Vervolg van pagina 63.

Woensdag 25 september 2019

 

Fabienne’s hond van de week: JAMES,...

Zijn mama, broertjes en zusjes hebben allemaal al hun warme thuis gevonden, James bleef achter en wacht nog steeds,...

Laat James niet opgroeien in het asiel maar in een liefdevol thuis,...ben jij diegene die hem dat stabiele en warme thuis gaat geven?

Voor meer informatie over James klik hier.

Valko, Yema en Vichy zijn thuis❣

Zij werden opgewacht door hun enthousiaste baasjes,...wat mooi al dat geluk🐾❤

WORD PETER OF METER VAN EEN HONDJE!

Steun een hondje naar keuze op afstand door maandelijks 15€ te doneren. Hiermee kunnen wij hem verzorgen en voederen, tot aan zijn adoptie.

De hondjes hiernaast en alle andere die op de website (www.ace-charity.org) nog geen zwart tekentje achter hun naam hebben, zijn nog op zoek.

Heb je een hondje gevonden dat je virtueel wil adopteren mail dan naar Mayke, virtuele.adopties@ace-charity.org

Update Nora.

Nora begint te wennen. Je kan merken, dat ze boven heeft gewoond, hier woont ze op de begane grond met langs komende mensen, die dan nog praten ook. Dat vindt ze nog steeds raar en begint dat als een malle te blaffen. Maar het gaat steeds beter. Corrigeren doen we nog niet, daar is het de tijd nog niet voor, omdat ze nog steeds in de gewenningsfase zit.

Nora heeft jacht instinct. Als we in het bos lopen en ze hoort of ziet een muis of vogel, die moet gevangen worden. Als ze in de jachtmodus is, is ze niet terug te roepen, dus je moet zelf continu de omgeving scannen en dat lukt niet altijd. Maar als ze helemaal gewend is en ik het idee heb, dat ze ons 100% vertrouwt, gaan we daarmee aan de gang. Nora gaat over niet al te lange tijd naar school. Niet voor gehoorzaamheidstraining, maar om haar zelfvertrouwen wat op te krikken en wat minder onzeker te reageren als er honden op haar af komen zonder kwade bedoelingen. Dat gaat dan om een wat grotere honden, met kleintjes kan ze goed opschieten. Dit wordt allemaal via positieve training gedaan en ik zie er naar uit om daar met haar aan te beginnen. Maar zover is ze nog niet.

Verder is t idd een enorme knuffel. Het leukste is 's morgens vroeg als ze uit de bench mag in de slaapkamer. Dan is t feest. Dan springt ze op bed, racet door alle vertrekken heen en als laatste komt ze lekker tegen je aan liggen kroelen. Het is een heerlijke hond, die nog wel veel moet leren, maar met beloningen kom je een heel eind.

Tayson 15281

We konden het niet beter treffen met Tayson ! Hij is geweldig, het is een kleine dappere deugniet. We zijn Zeer tevreden met Tayson en hoe het allemaal geregeld was. Vanaf het vliegtuig tot thuiskomst. petje af voor ace, dat ze dat allemaal zo goed hebben geregeld. Ik zou iedereen aanraden om een hondje te adopteren via jullie.

Het gaat geweldig met Tayson hij doet het prima. hij “steelt” iedereens harten. Hij houd van rennen samen met onze andere hond(Duitse herder) . Ze zijn niet meer te scheiden. Hij durft af en toe nog wel eens iets Van tafel mee te nemen voor zelf op te eten. Maar hij is geweldig. Hij kan het ook heel goed vinden met onze kat. We gaan iedere ochtend met z’n drieën gaan wandelen.kortom hij is perfect voor ons ! Nogmaals petje af voor wat jullie allemaal doen van ace.

Mvg Melvin en Mirza En natuurlijk nog de hondjes 🐶🐶

Kobe kwam thuis!!

Het gaat erg goed met de twee mama's,

ze hebben beide veel pups en zijn zelf erg mager, het is dus hard werken voor de mama's, maar de pups zien er allemaal erg goed uit. 1 van de puppies is wat kleiner en magerder, maar deze wordt nu 2 tot 3x per dag bijgevoerd en dat gaat erg goed.

 

Gisteren waren dezelfde 2 groepen als eergisteren van het Citaverde College in de refugio.

Vandaag komt er een nieuw groepje die alles voor het eerst gaat meemaken! Het is voor de studenten een hele nieuwe en unieke ervaring! Ze gaan mee wandelen, schoonmaken, extra klusjes doen etc. Alles wat erbij hoort als je in het asiel werkt of stage loopt.

