Vervolg van pagina 74

Donderdag 31 oktober 2019

In Memoriam Romy (ace ook Romy)

Hierbij willen wij u laten weten dat Romy gisterochtend thuis is ingeslapen. In mei werd een tumor vastgesteld, ze heeft nog een paar fijne maanden gehad, maar het was nu op, we moesten haar laten gaan. Ze kwam op 4,5 jarige leeftijd in juli 2013 naar ons, en wat hebben we van haar genoten. Wat een onvoorstelbaar lief karakter had ze. We zijn blij dat ze nog ruim zes fijne jaren heeft gekend. Met veel liefde en knuffels, lange wandelingen, en elke vakantie met ons mee. Het gemis is niet te bevatten.

We willen jullie bedanken voor de goede zorgen in de refugio en dat we haar mochten adopteren.

Gisteren vlogen Fien, Zota en Espiga naar Rotterdam,...

we wensen deze lieverds heel veel 🍀❤

Bedankt aan Tanya en haar mama om ze weer naar huis te vliegen✈

Onze studentjes in traantjes omdat het hun laatste dag is ..

nog even knuffelen met Benteke en Lotte!!

Rene en Maarten van Bed en breakfast Villa Mare!!!!  waren even bij ons...

Ze gaan gezinsuitbreiding doen😉😉 Wie wordt het!!??

 

2 de dag in mijn nieuwe thuis.

Rosalie heeft een vermoeiende 2de dag beleefd.

Vandaag voor het eerst bij de veearts langs gegaan om de chip in België te laten registreren. Nadien is mijn baasje met mij nog langs het rusthuis gegaan om in het cafetaria kennis te maken met de oma en andere bewoners.

Wij moeten Rosalie ook proficiat wensen, geen plasjes meer binnen maar ze gaat nu in de tuin.

Grtjs Erik

Dagboek van Fabienne - Verdriet en de wanhoop nabij,... Basje moest eruit,...

Toen zijn baasje belde kon ik haar nauwelijks verstaan, haar stem schokte bij elk woord,… Het arme vrouwtje kreeg het niet gezegd, haar huisbaas had haar “betrapt” terwijl ze aan het wandelen was met Basje,… Basje werd 5 maanden geleden door haar en haar zoontje geadopteerd nadat ze uit haar huis werd gezet,… Nadat ze een klein, betaalbaar appartementje gevonden hadden wilde ze zo graag weer een hondje in hun leven, en dat werd Basje,…

Haar zoontje kreeg weer zin in het leven en zijn mama was daar enorm blij om, maar,… Toen de huisbaas de hond zag, werd hij wild van ongenoegen, ze moesten zich onmiddellijk van het “insect" ontdoen,… Omdat ze zoveel van Basje hielden zijn ze hem altijd gaan uitlaten als het veilig was, wanneer de man hem niet kon zien, zodat ze hem toch konden houden,… Tot hun huisbaas hen vorige week betrapte en ermee dreigde hen onmiddellijk uit hun appartementje te zetten indien hij de hond nog 1 keer zag,… Tranen en veel verdriet waren het resultaat,…

Mama en zoon huilden tranen met tuiten toen ze Basje brachten,… Fabienne, zeiden ze, Basje is braaf, zo braaf, hij weet dat hij moet zwijgen voor de huisbaas, hij blaft niet, hij is zo braaf,… Toen ik nog probeerde te zeggen dat ze best verhuisden kregen we te horen dat ze dat financieel gewoon niet aankonden en dat alles zo duur was, goedkoop voor de toeristen maar duur voor de gewone Spaanse werkman,… Het vrouwtje stond voor me in haar werkschortje van een of ander hotel waar ze dag in dag uit zich uit de naad moest werken om toch maar rond te komen,… Het ging me echt aan mijn hart,… Zo’n eenvoudige, lieve, gewone mensen die in hun moeilijke dagelijks leven, vechtend om te overleven, niet eens een braaf, klein hondje mochten houden om hun leven een beetje op te vrolijken en zij dat van Basje,…

Basje werd in mijn armen gedrukt, met zijn mandje, zijn speelgoed, zijn botje en zijn dekentje, zijn drinkbakje en zijn lievelingsbeertje,… Mama en zoon vertrokken met schokkende schouders en zoveel verdriet,… Basje keek hen na, en wij stonden allemaal samen mee te huilen omwille van de onmacht en het leed dat ons allen overviel, maar vooral omwille van Basje, zijn baasje en haar zoontje,…

Was ik maar rijk en knap, het zou echt wel anders lopen,…

Meer informatie over Basje vind je hier.


Vrijdag 1 november 2019

Onze Turtles vertrekken...

Onze Chaves...nog effe genieten...

Onze pupjes....help ons hen erdoor te halen!!

In memoriam Turia,...

