Vervolg van pagina 76

 

Woensdag 6 november 2019

Fabienne’s hond van de week JAIME

Jaime is een speelse, vrolijke jongen die graag van wat actie en beweging houdt, dus ideaal voor sportieve baasjes die graag met hun hondje bezig zijn. Hij is goed met andere honden, maar met sommige reutjes soms een beetje macho. Jaime heeft een zeer lief karakter, een echte mensenvriend die heel aanhankelijk en trouw aan uw zijde zal staan...

Voor meer informatie over Jaime klik hier.

MIA EEN SCHAT VAN EEN HUISKAT...OM ALS POES ALLEEN TE HOUDEN

Mia is de vriendschap zelf. Ze is een grote, grote lieverd, spint zowat de dag door, altijd tevreden en altijd blij. Ze heeft helaas kattenleukose. Om te vermijden dat ze andere katten besmet, moet ze als poes alleen worden gehouden, en mag ze haar woning niet verlaten. In ons asiel is ze daardoor verplicht om in haar bench te blijven. Van karakter is het een hemelse poes,zo onbeschrijflijk lief,...Wie kan deze poes toch het geluk gunnen?

Meer info over haar vind je hier.

Kenya (nu Cobalt)

Cobalt is iets meer dan een week in het land, en het gaat geweldig met haar. Ze ontdekt de herfst, en doet niets liever dan achter wegwaaiende blaadjes te rennen en ze dan kapot te scheuren.

De acht broertjes en zusjes zijn nu allemaal geadopteerd of gereserveerd. Alleen de zorgzame mama Kalma blijft achter. Zij heeft zo'n mooie job gedaan. Nu is het haar beurt voor een fijne thuis. Heeft iemand nog een plaatsje voor haar?

Meer info over Kalma vind je hier

WORD PETER OF METER VAN EEN HONDJE

Steun een hondje naar keuze op afstand door maandelijks 15€ te doneren. Hiermee kunnen wij hem verzorgen en voederen, tot aan zijn adoptie.

De hondjes hiernaast en alle andere die op de website staan en nog geen zwart tekentje achter hun naam hebben, zijn nog op zoek.

Informatie kan je vragen aan onze Mayke mail naar virtuele.adopties@ace-charity.org

Loop je met ons mee??

Wandel met je viervoeter 3 of 5 km, doorheen de holle wegen van het mooie Zelk (bij Diest). Nadien mogelijkheid tot een drankje en een hapje, fotohoekje,...

3€ pp, kinderen jonger dan 12 gratis. Volledige opbrengst gaat naar de hondjes van SHIN!

Ipv een camera

ORGANISEER EEN WARME ACTIE VOOR ONZE HONDJES!

Momenteel worden er al 8 acties georganiseerd ten bate van onze hondjes: een hondenwandeling, verkoop van juweeltjes, brownies, wafeltjes, pannenkoeken, snoep, lukken-koekjes, kwispelstaartworstjes, chocoladen snoetjes, SHIN-burgers, enz...Maar er kan nog meer, niet?

Registreer je warme actie via de link hieronder, en wij bezorgen je affiches en ander promo materiaal. Zeker doen!

https://dewarmsteweek.be/goede-doelen/ace-belgie

Bruni

Zijn vrouwtje werd vermoord door haar vriend, en zo kwam hij op zijn 9 jaar opnieuw in een asiel terecht. We gaan hem aan een nieuw baasje helpen zodat zijn vrouwtje van bovenuit kan neerkijken op een gelukkig hondje.

Meer info over Bruni vind je hier

Blauco

Blauco kwam samen met Ruben binnen in de refugio, beiden gered uit een benarde situatie, van baasjes die hen eigenlijk niet meer wilden... Blauco is een sympathieke hond en erg lief met mensen! Soms is hij wat te opdringerig naar andere honden toe, maar hij laat zich goed corrigeren. Hij is een actieve hond die zijn energie kwijt moet kunnen en hij heeft een goede, consequente opvoeding nodig, dan krijg je er een fantastische vriend voor terug!

Meer info over Blauco vind je hier.  

Daar gaan ze weer....Jambo, Yason, Virle, Blake en Inti....

bedankt aan Manon en vriendinnen en ook aan Desiree!!