Ze genieten zichtbaar van deze ervaring, en de honden ook!! Ook vandaag zullen we er weer een nuttige dag van maken

In Memoriam Ollie.

Helaas heb ik mijn lieve Ollie moeten laten inslapen.

Ollie heb ik in 28 december 2008 op Zaveltem opgehaald.

Wat een ongelooflijk lieve, trouwe hond heb ik gehad.

Baas van de roedel tot het laatst gebleven.

Nooit ziek maar door ouderdom moeten laten inslapen.

Ik vergeet je nooit, Ollie.

Bedankt voor alles, Frits

Guapa (SHIN Smoeltje) en Bowie ! 🥰

Weer Mastin mama binnen met 12 pupjes !!

Ze werd ons gedumpt met 12 kleine pasgeboren kleintjes,…

Viva Espana,...

Eva (ACE Nefertete) en haar vriendjes... 😉

Succesverhaal Jack (Ace Klaas)

Hallo!

Het is alweer een hele tijd geleden dat jullie iets hoorden van Jack (Ace Klaas) ! In 2013 kwam hij in mijn leven op 3jarige leeftijd en ondertussen is hij ook beste vrienden geworden met mijn vriend en zijn kindjes Ella&Aeden😀

Jack is een super lieve, aanhankelijke hond en het liefst van al gaat hij overal mee naar toe zoals je kan zien op de foto’s ☺️ Hij heeft onze harten gestolen en kan het ook super goed vinden met onze kat Lewis en paard Dexter!

We willen hem nooit meer kwijt !♥️ Mijn pas opgestart trimsalon in Kiewit heb ik naar hem vernoemd : Jack’s groomer ☺️

Lieve groetjes Anais, Jurgen, Ella&Aeden👨‍👩‍👧‍👦

Jack, Lewis en Dexter 🐶🐱🐴

DAGBOEK van Fabienne - Samson en Dilaila, beiden gered uit het dodenstation,...

Samson en Dilaila zaten samen in een dodenstation hun dagen af te tellen,… Het zijn beiden best grote honden maar zijn van karakter echte suikertjes. Hun grote lijfjes kroelen tegen je aan, maar ze zijn ook erg waaks en willen graag huis en tuin beschermen, hetgeen typisch is voor een Mastin. Ze verdedigen hun thuis en hun familie, en zijn het liefste altijd bij hen in de buurt.

Deze twee grote beren zoeken een heerlijke thuis, als het kan samen, dat zou pas een wonder worden,… Beiden zijn vriendelijke grote loebassen,…

Meer informatie over Samson vind je hier.

En over Dilaila kan je het hier vinden.


Donderdag 26 september 2019

Goede morgen van flessenbaby Wietse!!

Zo hebben we hem genoemd! Heeft al praatjes!!

MET SPOED OPVANG (OF ADOPTIE) GEZOCHT VOOR BENTEKE

Benteke (nu Ben) is een nog jonge hond (10 maanden) die helaas niet langer kan blijven in het huidige opvanggezin. Hij heeft hier de afgelopen 6 weken enorm veel heeft geleerd en voelt zich helemaal veilig bij zijn tijdelijke baasjes en hun 3 honden. Het is een schat van een hond, die het liefst boven op de baas ligt na zich buiten lekker uitgeleefd te hebben. Helaas kan het opvanggezin Ben niet verder helpen om zich ook buiten deze veilige kring te ontwikkelen. Bezoek blijft te spannend en levert te veel prikkels op voor Ben. We zijn al even op zoek naar een passend plekje, maar dat hebben we helaas nog niet gevonden.

Wat heeft onze Ben nodig?

- Ervaren baasjes, die met rust en zeer consequente begeleiding Ben leren wat wel en niet gewenst gedrag is.

- Een redelijk prikkelarme omgeving.

- Het liefst een of meer stabiele hondenvriendjes.

- Ruimte om Ben voldoende beweging te geven.

- En heel belangrijk: een uitbraakvrije tuin met minstens 1.80 m hoge omheining.

Lief en aanhankelijk is Ben al, maar hij moet echt deskundige begeleiding krijgen om ook buiten de huiselijke kring zich sociaal te gedragen.

Voor nog meer informatie over Benteke klik hier

Gisteren  is ook de laatste groep van het Citaverde College aan de slag gegaan in de Refugio

Elke groep heeft 2 dagen excursie en 4 dagen meewerken in het asiel. Er zijn 3 groepen totaal dus elke dag zijn er 2 groepen aanwezig om ons team te versterken. Ook deze studenten waren weer direct erg enthousiast en hebben zich goed nuttig kunnen maken met wandelen, schoonmaken, ontwormen, helpen in de kliniek en extra klusjes! Ook hebben ze vandaag een kijkje kunnen nemen bij onze katten, die verdienen ook wat extra aandacht! Vanaf morgen gaan er elke dag enkele studenten mee om de honden naar de luchthaven de begeleiden, zo hebben ze het gehele proces van de binnenkomst tot het vertrek meegemaakt.