Ze kwam in ons leven aan op 26 mei 2014. Ze was toen 8 jaar oud en kreeg de diagnose van een zeer ernstig hartruis. Turia, ons kleine meisje, onze "grote worst", mijn grote hart.

Ze verliet ons op woensdag 30 oktober 2019, na ons meer dan 5 jaar lang zoveel liefde en gelach te hebben gebracht.

Ze vertrok in mijn armen, thuis, badend in de zon en liefde. De leegte en de pijn zijn immens, maar de vreugde om haar te adopteren en haar een leven vol geluk te brengen was het waard.

Ik hou van je, mijn Turi-chan.

Fabienne’s hond van de week: ZEUS,...

Zeus was de lieveling van de familie, ze waren trots op hun mooie husky, echter door omstandigheden konden ze hem geen dag langer meer houden, ze hadden niet de tijd die hij moest hebben om gelukkig te zijn...,geen tijd voor hem,... Zo kwam deze prachtige hond bij ons terecht,... Hij is een echte husky in hart en nieren, heeft een husky karakter en kan best terecht komen met mensen die dat ras kennen. Een tuin is zeker een must en mensen die weten dat Huskys verzorging nodig hebben wat hun vacht betreft. Hij is een huishond geweest, geleefd in een gezin met kinderen.

Voor meer informatie over deze knapperd vind je hier.

Zimra en Marli kwamen gisteravond op vliegveld Deurne aan...onder begeleiding van o.a. Fabienne!!

In memoriam Lagos.

Gisteren is Lago (Ace Lagos) van ons heengegaan. Hij was een schat van een hond. Ronduit prachtig. Hij heeft ons leven verrijkt! Dankbaar dat hij in ons leven kwam.

Bedankt aan jullie dat hij bij ons mocht komen. Intens verdrietig maar gesterkt door de mooie herinneringen die blijven.

Voor altijd in ons hart 💖

Fleur, Kalcetines (niet op foto), en zusjes Dew en Snowpatrol kwamen gisteren aan op Zaventem.

De twee zusjes speelden op Belgische bodem gewoon verder 🙂

Ringo (nu Da-Hu) & Gigante (nu Da-Long)

Dag ACE|SHIN

Ringo (nu Da-Hu) & Gigante (nu Da-Long) mogten vandaag terug mee op de tuin/weide. Deze keer molshopen zoeken! Echter hadden onze 2 Spanjaarden daar niet zoveel zin in. Na een rondje lopen en spelen vond Da-Hu het beter om even een Siësta te doen.

De 2 kapoentjes 💔

Chelsea (ACE Laura)

Chelsea is al enkele jaren bij ons. Ondertussen is het al een mooie, flinke, speelse dame geworden ,met nog twee andere huisgenoten.

Hier zien jullie haar bij haar aankomst bij ons, en hoe ze nu is 💜

Douwe nu Messi

Onze Douwe...nu noemt hij Messi...is een enorm lieve pup...Hij kan goed overweg met onze andere 2 viervoeters...eet...slaapt en is ontdeugend, m.a.w...een echte puppy...En 's nachts ligt hij het liefste tussen mij en mijn echtgenoot in...super toch..

Douwe kwam ter wereld in een kil dodenstation. Zo fijn om deze zwarte krullebol met zijn vriendjes te zien rennen. Zijn mama Happy en broertjes en zusjes vonden ondertussen ook allemaal een fijne thuis. Daar doen we het voor!

Zonnetje nog van de partij...

Shin op Kerst Creatief Beurs

Een week na de Libelle Winterfair staan wij ook met een SHIN-stand op de Kerst Creatief beurs in Antwerpen! Kom ons zeker een bezoekje brengen. Je kan er onze kalender, agenda, dekentjes, wijn, brownies, enz kopen. Afspraak op 30/11 en 1/12 in Antwerp Expo in Wilrijk.

Voor het adres: https://www.antwerpexpo.be/bereikbaarheid-en-parking/

 

Dagboek van Fabienne - Het verhaal van Mandela,...

Mijn naam is Mandela,… Ik werd achter gelaten bij een venta ergens in Casabermeja, een dorpje in het binnenland van Malaga,… Het was putje zomer, ik was ziek, had geen kracht meer en mijn baasje liet me daarom gaan,… Hij kon, zo zei hij aan iedereen, niets meer voor mij betekenen,… Door de hitte en de droogte ging ik snel achteruit, en werd alsmaar zieker, ellendiger,… Ik kon niet meer,… Totdat een helpende hand me hulp aanreikte,… Een vrouwtje tilde me op en bracht me naar een dierenziekenhuis,…

Ik werd verzorgd en getest, had eigenlijk alles wat je niet wil hebben, ging van de ene naar de andere behandeling, en stilaan werd ik weer hond,… Stilaan kwam er weer een beetje licht in de duisternis,… Ik hou zowel van katten als van honden, ik ben lief met iedereen,… Kortom, ik heb de hele wereld lief,...

Meer informatie over Mandela vind je hier.