Yakovlev

Onze Yakovlev, hij begroet iedereen in de refugio heel enthousiast. Deze knappe bink werd gered uit een dodingstation. Hij heeft veel energie, staat graag vooraan in de rij en laat merken dat hij aanwezig is. Hij vertroeft heel graag bij mensen en tracht naar een actief baasje die met hem wil bezig zijn. Yakovlev zal snel nieuwe zaken aanleren en voor zijn baasje willen werken want hij is intelligent en bereidwillig (Herder-eigenschappen). Hij is goed met andere honden, maar soms een beetje ontstuimig in het spel. Voor kleine kindjes is hij misschien wat te sterk. Yakovlev is een imposante verschijning, maar heeft een tof en braaf karakter. Voor wie van een maatje groter houdt en een trouwe kameraad wilt, Yakovlev staat alvast te popelen om aan een nieuw leven te mogen beginnen...

Meer info over hem vind je hier.

Wist je dat,...?

ACE nu ook een digitale nieuwsbrief heeft waar je je op kunt abonneren? "Het ACE-krantje" verschijnt elke drie maanden en staat vol met leuke weetjes en verhalen over de honden/katten en verzorgers in en rond de Refugio. Een abonnement kost €18,- per jaar en de gehele opbrengst hiervan gaat naar onze honden/katten in Spanje.

Neem voor meer informatie of het afsluiten van een abonnement contact op met: nieuwsbrief.nl@ace-charity.org

HELP ONS MEE ONZE DROOM REALISEREN EN STEM OP ONS!

Hoe meer stemmen, hoe meer kans we maken op 3000€ van Trooper. Denk eens aan alle hondjes die we daarmee kunnen redden en verzorgen. Breng je stem ui via de link hieronder, en vergeet dit bericht niet te delen!!

Alvast bedankt in naam van onze lieverds!

Naar de site:https://trooper.be/droom-stemmen/1853

DONEER JIJ MAANDELIJKS MEE 1 EURO VOOR ONZE HONDJES?

Momenteel staan er 295 mensen maandelijks 1 euro af aan onze hondjes. Ondertussen werd er op die manier al 850€ ingezameld Maar we kunnen nog beter, niet? Deze facebookpagina heeft meer dan 16.000 volgers. Zou het niet fantastisch zijn als meer mensen maandelijks 1€ doneerden? Denk eens aan het aantal hondjes (en katten) dat we zouden kunnen redden, verzorgen en plaatsen! Zoveel extra leventjes gered....Ondoenbaar? Onrealistisch? Laat ons het proberen. Via een simpele muisklik hieronder kan jij onze lieverds steunen. 1€ per maand ...Wie doet mee?

Hoe inschrijven?

1.klik op de link: https://www.teaming.net/shin-ace

2. Klik op “Join this group”

3. Vul je gegevens in (naam en IBAN nummer)

4. Je bent nu donateur!

5. Help ons door de actie te delen https://www.teaming.net/shin-ace

Vorige week kregen we hoog bezoek uit België van de jongens en begeleiding van De Wiekslag

"We zijn zo dankbaar dat we deze mooie ervaring hebben kunnen beleven bij ACE/SHIN. Het waren 4 fantastische en liefdevolle dagen met de honden. We hebben veel bewondering voor al het werk wat ACE/SHIN levert voor de honden."

We willen hen graag bedanken voor hun hulp, de knuffelmomentjes met onze geliefde viervoeters en hun schitterende donatie van € 500 ! 🐾

Dagboek van Fabienne - Reinita was niet langer welkom omdat ze een hernia had,...

Reinita werd gered uit een dodenstation,… Ze stond op de dodenlijs, had geen kans meer,… Hier hebben wij een stokje voor gestoken, ze heeft een zware operatie nodig,… Het is de vierde zware operatie deze maand, het houdt niet op, maar net deze hondjes zijn rescue hondjes die ons zo nodig hebben, omdat niemand anders hen een kans wil geven,…

Reinita is de vriendelijkheid zelve, haar dankbaarheid kent geen grenzen, ze weet met zichzelf geen blijf om je haar vriendschap te bewijzen,… Ze heeft een grote hernia, die haar bewegingen bemoeilijkt, maar we gaan er alles aan doen om haar te opereren,… Helaas moeten er weer een collecte voor gebeuren, we weten dat het zwaar is, maar we konden deze lieve kleine deugniet niet achterlaten,…

We hebben een overeenkomst met de dierenarts dat hij het wil doen voor een zeer respectabele prijs (€ 350,-), waar we hen enorm dankbaar om zijn,… Wie kan ons helpen om haar weer op pad te krijgen? Wie helpt ons om haar een gouden mand te bezorgen ? Reinita is het meer dan waard,...

