Vervolg van pagina 77

 

Vrijdag 8 november 2019

Fabienne’s hond van de week JAIME

Jaime is een speelse, vrolijke jongen die graag van wat actie en beweging houdt, dus ideaal voor sportieve baasjes die graag met hun hondje bezig zijn. Hij is goed met andere honden, maar met sommige reutjes soms een beetje macho. Jaime heeft een zeer lief karakter, een echte mensenvriend die heel aanhankelijk en trouw aan uw zijde zal staan...

Voor meer informatie over Jaime klik hier.

Guapa (ACE Pepita) is thuis❣

Ilka (ACE Inka)

Ilka is ondertussen alweer 4 jaar bij me. Wij genieten elke dag volop van elkaar 💛💛💛 Zolang de cushingdisease ons niet klein krijgt is het elke dag feest 🥳 🥰🥰🥰

Kadee

Kadee is een typische, actieve Bodeguero die wel wat beweging en entertainment nodig heeft. Hij is een zeer pienter heertje dat gauw nieuwe zaken zal oppikken. Wie helpt Kadee verder in het leven, zodat hij heel gelukkig mag worden...? Hij wacht al zo lang, wie merkt hem op?

Meer informatie over Kadee vind je hier.

foto van silversixpence

In memoriam Madi

Madi, ik had een projectje nodig … en dat werd je … Ik haalde je op 28 november 2015 op in België (je was net een weekje in opvang gegaan).

Als afgestoten hond van een jager, hield je leven van verwaarlozing, afwijzing en niet mee tellen, daarna helaas nog niet op.

Je verleden had je permanent beschadigd op zowel emotioneel, geestelijk als fysiek vlak. Verlatingsangst, allergieën, infecties, zindelijkheid problemen, ziekte van Cushing, artrose, en algehele slijtage, werden 4 jaar mijn TLC project.

Telkens als ik dacht dat de eindbel had geslagen, knapte je weer op. Je vocht voor je nieuwe leven, gesteund door je adoptiezus Ayla (ACE Damante). Je liet weten dat jouw grenzen van “leefbaarheid” en “kwaliteit van leven” verder lagen. Hoe meer je emotioneel opknapte en van bange schuwe hond, een blijde onbevreesde allemans knuffelaar werd, hoe meer je fysiek aftakelde. Ook het moeilijke proces dat je niet meer alle wandelingen mee kon en ik met je adoptiezus Ayla, jou alleen thuis moest laten, doorstond je steeds beter. We vonden een protocol dat werkte, voor iedereen … En intussen had je anderen in je hart toegelaten en zij jou, en was de zorgkring om je heen vergroot.

Je hield vol … jij taaie lieve Madi. En ik ook …

Maar de fysieke aftakeling ging verder, en ik wachtte op een teken dat je het wilde opgeven, wilde niet dat leven beëindigen waar jij zo hard voor vocht. Tot het moment dat ik me realiseerde dat jij het nooit ging opgeven. Je wilde niet alleen gelaten worden. Je was een knokker en ging niet opgeven.

Toen heb ik in je oren gefluisterd, dat ík je zou laten gaan … en dat je nooit meer alleen zou zijn. Want ik gunde je een waardige dood in mijn armen, omringd door liefde, wetend dat je daarna opgewacht en opgenomen zou worden door mijn andere roedel van hen die jou reeds waren voor gegaan. Tot in de eeuwigheid geliefd.

Madi we gaan je missen, en je zalige blik als je helemaal suf geknuffeld werd. Het wordt stil in huis zonder je gesnurk, en je tevreden knorretjes. De vele zachte ligplekjes die we voor je hadden gecreëerd worden voorlopig nog niet opgevuld. Zus Ayla heeft even de volle aandacht nodig.

Ace, bedankt voor jullie harde werk en het mogelijk maken van de adoptie van Madi. Haar wereld weer mooi maken was niet mogelijk geweest zonder jullie!

Bella (Ace Charlota)

Bella nu 6 weken in Nederland. Wat een ongelofelijke lieve hond. Zo lief, zo trouw, zo leergierig, zo vrolijk. Top hond. Ze heeft in deze 6 weken enorme sprongen gemaakt , van een bang/ onzekere pup in een ontzettend vrolijke en nieuwsgierige pup, die alle uitdagingen aan gaat ook al zijn ze eng. Ze kijkt dan wat ik doe en vertrouwt er dan op dat het goed is. Ze rent heerlijk los overal, ze geniet volop van haar nieuwe leventje!