Concert ten voordele van All4dogs, een mooie organisatie die ook onze hondjes regelmatig steunt met voeding!

In memoriam Luz

Gisteravond hebben wij onze lieve Luz moeten laten inslapen Een acute bloeding aan haar milt, die na onderzoek ernstig vergroot bleek, is haar fataal geworden Afgelopen zondag liepen we nog met een vrolijke, fitte Luz om vervolgens maandag met een doodzieke hond naar de dierenarts te snellen Haar bloedwaarden daalden in rap tempo en waren zo laag dat een operatie niet meer mogelijk was In haar belang hebben we haar gisteravond met pijn in ons hart moeten laten gaan

Luz is 2 jaar geleden in ons leven gekomen Zoals bij velen bekend heeft zij de eerste 5 jaar van haar leven onder afschuwelijke omstandigheden moeten doorbrengen, meer dood dan levend is ze door ACE liefdevol opgevangen en na intensieve zorg, zover als mogelijk hersteld In november 2016 leek zij haar gouden mandje in Nederland te hebben gevonden maar door zeer verdrietige omstandigheden moest er een nieuw plekje voor haar gezocht worden en wij waren de gelukkigen bij wie ze in augustus 2017 mocht komen wonen Doordat Luz leishmania had die lang onbehandeld is geweest, waren wij al voorbereid door ACE dat Luz misschien niet zo oud zou worden Toch bleek Luz een bikkel en deed ze het heel goed bij ons, ze genoot volop van de wandelingen samen met haar huisgenootje Barkie en het lekker liggen luieren in huis en niet te vergeten op een smakelijk kluifje kauwen Afgelopen feb/mrt vlamde de leishmania weer op, een kuur met medicatie is toen gestart met regelmatige controle van haar bloedwaarden Ook deze terugval leek zij weer goed te boven te komen Luz is 8 jaar oud geworden, we hadden haar zo graag nog vele liefdevolle fijne jaren willen geven na alles wat ze heeft door moeten maken, het heeft niet zo mogen zijn, onze lieve aandoenlijke Luz is er niet meer

Wij gaan haar enorm missen Agnietha, Hans en Barkie

Update Guzman, we noemen hem Guus.

Op 30 april was het dan zover, we konden Guus bij Schiphol ophalen. Wat waren we benieuwd en nieuwsgierig. Alle voorbereidingen hadden we al gedaan en nu was het alleen nog wachten. En ja hoor daar was hij eindelijk!!! Hij moest erg wennen. Eerst een vlucht gehad en daarna ging zijn maatje een hele andere kant op. Daarnaast waren er wel heel veel mensen en geluiden. En zo’n gladde vloer was hij helemaal niet gewend. Dus, dat werd naar de auto tillen. Eenmaal thuis moest hij even de kat uit de boom kijken. Buiten lopen aan een riem was hij helemaal niet gewend. Alles en iedereen wat we onderweg tegen kwamen vond hij maar eng. Ging dan zitten of liggen en duurde het even voordat hij weer met ons mee durfde. Hij liep ook het liefst tussen ons in. Met het eten had hij geen rust, hij liep maar van zijn bak en naar ons, kijken of we er nog wel waren en hij had nu een bak eten voor zich zelf. Na een paar weken ging het buiten lopen en aan de riem al veel beter. En zelfs na 2 maanden durfde hij ook buiten onze achtertuin om, te plassen en te poepen. Rond zijn puberteit begon hij voorzichtig te gaan plassen met een poot omhoog. De 1e keer ging dit erg stuntelig.

Voordat Guus bij ons was, hadden we verwacht dat hij heel bang en schuw zou zijn. Maar, al heel snel bleek dat helemaal niet te kloppen. Hij is erg lief, gezellig, trouw, speels en makkelijk. Hij vindt veel dingen goed. Een echte allemansvriend. En hij luister ook al goed! Was al zindelijk, hadden we niet verwacht. Vrijwel vanaf het begin zijn we met hem naar puppytraining gegaan en hebben we sinds kort ons diploma B1 op zak. We gaan verder voor B2. Hij heeft het goed met en bij ons, hij ziet er goed uit, mooi glimmend zwart en zacht. Zal niet veel groter meer worden. Ons leven is nog gezelliger geworden nu Guus bij ons is en we kunnen ook niet meer zonder hem!!! Hij hoort er helemaal bij!!!