Meer informatie over Reinita vind je hier.

Dulcie in haar nieuwe (t)huis!


Donderdag 7 november 2019

In Memoriam Bailey

Lieve mensen van ACE,

Wat heeft het ons veel moeite gekost om jullie dit te kunnen schrijven. Tranen blijven nog vaak komen.... En zodra het op "papier" staat voelt het nog meer echt dan dat het al is...

17 juli 2019 was de dag waarop onze wereld stil stond.

Wat een standaard bezoekje aan de dierenarts voor de jaarlijkse inenting en het in orde maken van Bailey's paspoort moest zijn, veranderde 180 graden. Onze dierenarts constateerde lymfeklierkanker... Aan de vloer genageld vroegen wij ons af: Hoe kan dit? 5 weken daarvoor hadden wij nog een groot (lichamelijk) onderzoek laten doen, inclusief bloedcheck om eventuele Leishmania in de gaten te houden....maar toen was er niks aan de hand. Alle bloedwaardes waren in orde, Bailey was kerngezond!

We konden het niet geloven, waarom moest Bailey dit overkomen en ook nog eens zo'n agressieve vorm...ze is nog maar 6,5 jaar. Zij heeft al zoveel moeten doorstaan en overwonnen: haar allergie voor o.a. grassen en ook de spondylose was stabiel. Zo hard gevochten tegen dit alles en altijd vol enthousiasme en vrolijkheid de dag tegemoet gaan...en dan nu iets moeten krijgen waar niet meer van te winnen valt...

De twee maanden daarna hebben wij met z'n drietjes heel bewust meegemaakt en van alle momenten nog meer genoten dan dat wij al deden. Maar op 15 september kwam er ineens een abrupt einde...en hebben wij haar moeten laten gaan.

Elke dag missen wij haar enthousiasme, knuffels en liefde om ons heen. Een lievere hond als haar hadden wij ons niet kunnen wensen...een GOUDEN HOND en onze BEST FRIEND....FOREVER!

Sander en Carola

Skye (Ace Ed)

Ik wil graag wat vertellen over onze Skye. Voorheen Ed.

In januari was het zover, Skye kwam eerder naar Nederland dan gepland. Al maanden stond alles voor het puppekind klaar, dus hij was al meer dan welkom. Toen Skye aankwam op het vliegveld was hij heel enthousiast en een klein beetje terughoudend, niet gek na zo lange en gekke reis. Toen we met Skye in de auto gingen vond hij meteen zijn rust en ging lekker slapen. Eenmaal aangekomen bij zijn nieuwe gouden mand heeft hij kennis gemaakt met zijn grote broer Chase een oud Duitse herder van toen 1 jaar. In het begin vonden zij het beide erg spannend. Nu een paar maanden later zijn ze onafscheidelijk. Broertjes voor het leven kunnen we het wel noemen. Skye heeft in het begin veel steun gehad van zijn grote broer en grote stappen maakte hij al meteen. Natuurlijk deden wij rustig aan maar hij kon de hele wereld aan met Chase naast hem. Skye doet het boven verwachting enorm goed. Alleen andere honden vind hij af en toe nog spannend en wil hij zich nog wel blaffend en zelfverzekerd opstellen. Met veel geduld en training gaat dit steeds beter. Wij kunnen ons geen leven meer voorstellen zonder onze flapdrol. Zijn gekke streken, zijn extreem blije glimlach en zijn knuffels en nog veel meer. Wij willen A.C.E natuurlijk enorm bedanken voor deze kans en dat het allemaal zo goed geregeld is. Als enige willen wij een oproep doen over zijn eigen broertje uit Spanje, genaamd Murphy, het lijkt ons super leuk om hem een keer te ontmoeten en te kijken hoe hij er nu uitziet.

Veel liefs, Lisa en Skye

 

Yason, Virle, Blake, Inti en Jambo zijn goed aangekomen op Belgische bodem!!! 😍

De allerleukste, liefste, grappigste hond die je je kunt wensen. Onze Cooper is een een echte clown. 😍

Update Pip (voorheen Conchito 15143)

Pip (voorheen Conchito) is nu precies een jaar bij ons. Het gaat hartstikke goed met Pip. Hij is van extreem bang wezeltje veranderd in een gezond ‘blij ei’. Hij is altijd vrolijk en super lief. Samen met zijn grote vriend Snow (mijn andere Ace-hondje) speelt hij wat af en ze kijken samen soms zelfs tv 😀 (zie foto) . Ze zijn ontzettend aan elkaar gehecht en doen alles samen. Met mijn hondje Rolo (een oud Jack Russelltje) gaat hij ook prima samen.

