen mail dan naar vrijwilligers.nederland@ace-charity.org

Alvast heel erg bedankt namens onze 4voetertjes🐾😻

DAGBOEK van Fabienne - En daar lag hij dan,... Onze Ibico,...

Er werd ons gebeld, er werd ons geappt, er werd ons gevraagd,… En hier is hij dan, weg van de ellende, weg van de hel,… Éen blik en het was liefde op het eerste gezicht,… Iedereen in onze refugio is verliefd op Ibico, deze Podenco Ibicenco,… Een knappe, graatmagere, grote loebas met een zot karakter, die zeker enorm veel liefde en speeltijd, looptijd, nodig heeft,… Hij kent nog helemaal niets maar is enorm aandoenlijk, lief, helemaal enthousiast in zijn nieuwe bestaan,…

Ook al is hij nu in een rescue center, dat is voor hem al een hele stap,… Nu nog een baasje dat hem begrijpt en wil leren kennen. Podenco's kunnen heel rustig zijn eens in huis, maar het kan ook anders zijn,… Ibico is een actieve hond, die graag loopt en speelt, maar vooral graag bij je is, hij is erg aanhankelijk,… Als je dit alles weet te waarderen en mee leert te leven dan krijg je er een toppertje bij !!

Meer informatie over Ibico vind je hier.


Dinsdag 24 september 2019

Vroeg uit de veren om onze spinnertjes naar hun geluksreis te brengen....

Hope, Bimba, Snow and White mochten de grote reis maken! Grote dank aan baasjes van Cazin en Brees!! Twee jonge meiden die enthousiast onze lieverds thuis brengen!!

Een heel dorp in Spanje kijkt toe naar een weerloze stier die door hen met plezier en lust straks wordt afgemaakt....

een weerloze stier die voor hij ten grabbel wordt gegooid zijn zenuwen zijn doorgesneden opdat hij zich niet kan verweren of verdedigen tegen deze mensen....en dat noemen ze dan Cultureel Recht? Europa? 2019?

Hoe kunnen onze overheid zoiets nog toe laten....????

Deze week komen 14 studenten en 3 docenten van het Citaverde College in Horst ons team versterken.....

Studenten van de opleidingen Paraveterinair en Dierverzorging niveau 3 en 4 hebben zich kunnen opgeven voor deze unieke ervaring. Gisteren hebben wij de eerste 2 groepen gemotiveerde studenten mogen ontvangen, ze hebben hard gewerkt en de honden hebben ook zichtbaar genoten van alle extra aandacht!! We gaan er een nuttige week van maken!!💪💪

Alles super met Luna (ACE Duquesa).

Ze is een verwend poesje geworden 😊

Onze Divina op haar best!!

Een geschenkje uit de vuilbak deze morgen...

broertje naast hem dood...maar hij leeft...

Paky gaat pap flessen!!

Hopaaaa!!!

Janette heeft zich al goed genesteld in haar nieuwe thuis!❤️

Update van onze lieve Noor!

Noor is sinds april bij ons in Amsterdam. Zij blijkt een groter rugzakje te hebben dan wat zij ons liet zien in Spanje. Noor is een heel lief zacht hondje die graag bij ons is.In kleine stapjes leert zij steeds meer bij! Zij is erg trouw en komt graag bij je liggen.Zij heeft een hoog knuffelgehalte en op vertrouwde plekken is het net een clowntje. Ze speelt en ravot er dan op los!

Op straat is zij nog erg op haar hoede en harde geluiden vindt zij nog erg spannend. Soms wilt zij tijdens het uitlaten zo snel mogelijk weer naar huis. Onbekende kinderen en mensen lijken een paniek reactie te geven als zij deze op straat tegen komt... Stapje voor stapje zijn wij met haar bezig om dit te overwinnen. Ook heeft zij al een basiscursus gevolgd. Dit was erg spannend voor Noor maar zij deed het erg dapper.

Onze katten zijn het nog steeds niet helemaal eens met haar komst, maar het lijkt steeds ietsje beter te gaan. Ze lijken elkaar te gedogen maar maatjes zijn het (nog) niet.. Noor wilt graag vriendjes zijn en spelen, maar de katten denken daar helaas anders over! Gelukkig zien wij wel verbetering. De katten komen sinds 2 maanden naar beneden, maar houden Noor nog wel goed in de gaten. Noor kan haar enthousiasme soms niet helemaal bedwingen.In het begin waren er de nodige confrontaties maar met de nodige begeleiding gaat dit prima.

Op de dagopvang doet Noor het fantastisch. Spelen en ravotten kan zij als de beste met haar hondenvriendjes en met (bekende) verzorgers. Soms gaat Noor ook wel eens mee naar het werk. Cliënten willen graag wandelen en haar vertroetelen. Met kleine stapjes laat zij dit toe en dan geniet zij met volle teugen!

Wij genieten elke dag van Noor en zouden haar voor geen goud meer willen missen! Zij hoort thuis in onze beestenboel!

Groetjes, Chiara, Marc en Noor

Valko, Vichy en Yema klaar voor vertrek naar hun thuis.

Bedankt Kim, Yvonne en Pia voor het naar huis vliegen van deze lieverds🐾❣

 

DAGBOEK van Fabienne - Het verhaal van Mati,...

Mati, een gewone wit-zwarte kat, een van de zovelen, werd sinds een tijdje in het centrum van de stad opgemerkt,… Hij was een gewone kat, die door bewoners was achtergelaten, maar enkele maanden later ging het alsmaar slechter met deze kat die zo gehecht was aan baasje, huis en tuin,… Mager en ondervoed zat hij nog steeds op de drempel van het rijhuis in de stad,… In het begin ging hij naar iedereen toe, maar stilletjes aan begreep hij dat een trap en een schop vaak het antwoord waren op zijn vriendelijke gebaar,…

Midden in het dorp liepen dagelijks honderden mensen aan hem voorbij,… Ze keken hem niet eens aan, ze zagen niet eens hoe hij achteruit ging en het leven hoe langer hoe zwaarder vond. Op een dag viel hij om, en toen zagen ze pas dat het echt niet meer ging,… Toen kwam zijn reddende engel die hem naar ons bracht en naar zijn opvanggezin dat hem zo lief had en helemaal hielp opknappen,… Stilaan recupereerde deze kleine lieverd, stilaan kwamen er weer fonkeltjes in zijn oogjes,… Vandaag is hij er weer helemaal bij en ziet hij er zoveel beter uit, hij is de grote knuffel van zijn opvanggezin!

Wie geeft deze lieve vechter, dit goed karakter een heerlijk leven? Hij verdient het zo,…

Meer informatie over Mati vind je hier.

Kobe opgehaald door zijn nieuwe baas!!!

Na 250 dagen dodenstation naar ons gekomen en vandaag speciaal door zijn baasje Guy opgehaald hier in Spanje!!

Onze Kobe!! Wat zijn we trots op je!!

Geluk en geluk en geluk!!!

Handala, Mollete, Pepe en Toya vlogen vandaag ook naar hun forever home!

Onze twee maneto s...en de 2 spinnertjes Toya en Pepe🐈🐕 

Bedankt aan Marie Christine en vriendin!!

In memoriam Tobi,...

We hebben afscheid moeten nemen van onze allerliefste Tobi de meeste eigenwijze, liefste en trouwste hond die je maar wensen kon.

Wij gaan hem enorm missen!

Dank je wel ACE dat wij deze geweldige hond 7 jaar geleden mochten adopteren.

Hij blijft voor altijd in ons hart.

Ga verder op pagina 64

Klik hier.