Miep zoekt een thuis!

In augustus is Miep opgenomen in een opvanggezin in Spanje, ze heeft het daar prima maar....ze wil toch graag naar een baasje waar ze voor altijd mag blijven.

Meer indormatie over Miep vind je hier.

Jada en Drutske vliegen naar huis vandaag!!

De adoptante Irma kwam Jada zelf ophalen!!

Jada was een van de 8 flessenpupjes...Kelly nam afscheid en dat is altijd heel hard....maar we moeten weer vooruit💖

De adoptanten van Brax kwamen hun eigen "Brax" uitkiezen

Ze namen nog enkele andere geluksvogeltjes mee!! DEXTER YASPER EN JAMES!! James laatste uit nestje...altijd zo blij mee👍🙃♥️

Timmy

Alweer 4 jaar mijn trouwe maatje💕 en nog vele jaren te gaan!

In Spanje staan we 23 en 24 November op de ExpatExpo

Iedereen is welkom !!

Groetjes Fabienne

November,...adopteer een senior maand!! Perdigón,...

Perdigon onderging zijn operatie en dat is allemaal geel goed verlopen, hij verblijft ondertussen nog in het asiel wachtende op de hemel op aarde, hij is een extreem lief en goed karaktertje, helemaal gek op mensen. Hij is sociaal met de andere honden maar wat bang in een te grote groep. Hij volgt zijn verzorger overal en altijd, als ie maar bij je kan zijn. Wie geeft deze lieverd de kans van zijn leven ? Januari 2018, uit het Dagboek van Fabienne: Perdigón, zijn baasje haalde hem uit de kliniek en dumpte hem om de hoek... Perdigón had wel een thuis, maar er werd geen aandacht aan hem besteed... Hij kon op straat lopen of niet, het was zijn baasjes allemaal gelijk... Tot hij op een dag op de rotonde aangereden werd door een auto en meegenomen werd door het dodingstation... Zijn baasje werd op de hoogte gebracht dat zijn hondje in de kliniek lag te wachten op de toelating tot verzorging... Zijn baasje ging naar de kliniek, maar vond een operatie niet nodig, hij wilde geen euro aan hem besteden en nam hem weer mee naar huis... De pijn, de open wonde, bleef zonder ook maar enige verzorging... De kliniek liet het gaan, geen geld, dus geen hulp... Daar kwam de volgende hel voor het kleine weerloze hondje, want achter de volgende hoek gooide het baasje zijn hond uit de auto en zag zijn probleem opgelost... Voor Perdigón was het echter een hel, pijn en ellende, en nog zoveel meer... Hij belandde weer in het dodingstation, maar aangezien de eigenaar de hond had afgestaan, werd hij in een kooi gezet, tussen de honderden anderen... Toen één van de vrijwilligers dit aan ons vertelde, zijn we hem gaan halen... Perdigón heeft dringend een operatie nodig, we wachten nu op onze specialist, Carlos Macias... Uiteraard werd zijn wonde ondertussen verzorgd en hij heeft nu geen pijn meer, maar toen hij net binnen was, beet het arme hondje in zijn staart, in zijn lijfje, omdat hij de pijn gewoonweg niet meer aan kon... Ondanks dit alles is Perdigón een hele goede en dankbare ziel...Hij is heel moedig en zo lief... We hebben hulp nodig bij deze operatie, we schatten dat dit rond de 800 euro zal gaan kosten, maar het exacte bedrag weten we pas na het onderzoek door de specialist. Perdigón verdient beter en daarom durven wij jullie hulp vragen voor deze operatie, zodat het leven van dit weerloze hondje weer zin heeft...

Voor meer informatie over Perdigón klik hier.

Al onze seniorhondjes worden ook geadverteerd op hun eigen pagina: https://www.ace-doggyblog.nl/442130280..hoe meer bekendheid zij hebben hoe meer kans op een eigen thuis!

Naya en Norris, wie geeft hen een kans?