We hebben wat problemen gehad met Pip in het begin qua gezondheid. Hij kwam aan met Demodex, daarna een periode met veel diarree. Hij had last van wormen en Giardia. Toen dat allemaal was behandeld en hij begon te groeien merkte ik dat hij af en toe ‘op slot ging’ als hij aan het rennen of spelen was en ook hoorde ik steeds een ‘ploppend’ geluid. De dierenarts diagnosticeerde Patella Luxatie. Gelukkig gaat het op het moment- nu hij zo’n beetje is uitgegroeid- heel erg goed en merk ik er gek genoeg bijna niets meer van. Aangezien patella luxatie een progressieve aandoening is, zou het erger moeten worden, maar het lijkt nu juist veel beter (even afkloppen).

Afgelopen voorjaar zijn we met hondjes naar Frankrijk geweest en afgelopen augustus naar Denemarken, speciaal voor de blaffende mannen in beide landen huizen gehuurd met enorme omheinde lappen grond, dus die hebben zich in beide vakanties heerlijk uitgeleefd. Thuis wil Pip ook altijd naar buiten en hij vindt het heerlijk om rennen, te spelen, te jagen en de waakhond uit te hangen. (en gelukkig hebben we een grote tuin).

Hij is verder super gezond en heeft altijd een enorme eetlust 😀. Ook is hij gek op kluifjes en botjes. Hij slaapt het liefst bij mij op bed en ligt ’s avonds lekker op de bank. Alleen als er visite is gaat hij in zijn mandje liggen. We zijn hartstikke gek op hem, hij is z󠬩ef en vrolijk. Altijd blij en zit geen kwaad in het beestje. Net als mijn vorige ACE hondje Snow, is ook Pip een lot uit de loterij. Ik stuur een paar foto’s mee , foto’s van toen hij aankwam en nu.

Groetjes van Jeanette, Snow. Pip & Rolo

Layla (ACE Shin - Fien 16441)

Hoe begint men aan het beschrijven van een pup die zo onbeschrijflijk is?

Ze is onbeschrijflijk lief,

Onbeschrijflijk zacht,

Onbeschrijflijk slim,

Onbeschrijflijk braaf,

Onbeschrijflijk mooi,

Onbeschrijflijk rustig,

Onbeschrijflijk liefdevol,

Ook is het onbeschrijflijk hoe ze mijn hart vanaf de eerste blik veroverde. Nu kan ik een heel lijstje maken, maar dan weet ik niet hoe lang deze gaat worden. Dus zal ik maar beginnen te beschrijven hoe onze dagen zijn verlopen.

Bij het ophalen was ze rustig en aftastend, maar al gelijk liefdevol. In de auto is ze dicht tegen mij aangekropen, legde haar hoofd op mijn schoot en is in slaap gevallen. Ze heeft vrijwel de gehele autoreis geslapen tot aan haar huis.. En daar was ze dan, eindelijk warm en veilig thuis! Alles was nog nieuw, maar toch voelde het vertrouwd. Zowel voor mij als, denk ik, voor Layla zelf want die had zich de bank al helemaal eigen gemaakt. Ieder speeltje die zij kon vinden in huis nam ze mee naar de bank, en verzamelde deze als haar persoonlijke schatten. Ook de speeltjes van haar nieuwe broertje waren al van haar.

De eerste 2 dagen volledige rust en daarna voorzichtig aan de goede gedragingen gemarkeerd met een klikje van de clicker en een brokje. Ook hier reageert ze subliem op en het lijkt haar ook enorm te helpen met haar zelfvertrouwen. Het laatste heeft ze vooral buiten nog hard nodig, maar haar nieuwe broertje helpt haar daar ook enorm bij. Die houdt ze dan ook goed in de gaten en probeert veel van hem te leren en over te nemen. Met als enorm mooie bijkomstigheid dat we vrijwel geen last meer van ongelukjes (plasjes, poepjes) in huis hebben. Gisteren maar ééntje, de dag ervoor twee en vrijdag waren er maar liefst nul ongelukjes!