Update Dita

Hey iedereen ,

Het is al even geleden dat jullie iets van mij hoorde maar ik heb het hier dan ook zo naar mijn zin . Na 4 ,5 jaartjes al in Belgie te zijn vind ik het hier nog altijd super leuk om te wandelen , rond te crossen aan de zee of gewoon mijn baasjes te knuffelen en natuurlijk niet te vergeten om af en toe ook eens gewoon niks te doen met de pootjes in de lucht met vriendinnetje Taiga

Dus bij deze eeen dikke knuffel en poot aan mijn vriendjes daar Dita (Javita , geadopteerd in juni 2015 )

Sfeerbeelden vandaag

Prettig week end !!

Nalu wenst jullie allen in naam van heel de refugio een prettig week end !!

Informatie over Nalu vind je hier.


Zaterdag 2 november 2019

Onze Isaura, ook oudjes willen naar huis,..vergeet hen niet,...

Meer informatie over Iasura vind je hier.

Onze oudjes vind je hier op het blog.

Onze spinners in de aandacht,....

Groetjes van Curtis en Jinx….

Informatie over Curtis vind je hier.

En over Jinx hier.

Een grote glimlach van Luna (ACE Dew), sinds eergisteren bij haar nieuwe thuis 😄

En hier is dan het zusje van Dew, Miss Letty (ACE Snowpatrol)

"Ze voelt zich al helemaal thuis in haar nieuw gezinnetje. Alsof ze er al altijd bij hoorde", zegt haar adoptiegezin. Miss Letty kwam ook gisteren aan, en voelt zich duidelijk al helemaal op haar gemak

Studenten Kyria en Claudia gingen naar huis vandaag....

Ghazal stond te wachten in Nederland op baasje Claudia!!

Mali,...al twee jaar happy!

“Mijn lieve draakje alweer 2 jaartjes oud🎉 2 jaar geleden kwam jij op de wereld in Spanje om vervolgens in een dodingsstation terecht te komen, wat een geluk dat ik jou ben tegen gekomen en dat ik jouw baasje mag zijn😍😍😍”

Skip (ace Jip)

Skip (ace Jip) 6 jaar, is nu iets meer dan een jaar bij ons en is volgens mij zeer gelukkig.

Hij rent, speelt, knuffelt en wandeld graag. Ook kan hij heel goed snurken als hij slaapt hihi. Hij is een heel lief en slim beestje, totaal geen spijt dat wij hem vorig jaar bij jullie geadopteerd hebben.

Zou het zo weer doen!

Groetjes Linda, Melanie en DJ

Sfeerbeelden 2 november 2019

Onze mama Mastin met haar kleintjes,...en ze groeien,...

Dagboek van Fabienne - Noa (ACESHIN Adelina) kan niet langer bij haar baasje blijven,...

Onze Adelina, nu Noa, is sinds ongeveer een jaartje gelukkig verhuisd naar een lieve familie,… Haar baasje heeft echter een ziekte gekregen en moest naar een klein appartementje verhuizen, wat voor zowel baasje als hond erg moeilijk was en nog steeds is,… Baasje heeft de kracht niet meer om Noa te wandelen en onze meid lijdt onder de inactiviteit, het niet kunnen lopen,… Ze is gewend van lekker te kunnen rennen en ravotten. Noa heeft een baasje nodig die haar weer wandelt, het is een hele tijd geleden en je voelt dat ze het niet meer gewoon is, ze is makkelijk te corrigeren, is heel volgzaam en adoreert haar familie. Van plotse geluiden kan ze schrikken, maar geen echte paniek, ze gehoorzaamt zeer goed en gaat zitten op commando. Ze is totaal niet agressief, eerder onzeker, en daar kan aan gewerkt worden, want haar aandoenlijke, lieve karakter en aanhankelijkheid maken haar enorm geliefd.

Noa heeft actie en wandelingen nodig, wil met baasje mee, en met baasje spelen en leren, ze wil er bij horen,… Momenteel is ze doodongelukkig met het leven dat zij nu heeft. Ze mist haar tuin, ze mist het baasje die haar uit liet,… Ze is hoognodig aan een ander baasje toe die de zorg en de liefde overneemt.

Noa gaat makkelijk in de bench en ziet dit niet als een straf. In onze refugio was ze een sociale viervoeter, maar bij haar huidige baasje wordt ze angstvallig bij iedere hond weg gehouden,… Maar zoiets kan vlug weer worden opgebouwd.

Wie geeft deze super lieve en goede hond een kans om gelukkig te worden, iets waar zij zo naar verlangt,…? Ze is absoluut een lieverd van de bovenste plank! We zijn dringend op zoek naar een oplossing want haar huidige baasje wil haar zo vlug mogelijk uit huis hebben omwille van haar ziekte,…

Voor meer informatie over Noa klik hier

Ga verder op pagina 76

Klik hier.