Naya en Norris kwamen beiden terecht in het dodenstation,... Naya werd zwanger en moest haar pups in erbarmelijke omstandigheden ter wereld brengen in haar waarschijnlijke eindstation,… Een medewerker verwittigde ons dat de twee honden zouden worden ingeslapen, net als hun pupjes,… Wie zou deze twee honden een kans geven? Je ziet er dagelijks mensen binnen gaan, om de mooie en de gemakkelijke hondjes eruit te halen, dat plaatst makkelijk, maar sukkels als deze, daar gaan ze aan voorbij,… Een iets oudere Bodeguero en een zwarte viervoeter, die maken hier in dit land echt geen kans,… Wij wisten ook wel dat het lang zou duren eer deze twee een thuis zullen vinden, maar we zijn een rescue center, niet alleen voor de gemakkelijk te plaatsen honden, maar net voor diegenen die geen kans maken,… De hele familie ging met ons mee maar tijdens de overtocht stierven al 3 van de pupjes, later volgden ook de anderen van het nestje,… Gewoon verhongerd, verwaarloosd,… We hebben het geprobeerd, maar deze strijd hebben we verloren, het was al veel te laat,… Naya legt dankbaar haar kopje in je handen en papa Norris weet niet wat hem overkomt, mensen zijn hier vriendelijk met hem, verzorgers hebben hen lief,… Zij hebben geluk gehad,… Zij kregen de kans,… Jammer genoeg zijn er veel te veel gouden honden, zonder ras of schoonheid, die wekelijks heen gaan zonder ooit gekend te zijn,… Norris en Naya, ondertussen zitten jullie al anderhal jaar bij ons, maar ooit komt de dag dat je onze refugio mag verlaten en geluk mag vinden bij een baasje...

Meer info over Naya vind je hier.

En over Norris hier. 

foto's van Silversixpence

Onze Christophe....werd verliefd en Nouds baasjes waren deze week hard aan het werk!! Super allemaal!!

Jada en Drutske zijn goed aangekomen op Nederlandse bodem,...er werd vol smart hen gewacht🥰

Vandaag 8 november is Billie 7 jaar bij ons🥳🤩 (ACE Xavienna)

HELP ONZE HONDJES 3000 EURO VERDIENEN EN STEM OP ONS VOOR 24-11 

Vergeet ook niet je stem in de mail die je dan onvangt te bevestigen! En denk voor al aan de lieverds die we daarmee kunnen redden en verzorgen! Alvast bedankt in naam van onze hondjes. https://trooper.be/droom-stemmen/1853

 

Bange dierenogen

Bange dierenogen kijken mij aan

het komt te vaak voorbij

Met een vraag in de ogen,

wie haalt mij hier vandaan dierenleed, onbegrijpelijk , onaanvaardbaar voor mij

De wreedheid van de mens

afgevuurd op een weerloos dier

Sadisme, lust om te kwellen is de wens

maakt van de dierenbeul een briesende stier

Een lijf trillend van angst

laat het alsjeblieft snel voorbij zijn

Maar de naweeën zijn, hoe dan ook, het wrangst

nooit te nimmer, zal het lijf en de geest verlost raken van deze pijn

Velen met mij strijden onvermoeid voor deze bange dierenogen met inzet, geld, hulp,

doorzettingsvermogen én moed

En voor de dierenbeul géén mededogen

dat de dieren, alsjeblieft, voor altijd tegen de dierenbeul zijn behoed..

Steun, adopteer of doneer.. Alle beetjes helpen!

In memoriam Hester

Met pijn in het hart moet ik jullie meedelen dat ik vandaag Hester heb moeten laten inslapen. Ze had een inwendige bloeding, waarschijnlijk ten gevolge van een tumor. Er was geen redden meer aan. Ze laat een gapende leegte achter.

Dank dat zij deel heeft mogen uitmaken van ons leven. Hiernaast een foto van haar van nog geen drie weken geleden.


Zaterdag 9 november 2019

Fijn weekend vanwege al onze oudjes uit naam van Dexterje die nu in opvang in Belgie is!! Vergeet de oudjes niet👍🙃💖

Update over Chica (Sneeuwwitje)

Ze is nu 4 maanden bij ons en ze is een schat van een hond. Ze is alleen bang voor mannen, maar dit komt waarschijnlijk door iets uit haar verleden. Ook dit gaat met de dag beter.

We zouden haar niet meer kwijt willen!❤

Mila (ACE Hilda) doet het zeer goed 👍🏻

We hebben het fantastisch samen!!

Groetjes van Noechky!🥰

Inti before and after....geen woorden nodig...

Voor

na

Drutske, (nu Whiskey) gisteren gevlogen, en Pepsie hebben zin in de dag!

Dagboek van Fabienne  - Wie denkt aan onze Blanco,...