Ze went al aan haar prinsessenbestaan en weet dat ze 's avonds bij mij in bed mag slapen. Dan tuck ik haar in onder het dekentje en dat vind ze helemaal geweldig! Ze slaapt ook heel mooi door en wanneer ze wakker word krijg ik een grote kus op mijn wang. Dan gaan we gelijk naar buiten en doet ze haar behoeftes netjes buiten. Ik ben echt mega trots op mijn kleine prinses!

De korstjes op haar achtereind zijn ook al zo goed als weg en heelt mooi. Wel vroeg ik mij af waar dit van is geweest?

Kortom; een knappere pup had ik mij niet kunnen wensen!

Hartstikke bedankt voor mijn geweldige hondenkind ❤

Met vriendelijke groet, Denise.

Wie herinnert zich Bruno nog, een wilde hond die bij ons werd gebracht na een lange vang actie?

Hij was bij ons zo ongelukkig,...maar we mochten hem niet meer vrij laten, tot op een dag hij werd veranderd van kooi en de dag daarop niet meer in zijn nieuwe kooi zat. Hij was ontsnapt,...gelukkig gecastreerd gechipt gevaccineerd,...wij konden hem niet meer vinden,...tot we het bericht kregen dat hij weer op zijn oude voerplek was komen eten, waar ze hem ooit gevangen hadden, wel nu een 5 tal jaar later, is hij nog steeds vrij op zijn plekje , op zijn domein, samen met nog 5 andere wilde honden en komt elke dag buikje rond eten,..en gaat dan weer de vrijheid in,...wie gunt dat niet aan elke vrije geest !!! Wij wel, maar de gemeente denkt hier anders over, maar deze honden leven niet in Mijas maar een campo verder, ...free and happy !!!!

Teken deze petitie!!!

Het is niet te geloven maar er is net een wet gestemd dat op de scholen nu onderwijs zal worden gegeven voor jagers en stierengevechten in opleiding !!! Het is toch 2019? Teken mee deze petitie..Klik hier.

Poes Flor, eind september arriveerde ze in haar nieuwe thuis, en ze doet het geweldig!

DAGBOEK - Onze flessenpup Wietse, Wiwi voor de vrienden,...

Gevonden in een vuilnisbak, met zijn broertje dood aan zijn zijde,… Hij overleefde, nadat Paky hem de fles gaf en dat voor vele slapeloze nachten, we weten hoe dat gaat,… Flessenpups vergen veel en intensief werk, maar dankzij deze inspanning overleefde dit kleine hummeltje,… Een echte Podenco, de filou van iedereen, van zijn fostergezin, van kat en van hond, van alle mensen om hem heen,…

De kleine spruit heeft het gered en weet dat ie geliefd is, daarom is hij zelf ook de grootste knuffel geworden met puppy streken,… Lekker spelen en ravotten, overal zijn tandjes in zetten, en dan slapen als een roosje,… Hij is een gezonde pup die een familie zoekt die hem wil opvoeden als een gelukkige hond, in 't begin zal je tegen de klassieke probleempjes opbotsen maar die gaan over in een levenslange vriendschap,…

Wie geeft hem de hemel op aarde ? Aan zijn guitige snoet zal het niet liggen maar vergeet niet dat deze lieverd nog alles moet leren !!

Meer informatie over Wietse vind je hier.

Vake en Moeke

Ze zijn een gekend koppel geworden voor de bezoekers van onze refugio, Vake en Moeke. gezellig naast elkaar in een knusse mand, hun domein overschouwend en de voorbijgangers keurend. Waardig nemen ze elke aai of knuffel in ontvangst. Wie geeft dit geweldige duo een definitieve warme mand na een hard leven?

Meer info over Vake vind je hier

En over Moeke hier. 

In memoriam Balou

"Vanmiddag samen met Balou❤ in mijn arm ons laatste rondje gelopen.

Op 11 juli 2008 zijn jij en je broertje Gompy♡ bij ons komen wonen. Jullie geschatte leeftijd was toen 6/7 jaar.

En vanavond 06-11-2019 heb ik thuis afscheid genomen van jou. Je hartje is op.

Wat zal ik het missen om jou....bij ons buiten zien te tutten en wat genoot je daarvan. Maar ook je lieve kusjes die ik weleens kreeg.

Dag Baloutje met je mooie grijs snoetje. Dag lief stoer meissie van mij.

Rust zacht."

Ga verder op pagina 78

Klik hier.