Buster (ACE Rodriguez) in actie op de hondenschool.

Hij doet het geweldig, ook in speciale outfit!

Bouleke

Hallo,  wij hebben Bouleke nu een paar dagen en het gaat prima met hem. Wat een ontzettend lief beestje is het! Uiteraard is het wat aanpassen voor hem in een nieuwe roedel en het is hier een stukje minder lekker weer dan in Spanje... maar met de andere hondjes gaat het prima. Met name kan hij het zeer goed vinden met Fladder (de kleine witte). Met Sjarrel (ons vorige ACE hondje, de grote witte) gaat het ook prima. Alleen collega-Yorkie Wiebeltje gaat hem uit de weg en negeert hem nog. Dat ligt meer aan Wiebel dan aan Bouleke, want Wieb heeft ook lang Sjarrel genegeerd.

Hartelijke groet, Monique en Justin

Brosman kijkt even bij jullie binnen.

Bijna 5 jaar bij ons en uitgegroeid tot een lieve, fantastische kater vol zelfvertrouwen. He is the king of the world 😁 Dat hij maar heel oud bij ons mag worden. Hartedief dat hij is. Dikke koppies en knuffels

Willa werd nog geen week geleden geadopteerd,...

zij was in het asiel een hele bange meis die het liefst zo ver mogelijk wegkroop als zij mensen zag. Nu eenmaal thuis gaat zij met stapjes vooruit,...ze ligt nu al aan de voeten van haar nieuwe baasjes te genieten van de liefde die ze krijgt!! Zo mooi om te zien hoe goed het doet als zij een warm thuis hebben, hier doen we het voor💪🏼❣

DAGBOEK van Fabienne - Een van onze vergeten mama`s,... Louchette,...

Ze lag onder een auto samen met haar pasgeboren kittens, alsof het allemaal normaal is,... Ze zag honderden, duizenden, voeten langs haar heen gaan, geeneen toonde interesse voor de broze leventjes die onder de auto hun wereld zagen open gaan,...

Louchette hebben we haar genoemd, wat "scheleke" betekent, want ze kijkt zo scheel als iets,... Ze is nu in een opvang en het gaat goed, haar kleintjes zijn echte schatjes,... Ze waren een tijdje geleden al aan hun eerste stapjes toe, en zijn ondertussen kleine hooligans geworden, die met volle teugen genieten van hun kitten-zijn,...

Wat zo enorm triest is, is het niet horen van onze boodschap,... De overheid is doof voor dieren in nood, en hoe hard wij ook iedere dag doorvechten, steriliseren, kolonies redden en maar doorgaan, onze smeekbeden blijven in dovemansoren vallen,...

Momenteel hebben we weer drie mama poezen met kleintjes,... Vele kleintjes uit de vuilbak, zonder mama,... Deze mama is veilig nu, en zal straks niet meer zwanger kunnen worden,... Het zijn druppels op een hete plaat hoor ik overal, maar het is toch telkens een wereld, een leven,... Beter niet denken maar doen,...

Meer informatie over Louchette vind je hier.

Bimba (zij heet nu Dara)

De gewenning met Dara verloopt heel goed.

Ik stel vast dat zij heel goed gesocialiseerd is.

Een pluim voor ACE|SHIN en het opvanggezin waar ze verbleef.


Vrijdag 27 september 2019

 

Ik ben nog wel klein maar heb al een neusje voor de liefde!!

Dirkske en Nola gingen onder grote begeleiding van de studenten huiswaarts!

Op weg naar hun geluk! Bedankt aan Els die hen mee wilde nemen!!

Onze kleine Nathaly haar laatste avond in haar opvang gezin...

nog even en haar nieuwe leven begint....

Update Eros

8-jarig tecketltje Eros moest worden herplaatst, omdat zijn vrouwtje om gezondheidsredenen na 4 jaar niet meer voor hem kan zorgen. Onlangs vond hij een fijne, nieuwe thuis.

Zijn nieuwe baasjes vertellen: "Even laten weten dat Eros ondertussen 2 weken bij ons is en helemaal openbloeit! Wat een lieve, vrolijke hond! Ondertussen en volwaardig lid van ons gezin !

Liefs Bas, Jasper, Steven en Tim."

Het was vandaag weer een nuttige dag voor 2 groepen van het Citaverde College

vanmorgenvroeg stonden ze weer klaar om aan de slag te gaan! Vandaag is er weer gewandeld, geassisteerd in de kliniek, schoongemaakt, de honden begeleid naar de luchthaven en uiteraard extra aandacht gegeven aan de honden, ook dat hoort erbij!

Voetbalgekte!

Ga verder op pagina 65

Klik hier.