Blanco werd weggehaald bij een dakloze man die hem steeds bij zich had als gezelschap, maar helaas niet altijd even vriendelijk en goed met hem omging,… Hij kreeg geregeld rake klappen, daarom werd de hond er ook weg gehaald,…

Hij is een grote jongen met een typisch Mastin karakter : hij kan goed waken en gedraagt zich heel groot als er vreemden komen. Eens hij je kent is hij de goedheid zelf, hij adoreert zijn mensen en zijn vriendjes,… Blanco is een grote loebas die wat tijd nodig heeft om te ontdooien maar met geduld en liefde komt dit zeker goed!

We kregen 2 weken geleden een vijftigtal bezoekers over de vloer, de twee groepen van de groepsreis, ze gingen uiteraard ook langs bij onze langzitters,… Blanco vond de vele mensen wel interessant maar was te bang om echt bij hen te komen, hij is erg onzeker,… Als hij je eenmaal kent is er alleen maar veel liefde en knuffels, maar daar heeft hij tijd voor nodig,… Wie geeft deze lieverd een kans 

Informatie over Blanco vind je hier.

Onze deugnieten in Algeciras vinden een zonnebescherming wel grappig!!!


Zondag 10 november 2019

Nova (Shin Dirka)

Berichtje van adoptante: "Nova doet het zo goed! Ze is nu al een maand bij ons en we kunnen de dag dat we haar gingen halen op de luchthaven nog zo levendig voorstellen alsof het gisteren was! Wat een schatje, we hadden geen liever hondje kunnen wensen! Altijd zin in een wandeling, of achter de vlinders in de tuin zitten om dan 's avonds lekker te snoezelen in de zetel met ons. Zindelijkheidstraining gaat vlot met hier en daar een accidentje en luisteren doet ze super! Een slimme, knappe meid!

Dikke dankjewel voor de goede zorgen voordien!"

Bedankt aan Christophe en Els om hun bezoek en het adopteren van een prachtige Andalusier😉

Paky was er vandaag ook bij👍

Vreemd voorwerp bij kittens gespot!!

Lieve Ulba mag zeer binnenkort naar huis vliegen,...

de kindjes kunnen niet wachten tot zij komt en hebben speciaal een aftelkalender gemaakt,... Ulba zal zeker in een heel warm thuis terechtkomen🥰

Loulou, ACE Mada... het is een schatje dat we niet meer willen missen!!!!

Ilse en Leen

SPECIAAL VOOR DE FEESTEN SHIN-BUBBELS!

Voor de eindejaarsfeesten zochten we iets dat even uniek is als onze hondjes en katten. En dat hebben we gevonden in de Villa Zappi. De druiven worden met de hand geoogst in de eerste week van september (bijna even zacht behandeld als onze beestjes). Er worden maar 10.000 flessen per jaar geproduceerd, uitzonderlijk zoals elke SHIN’er. Deze lichte rosé spumante is droog, maar niet te droog, en de bubbels zijn net goed. Perfect om mee te toosten en de perfecte manier om onze diertjes in het asiel te steunen. Prijs: 13€ per fles Verzendingskost binnen België is 4€ (tot 6 flessen)

Bestellen kan door een mailtje te sturen naar myriammerckx@msn.com

Olivier

Olivier is een erg timide jongen, hij vindt de interactie met mensen nog steeds wat eng, en heeft er nog niet veel vertrouwen in. Met andere honden gaat het wel goed, hij trekt zich op aan wat zelfzekerdere honden. Wandelen lukt nog niet zo goed, voornamelijk omdat hij het niet kent. Olivier heeft nog wat overtuiging nodig, en mensen die hem de tijd willen geven om zich verder te ontplooien! Wie neemt dit mooie projectje op zich? Hij zal er je zo dankbaar voor zijn...

Meer info over hem klik hier.

Foto's van Silversixpence

Vergeet niet volgende week zondag de warmste winterw(h)onderwandeling tbv onze hondjes!

Waar? Buurthuis Zelk, Zelkstraat 16 in Halen. Vertrek tussen 9u en 15u

Vooraf inschrijven niet nodig. Deze twee enthousiaste hondenliefhebbers zullen klaarstaan om een heel mooi plaatje van jullie met jullie favoriete viervoeter te maken. 🐶 Uiteraard mogen degene zonder viervoeter zich ook in ons fotohoekje van hun mooiste kant laten zien!

De foto’s worden erna gewoon in ons evenement geplaatst, dus die kunnen jullie daar terugvinden! https://www.facebook.com/events/826236867791886/permalink/845745122507727/

Wat zou de wereld mooi zijn....

Ga verder op pagina 79

klik hier